Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Gastromands Surf n’ Turf pizza – opskriften!

Gastromands Surf n’ Turf pizza – opskriften!
Eksilsønderjyden

Gastromands signaturpizza er lige nu at finde på Gorm’s menukort rundt i København og både Webmasteren og Eksilsønderjyden har smagt og vendt tomlen opad.

Vi befinder os i den lettere ende af smags-skalaen, som passer perfekt til den varme sommer vi har været heldige med i år! Så smut lige forbi Gorm’s for at smage den, ikk’!

Et styk Gastromands Surf'n'Turf! Velbekomme!

Et styk Gastromands Surf’n’Turf! Velbekomme!

Desværre er det jo kun i København, at du kan få fat i vores pizza, så som en lille service til jer som ikke lige kommer forbi hovedstaden, får I opskiften på pizzaen lige her:

Pizza-dejen

Dejen giver til 3 pizzaer
0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Dej
Køkken: Italiensk
Antal: 4
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1.5 dl vand koldt
  • 10 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 200 g mel Gerne typo 00, den klassiske pizza, pasta mel fra Italien
  • 100 g mel semola (Grovvalset durummel), hvis du ikke kan skaffe det så erstat med 00 mel.
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt med top

Sådan gør du

  • Bland vand, gær og sukker sammen.
  • Tilsæt halvdelen af 00-melet og semolaenog rør det ud, til der ikke er flere klumper.
  • Rør salt og olie i. Tilsæt herefter resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel), og ælt dejen godt igennem: Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower! Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
  • Lad dejen hæve på køl i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
  • Tag dejen ud og skær den ud i 3 boller (á ca. 160 g)
  • Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile på køl i en halv times tid.
  • Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, før du ruller den ud.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Ultrahurtig tomatsovs

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Køkken: Italiensk
Antal: 4
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 0.5 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 to mat frisk
  • 1 dåse flåede tomater
  • Lidt frisk basilikum med stængler
  • Evt. lidt tørret timian og oregano
  • 1 lille dåse tomatpuré ca. 15-20 gr.
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser (på nær de tørrede rydderier) i en skål og blend.
  • Olien er til for at legere tomat¬sovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen.
  • Rør de tørrede krydderier i sovsen. BUM! Det var sgu da nemt!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Gastromands Surf n’ Turf pizza

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 1
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1/3 pizzadej
  • 2 spsk tomatsovs.
  • 1/2 frisk mozzarella
  • Carpaccio eller bresaola skåret i tynde skiver.
  • 1 lille glas rogn ørred eller lakserogn
  • Skovsyre eller havesyre alternativt kan man bruge brøndkarse
  • Lidt god olivenolie
  • Salt og peber

Syrnet fløde

  • 1 dl fløde
  • 1 citron økologisk

Sådan gør du

Syrnet fløde

  • Skræl et par strimler skal af citronen og put det i fløden sammen med en spiseske citronsaft, lidt sukker og lidt salt. Rør det godt sammen og lad stå en times tid.

Pizzaen

  • Rul bunden ud (30 cm i diameter) og fordel tomatsovs på bunden. Husk at lade 0,5 cm være fri hele vejen langs kanten, for at få en god skorpe.
  • Riv mozzarellaen i små stykker og fordel jævnt over bunden,
  • Dryp med lidt olivenolie.
  • Bag bunden på en opvarmet bagesten ved max varme (eller 300 grader og ikke varmluft) i 4-5 minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød.
  • Har du ikke en bagesten så forbag bunden uden fyld et par minutter.
  • Tag pizzaen ud og anret med carpaccio/bressaola, rogn, små dryp af syrnet fløde, salt, peber og grønt..
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Har nogen af jer prøvet pizzaen? Hvis ja, hvad syntes I?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Steen

    Kan man bruge manitoba mel istedet for semola mel?type 00 har jeg…

Smid en kommentar