Letrøget kammusling på skovbund
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Kategori: Appetizer
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 12-16 små kammuslinger
  • 150gr kartofler
  • En håndfuld små svampe (vi brugte tørrede kantareller)
  • 75gr rygeost
  • 1 æble
  • 2 skiver rugbrød
  • Kørvel
  • Dild
  • Lidt smør
Andet
  • 4 Patentglas
  • Røgmaskine (kan udelades)
Tilberedning
Kartoffel-rygeostecreme
  1. Kog kartoflerne møre
  2. Blend kartoflerne med rygeosten og et par stilke dild og kørvel
  3. Smag til med salt og peber
Jord
  1. Hak rugbrødet fint (lettest i en foodprocessor)
  2. Rist på en tør pande ved høj varme
Svampe
  1. Steg svampene i lidt smør
  2. Placér svampene på et stykke fedtsugende papir
Kammuslinger
  1. Fjern lukkemusklen fra kammuslingerne
  2. Lynsteg muslingerne i smør
Anretning
  1. Hæld kartoflen på en pose og sprøjt den i bundet af glassene
  2. Drys med rugbrøds-jord
  3. Herpå placeres kammuslinger, svampe, små æbletern og de flotteste skud af dild og kørvel
  4. Blæs så meget røg i glasset som muligt og luk det hurtigt
  5. Lad glasset stå 2-3minutter og fyld efter med røg
  6. Server straks
Recipe by Gastromand.dk at /opskrift-letr%c3%b8get-kammusling/