Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. maj 2021

Scroll to top

Top

En kommentar

Aspargesene kommer: Seks fantastiske opskrifter med hvide og grønne asparges

Aspargesene kommer: Seks fantastiske opskrifter med hvide og grønne asparges
Fynboen

Det er så småt sæson for asparges, og det betyder at vi er nogle, som hamstrer helt vildt, for sæsonen er kort.

Som inspiration har jeg samlet nogle af mine favoritter her nedenfor. Så er det ellers bare at komme i sving og nyde denne vidunderlige grøntsag.

Pocheret, friteret æg med smørkogte asparges, nye danske kartofler og bearnaisesauce

Æg er godt. Pocheret æg er rigtig godt. Pocheret, friteret æg er genialt.

Du finder opskriften her: Pocheret, friteret æg med smørkogte asparges, nye danske kartofler og bearnaisesauce

Asparges med pocheret friteret æg

Hvide asparges med røget creme fraiche og rogn

Denne ret blev lavet i forbindelse med påskefrokosten 2020. En virkelig lækker forårsret.

Du finder opskriften her: Hvide asparges med røget creme fraiche og rogn

Hvide asparges med rogn

Asparges, krondyr og trøffelhollandaise

I forbindelse med en tur til Tyskland lavede jeg denne ret efterfølgende.

Du finder opskriften her: Asparges, krondyr og trøffelhollandaise 

Krondyr med asparges og trøffelhollandaise

Kartoffelblinis, asparges, parmesan

Enkelthed og få ingredienser er ofte et godt match, og dette er ingen undtagelse. Blinisopskriften kan med fordel også bruges i andre sammenhænge – bare slip fantasien løs.

Du finder opskriften her: Kartoffelblinis, asparges, parmesan

Kartoffelblinis, grønne asparges

Grillede asparges med manchego

Igen rammer vi noget simpelt. Brug dem f.eks. sammen med noget grillet kød, og husk de kan også nemt tilberedes på grillen.

Du finder opskriften her: Grillede asparges med manchego

Grønne asparges med manchego

Nye danske asparges med hollandaiseskum

For min skyld kan hvide asparges egentlig bare enten dampes eller grilles og serveres med noget så simpelt som brunet smør, et porcheret æg eller en hollandaise. Skal det pimpes lidt ekstra, så laver du hollandaisen på siphon.

Du finder opskriften her: Nye danske asparges med hollandaiseskum

Hvide asparges med sauce hollandaise

Hvordan laver du dine asparges?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Frederik

    De hvide braiseres i smør med estragon eller kørvel til de er gyldne og møre. Serveres med lidt revet Gruyère, kørvel og lidt af det brunede smør fra tilberedningen.

Smid en kommentar