Glaserede svinekæber, kartoffel/selleri-mos, sprøde løg, bløde løg og råsyltede rødbeder.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal personer: 4
Ingredienser
  • Glaserede svinekæber
  • 12 kæbeklumper
  • Lidt smør
  • Rodfrugter – jeg brugte gulerod og selleri
  • 1 løg
  • 50 gr. Røget bacon
  • Friske krydderurter – jeg brugte timiankviste, salvie og laurbærblade
  • ½l mørk øl, fx stout eller Ale No. 16
Råsyltede rødbeder
  • 2-3 rødbeder
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 knust fed hvidløg
  • Lidt sukker
Confiterede løg med timian
  • 2-3 løg
  • Fedstof til confitering (optimalt andefedt - olie kan sagtens bruges)
  • Timiankviste
  • Peberkorn
Kartoffel/selleri-mos
  • kg bagekartofler
  • kg knoldselleri
  • Lidt sødmælk
  • 50-75gr smør
  • Et bundt friskhakket persille
Løgringe - Jeg fandt disse fantastisk lækre og meget nemme løgringe hos www.piskeriset.dk. Tak for lån!
  • 2 store løg
  • 4½ dl kærnemælk
  • 4½ dl hvedemel
  • 4 spsk cayennepeber
  • 1 håndfuld salt
  • 10-15 vrid frisk peber
  • olie til friture
Tilberedning
Glaserede svinekæber
  1. - Afpuds svinekæberne og drys kødet med salt og peber.
  2. - Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kæberne.
  3. - Tag svinekæberne op og brun rodfrugter, bacon og løg til de er gyldne. Læg svinekæber og krydderurterne i panden og hæld den mørke øl ved. Læg låg på panden og lad retten simre ved svag varme i 2-3 timer.
  4. - Tag svinekæberne op. Hæld saucen gennem en sigte og tilbage i panden. Reducer saucen ved kraftig varme til der er et par dl tilbage. Læg svinekæberne tilbage i saucen og varm dem godt igennem.
  5. - Smag til og hold kødet varmt.
Råsyltede rødbeder
  1. - Skræl og snit rødbederne i (3-4mm) tynde stave.
  2. - Bland olie, eddike, hvidløg og sukker sammen i en skål og kom rødbederne heri.
  3. - Lad rødbederne marinere tildækket i køleskabet.
Konfiterede løg med timian
  1. - Løgene deles eller skæres i ringe
  2. - Herefter lægges de i et ildfast fad sammen med timian og peberkorn.
  3. - Løgene dækkes af olie og confiteres i ovn ved 100 grader i ca. 45 min.
Kartoffel/selleri-mos
  1. - Skræl kartofler og selleri og skær dem i tern. Kog i usaltet vand til de er møre.
  2. - Dræn rodfrugterne og mos groft mens der tilsættes sødmælk og smør til konsistensen er passende.
  3. - Lige før servering tilsættes persillen.
Løgringe
  1. - Skær løgene tyndt ud i ringe. Jo tyndere desto bedre. Fordel dem i en skål og dæk dem med kærnemælk i mindst en time.
  2. - Bland de tørre ingredienser.
  3. - Varm olien til 180-190 grader. Tag en håndfuld af løgringene og vend dem i melet. Ryst det overskydende mel af og kom i frituren. Fjern dem, så snart de bliver gyldenbrune.
Recipe by Gastromand.dk at /opskrift-glaserede-svinekaeber-kartoffel-selleri-mos-sprode-log-blode-log-rasyltede-rodbeder/