Gastromand.dk | 22. April 2018

Scroll to top

Top

30 års fødselsdag.

Forside Fora Mad & Drikke 30 års fødselsdag.

Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Anonym 6 år, 11 måneder siden.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #13633

    Anonym

    Hej alle.
    Long time listener, first time caller, eller hvad man nu siger. Jeg skriver da jeg har lidt udfordringer (I det moderne danmark har man jo ikke problemer men udfordringer :-) ) med menuen til min 30 års fødselsdag her om 11 dage. – som vanligt i god tid.

    Menuen ser sådan ud indtil videre. Drikkelse står efter –
    Det skal lige siges at menuen skal laves af mig, med måske lidt hjælp.
    Det er til 11 gæster.

    Snacks:
    Salt mandler; mandler med sesam, paranødder, små stykker ost, øl pølse, små blinis, osv – Mittnacht Feres Cremant d’alsace

    Forret:
    Creme ninon med koldhævet ciabattabrød – Mittnacht Feres Cremant d’alsace

    Mellemret:
    Syltet svinebryst med baby spinat, med noget med rødbede/jordskokke chips spise blomster og ølsylstede løg.
    http://www.moleculargastronomy.life.ku.dk/opskrifter/Svinebryst.aspx – Leffe Brun.

    Hovedret:
    Langtidsstegt oksehøjreb på ben med frisk timian. Kartoffelmos af vitolettekartoffel med røget skinke lagt oven på en sprød kartoffelskive(alla tynd røsti) med alm mos nedenunder, Smørglaseret gulerod , svampe med bær skum (smørristede svampe og lidt bær, kogt ind med mælk og blæst ud i gennem siphon) .Der til Sauce evt Rosenpeppersauce ?. – 2007 Parson’s Flat Shiraz Cabernet

    Dessert1:
    Oste: Mammen guld på ristet rugbrød med sirup med bagte hasselnødder. Cheddar med hyldeblomstsennep på koldhævet ciabattabrød, kiks med røget brie solbærtilbør, tallegio med sig selv. – 2007 Parson’s Flat Shiraz Cabernet

    Dessert2:
    chokoladekage med flydende midte(http://arla.dk/opskrifter/kager-med-flydende-indre/ ), kaviar af Hindbær, blåbær, Jordbær (http://www.dr.dk/dr1/spisemedprice/Programmer/Program24.htm?image=2 ).
    hindbær skum med buet lakridskiks http://www.fairtrade-maerket.dk/Default.aspx?ID=6567 . Lidt is evt sorbet på pistacie krokant (http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2010/Uds_9/20100624130550.htm ).
    – Vin valgfri

    Der er dog nogle ting der skal laves om.
    Min mellemret skal skiftes ud. Jeg har nu lavet det syltede svinebryst (som der også er opskrift på her på siden) 2 gange og det er bare ikke mig.
    Jeg syntes det er en flot ret men jeg syntes ikke det er særligt lækkert. så hvad nu ? jeg vil stadig gerne holde mig til grisen (gris er godt) og jeg vil gerne have øl til, men hvad skal man lave i stedet ?

    Anden ting er der nogen der ved hvor i midtjylland (herning, horsens, århus) man med sikkerhed kan skaffe de fine blå/lilla kartoffler ?

    MVH
    Kristian

  • #13634

    Sjønne
    Participant

    Lækker menu! :)

    Din syltede gris, kan du evt. skifte ud med en sikker vinder:
    Kålpakker(ligesom kåldolmere) med pulled pork i.
    Istedet for hvidkål, kan du også bruge dampede iceberg-salatblade, eller andre typer med lidt mindre drøjde i.

    Dit koldhævede ciabatta – har du en opskrift du vil dele der? ;)

  • #13635

    Hej Kristian og velkommen til!

    Jeg synes din menu ser vanvittigt lækker og gennemtænkt ud og jeg ville da ønsker, at jeg var inviteret:)

    Mht. grisen synes jeg da, at ølbraiseret svinekæbe (som du også kan finde her på siden) vil være oplagt og så passer det perfekt sammen med Leffe:)

    Og så en lille ting. Rosenpeber er noget fanden har skabt! Eller måske er det bare mig der har et problem med de små parfumerede sataner:)

  • #13636

    Og så faldt jeg alligevel over en detalje mere:)

    Skulle du ikke servere en go’ Port til osten i stedet for rødvinen?

  • #13638

    Anonym

    Hej
    Tak for den fine velkomst.

    Brødet er tyvstjålet fra denne side.
    http://mariafaarvang.dk/2009/08/18/italiensk-langtidsh%C3%A6vet-ciabatta/

    Svinekæbe er bestemt en mulighed. Må se om jeg kan finde nogle svinekæber så jeg kan få det prøvet inden d. 14. Har aldrig arbejdet med sådan nogle før.

    Pulled pork er lækkert men det er set så mange gange før i min omgangskreds af grill tosser :-D, desuden har jeg til nytår lavet en slags wellington, hvor oksemørbraden er skiftet ud med gammeldags oksesteg der er trevlet ligesom pulledpork og blandet med svampe. Det er lækkert nemt og billigt. Men også set før.

    Rosenpeber var egentlig bare for at gøre det lidt mere “fancy”, jeg ELSKER pebersauce så det skal vi have, fordi det er min fødselsdag og jeg må vælge min livret og instrumenterne i sangen Basta ! :-)

    Ingen der har nogle gode kartoffel tips ? (indsæt selv joke her)

    MVH
    Kristian

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.