Gastromand.dk | 21. March 2018

Scroll to top

Top

Hjælp til anskaffelser

Forside Fora Mad & Drikke Hjælp til anskaffelser

Dette emne indeholder 7 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  Kim Schulz 6 år siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #14785

  Simon
  Participant

  Hej kære jer, der beriger mit liv med fantastisk læsning og inspiration!
  Jeg står i den heldige situation at jeg skal have nyt køkkeninventar. Kæresten har forbarmet sig over mig da jeg er ved at være færdig med at bygge huset, og mener at de penge vi har sparet ved at bygge selv skal belønnes i mit yndlingsrum, nemlig køkkenet! Helt specifikt drejer det sig om røremaskine, ismaskine, bagemaskine, blender(e), gryder og pander.
  Det forholder sig sådan at jeg har mulighed for at købe KENWOOD produkter gennem noget familie til en favorabel pris, og derfor vil jeg jo helst købe disse produkter, dog uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten.
  Jeg har desuden et kærligt forhold til Kunst og Køkken, og vil derfor gerne (til en vis grad) støtte op om dem.
  Jeg bruger iøvrigt et gaskomfur, og kæresten ser helst at gryder/pander er nogenlunde ens af design, ellers er der sådan set frit spil inden for rimelighedens(og økonomiens) grænser. Førnævnte har ikke et “loft”, men der er ikke mulighed for 30 gryder og pander til 2000kr stykket.
  Derfor går mit spørgsmål på hvad I ville købe i min situation? Og har folk nogle erfaringer med KENWOOD produkterne, og kan de i så fald bruges?
  På forhånd mange tak for de forhåbentlig gode råd, og endnu engang mange gange tak for en fantastisk side med dertilhørende forum!

 • #14786

  Hej Simon.

  Det lyder da som en dejlig situation at stå i for en gastromand:)

  Mht. Keenwood tror jeg ikke du skal være bange – der har været noget snak om deres køkkenmaskiner her: https://gastromand.dk/gastronomi/topic/hjaelp-til-anskaffelser/

  Mht. gryder og pander til gas, skal vi nok have nogle “gasdrenge” på banen?

 • #14789

  Simon
  Participant

  tak for linket til min egen tråd :)
  Har læst de indlæg der var om kenwood, og kan godt se at de ikke er dårlige, var bare interesseret i at vide om de var “gode nok” til det hele… Det virker bare for nemt at købe én maskine der så skal kunne agere foodprocessor, æltemaskine, kødhakker, ismaskine osv og stadig gøre det (tilnærmelsesvis) lige så godt som de enkelte løsninger hver for sig..
  Ang pander, så er induktion stadig inde i billedet som en option selvom jeg(som så mange andre på siden) har svært ved at sælge min sjæl til induktionen..

 • #14794

  Halvamerikaneren
  Participant

  Nu er jeg en af de folk der har en Kenwood og har givet rigeligt med input i diverse tråde herom. Påstanden om det virker for nemt at købe én maskine til det hele forstår jeg ikke – hvorfor skulle resultatet være dårligere end ved at købe de enkelte løsninger. F.eks med en blender eller foodprocessor sætter man jo toppen på en base – og det samme er tilfældet med en Kenwood køkkenmaskine. Det er vel lige meget hvilken base man sætter den på og med en Kenwood for du som oftest betydeligt mere kraft, og det uden at skulle ud og bruge betydeligt flere penge. Min Kenwood KM020 med 1500W motor kan bruges til absolut alt – jeg har endnu ikke oplevet at den overhovedet har været tæt på at måtte give op, og det til trods for der er blevet lavet endda store mængder brøddej deri. Faktisk er den så kraftig at jeg må have øje på den når jeg blander dej ved fuld kraft så den ikke rykker sig selv ned af bordet. Så jeg har lært at når en brødopskrift kalder på full force i røremaskine så gælder det ikke Kenwood. Ved at købe diverse attachments sparer man en masse plads og jeg må sige at dem jeg har købt indtil videre er af en rigtig god kvalitet. (Dog har jeg besluttet ikke at købe ismaskine-delen da jeg hellere vil have en seperat med egen kompressor så man ikke skal fryse skål eller indlagt element seperat – men det er jo en smagssag alt efter behov). Jeg kan, igen, kun give den mine absolutte anbefalinger og ved der er flere herinde der er enige. Desuden, ved at købe en Kenwood med attachments bliver der både plads og penge til overs til andet lækkert grej – såsom vakuumpakker og sous vide maskine – dem kan man vist desværre stadig ikke få til Kenwood’en :-)

 • #14796

  Halvamerikaneren
  Participant

  Og til webmasteren – lækkert stunt med det link ;-)

 • #14821

  Jaja, vi er jo lidt hurtige en gang imellem:)

 • #14845

  Simon
  Participant

  @ Halv-amerikaneren: Mange tak for de bekræftende ord. Det var lige det jeg manglede. Min egen største tvivl har også mest været ang. ismaskinen, men tror nu jeg prøver den og så må jeg supplere op med en større udgave hvis det bliver nødvendigt.

 • #14847

  Kim Schulz
  Participant

  jeg er enig med halv-amerikaneren. Den maskine er noget af det bedste man overhoved kan købe. Jeg har selv en sådanne + kødhakker/pølsepresse udvidelsen. Det er intet mindre end genialt og den æder kitchenaid maskiner til frokost.
  Jeg vil gerne have en eller flere af pasta-udvidelserne til den også, men de har været udsolgt i et stykke tid.

  Blender gider jeg ikke. Bruger i stedet min tryllestav Batimix stavblender. Den æder alt.
  Har godt nok en Cuisinart blender med indbygget varmelegeme stående. Den er da sjov til at lave supper og varm kakao i, men ud over det så bliver den desværre brugt for lidt.

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Kommentarer