Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. januar 2019

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Fried Chicken

Familiefaren

Du kender det godt ikke? – kylling står på menuen – igen igen igen, det er efterhånden ved at være en nationalspise her i vores kære land, og det kan godt blive en kende ensformigt. Denne opskrift byder dog på en smule alternativitet og går sig også ualmindelig godt til tømmermands-mad, så drenge det er bare at gå i krig.


Fried Chicken
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Antal personer: 4-6
 
Ingredienser
  • 2 små kyllinger el. 1 stor (1600 g.)
  • 5-6 spsk. mel
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. paprika
  • spsk. chillipeber
  • Salt og peber
  • Kærnemælk
  • Tabasco
  • Olie
Tilberedning
  1. Kyllingerne deles i 10 stykker hver: de to bryster halverede, overlår, lår og vinger. (Skroget koges der fond på, som kan bruges en anden dag.)
  2. Stykkerne marineres i et par timer (også gerne natten over) i kærnemælk blandet med en stor spiseskefuld tabasco.
  3. Mel og krydderier blandes hvorefter kyllingestykkerne afdryppes og vendes grundigt i blandingen.
  4. Så tager man sin største pande og hælder rigeligt med neutral olie i den, og her gælder det om ikke at være for nærig, for stykkerne skal nærmest fritere.
  5. Når olien er godt varm lægges kyllingestykkerne i, efter at man har rystet overflødigt mel af dem.
  6. Stykkerne steges til de er gyldne og sprøde og drypper af på fedtsugende papir. Start med lårene, de tager lidt længere tid end resten, men sørg selvfølgelig for at alt er gennemstegt.

Råstegte kartofler til. Og naturligvis coleslaw.

Velbekomme.

Tak til brødrene Price for endnu en rigtig herreopskrift!

Kommentarer

  1. Mmm… fried chicken er bare godt. Næste gang laver jeg denne udgave fra Marcus Samuelsson

    http://www.kitchendaily.com/2010/04/08/fried-chicken-fingers-marcus-kitchen/

    .. og ser bort fra den idiotisk reklame før…

    hilsen Kim

    • Hej Kim,

      Fried chicken er virkelig godt, og hans ser også lækkert ud. Prøv lige ved lejlighed denne udgave, som både vores kære Webmaster og jeg selv har lavet flere gange, den kræver lidt snilde når kyllingen skal udbenes men tro mig, det er besværet værd! /chicken-sorpresa/ Hvis du prøver den, så meld lige tilbage hvad du synes.

      Velbekomme.

      PS. Hvad synes du om vores nye design? :)

  2. Dan Stielow

    Jag vil hitta fried pattegris fra dk til festen. har ni information?
    tack Dan
    [email protected]

  3. Dan Stielow

    eller kalv er också godt,.
    ni kan skicka information til [email protected]
    vi har firmafest och vil bjuda alla gris och kalv, tack.

    • Hej Dan,

      jeg er ikke helt sikker på, hvad det er, du efterspørger?

  4. Kristisnn

    Har lige lavet det. Stegte styrkerne af, og puttede dem på rist i varmluftsovn ved 160C efterhånden som de blev færdige. Alt var slikket, selv mine kræsne børn spise op.

    • Næsten pinligt med de billeder Kristian :-) Men tak for rosen da – dejligt det var godt!

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: