Gastromand.dk | 20. February 2017

Scroll to top

Top

Hvilken Grillpande skal man vælge???

Forside Fora Mad & Drikke Hvilken Grillpande skal man vælge???

Tagget: 

Dette emne indeholder 25 svar, har 20 stemmer og blev senest opdateret af  Davelaar 2 år, 11 måneder siden.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #14102

    Hejsa.
    Er kommet i lidt af et dilemma, har skiftet mit trofaste gaskomfur ud med induktion, (har også skiftet hele huset hvor det stod!!) men er nu på jagt efter en “ordentlig” grillpande, har kigget på en som min kammerat har, en bodum med “låg”, men denne er udgået af produktion, hvad ville I mine gastro-venner vælge???

    Med venlig hilsen
    Johnny

  • #14103

    Webmasteren
    Keymaster

    Hej Johnny,

    det nemme svar vil jo være Le Creuset. Jeg har ikke selv deres grillpande, men er meget tilfreds med den Le Creuset pande jeg har.

    Lad os få nogle flere bud på banen…

  • #14104

    Kasperis1
    Participant

    http://www.kunstogkokkentoj.dk/details.php?kaldeId1=8&kaldeId2=2&kaldeId3=0&kundenr=0&vognnr=0

    Superlækker pande, har den selv, og har set Skeppshult-pander hos både Thomas Rode, Thomas Herman og Paul Cunningham, go for it!

  • #14105

    Familiefaren
    Keymaster

    Jeg har Le Creuset og den er god, men det kræver lidt at vende sig til den… Umiddelbart tror jeg dit bud ovenstående er lige så godt, det er også under halv pris i forhold til Le Creuset – men nu hvor vi er ved pander, hvad er jeres bedste bud på en “slip-let” pande som virkelig holder – ikke som fx (desværre) Jamie Olivers skuffende serie. Hvad siger I?

  • #14106

    benzon1960
    Participant

    @Familiefaren: Green Pan kunne være en mulighed: http://www.hartsofstur.com/acatalog/GreenPan_Cookware.html

    Men Inspiration har netop nu tilbud på ret lækre stålpander med slip-let fra WMF (WÜRTTEMBERGISCHE METALWARENFABRIK – altså alene navnet :-)) som jeg mener var bedst i test hos TÆNK.

  • #14107

    Har selv WMF grydeserien og den er bare kanon, som “slip let” pande har jeg Scanpan CTX, den er også rigtig lækker, og holder meget meget bedre end Jamie Oliver… Men men men.. mangler jo så desværre en rigtig god grill pande.. :) I har dog indsnævret mit søgefelt væsentligt, så det er jo bare dejligt med så mange gode råd, har dog stadig ikke besluttet mig :(

    Mvh
    Johnny

  • #14108

    andersvb
    Participant

    Hvis du tænker støbejernsgrillpande, så gå på jagt på loppemarkederne i stedet for at betale 800kr + for Skeppshult eller Le Creuset. Det er enkelt nok at gøre en gammel rusten pande glad igen.

  • #14109

    opzouten
    Participant

    +1 til skeppshult.

    Uanset hvilket fabrikat du vælger så se efter om rillerne er spidse eller runde. De runde er sværere at lave “striber” med.

  • #14110

    Anders K
    Participant

    Jeg har også ladet mig fortælle at Skeppshult laver de absolut bedste grillpander. Er der nogle der har erfaring med Lagostina potter og pander? Med andre ord: er de pengene værd?
    http://www.lagostina-shop.de/site/php/lagostina_home_main.php

    • #26963

      Davelaar
      Participant

      Jeg tillader mig at svare på dit indlæg selvom det er et år siden du lagde det ind.
      Mine forældre havde Lagostina gryder fra de blev gift i 1980 indtil de fik induktion i 2007. Panden holdt ikke længe på gas som de havde dengang, så gik bunden og panden fra hinanden. De startede i sin tid på gas i Holland, hvor det er helt almindeligt og da vi kom til Danmark virkede gryderne upåklageligt på alm. el. De havde ikke taget skade af 11 år med gas. Bunden på gryderne bulner ikke som man kan risikere ved brug af gas. Det er sket at maden er brændt på, men selve gryderne er ikke brændte. Gryderne lever videre her hos mig.
      Selvfølgelig kan man ikke sammenligne kvalitet fra dengang og kvalitet i dag. Jeg har dog læst mig frem til at bunden med aluminiumskernen der er i de gamle gryder stadig bruges i deres nye modeller. Dog har de videreudviklet konceptet så aluminiummet også er indkapslet i grydens sider.

  • #14111

    Kim Schulz
    Participant

    Nogen der har erfaringer med Skeppshult på induktion? Jeg prøvede le cruset og det var mildest talt en skuffende oplevelse på vores induktionsplader – den blev kun moderat varm (efter 10-15min på fuld blus) og varmen var begrænset til lige over kilden (altså ikke ud til kanten af panden).
    Mit bedste resultat pt. er faktisk med en eller anden billig pande fra inspiration.

  • #14112

    ktl001
    Participant

    Hmmm – jeg har en le creuset grillpande – den er efter 7-10 minutter på 6-7 stykker (ud af 9) ca 240 grader på midten – og ude i kanten ca. 180-195-220 afhængig af hvor man måler. (Jeg bruger sådan et infarødt thermometer fra harald nyborg – mangler bare kitlen så er jeg klar til at lave fødevarestyrelse kontrolbesøg ;) )

    Jeg ved ikke hvad normen er for antal grader på en grillpande – men jeg har ikke problemer med den på min induktion. Jeg har i starten haft lidt problemer med selve kogepladen – men det var fordi jeg gav for meget gas på induktionen hvilket gør at selve induktionsplade/glas/elektronik simpelthen bliver for varmt pga. pandens høje temperatur.

    Det lyder lidt underligt at den kun bliver moderat varm hvis det er en støbejernspande – jeg er ikke ingeniør men min forståelse er at induktionen bør kunne varme din støbejernspande op hvis panden er i orden.

    Kan du varme andre støbejerns pander eller gryder ordentligt op?

  • #14113

    Jeg har tidligere hørt “klager” over Le Creuset pander på induktion, men det er blevet løst ved at forhandler hvor panden var købt simpelthen har byttet panden.
    Jeg er kommet dertil, hvor jeg har kig på Skeppshult og et par andre mindre kendte mærker, men endnu ikke taget den endelige beslutning, men jeg skal nok holde gastro folket opdateret med evt. tests af de pander jeg finder frem til.

  • #14114

    Riisgaard
    Participant

    @kim. Jeg har en Skeppshult støbejernspande som jeg bruger på induktion. Den bliver varm som bare f…., så den kan klart anbefales. Og så er den jo til at komme til for penge.

  • #14115

    Familiefaren
    Keymaster

    @benzon1960 – hvorfor lige Greenpan?

    @andersvb – en støbejernspande fra et loppemarked duer sikkert ikke til induktion. Men hvis du har gas så er ideen god!

  • #14116

    ktl001
    Participant

    Hvis en magnet kan hænge fast på bunden så er den ok til induktion. Støbejern er vist altid ok til induktion.

  • #14117

    duckburg
    Participant

    Nu vi er ved brugen af grillpander.

    Kæresten brokker sig lige så snart jeg hiver panden frem og vil lave kød.
    Hun mener at det ryger for meget når den bliver brugt.

    Jeg har en Le Cruset grillpande og jeg kan til dels give hende ret i at der kommer mere røg end der burde.

  • #14118

    dengalekok
    Participant

    Nu har jeg ingen erfaring med brug af støbejern på induktion, men en støbejernspande er jo klart at foretrække, da de kommer op i nogle højere temperatuere end de plastik pander man finder i Brugsen. Med hensyn til røg i køkkenet tror jeg det er noget nær umuligt at finde en grill pande der ikke ryger.. :)

  • #14119

    ktl001
    Participant

    En glohed grillpande og olie eller fedt fra kødet = røg. Det er ligemeget hvilken grillpande du bruger – fedt og kødsafter ligger nede i rillerne og får bare lov til at brænde. Jeg går ud fra at du pensler kødet let med f.eks. olie (eller helt lader være med at bruge ekstra fedstof)og ikke putter olie direkte på panden.

  • #14120

    garfieldpbj
    Participant

    Ja, Skeppshult er klart anbefalelsesværdigt – også fordi de ikke har støbejernshåndtag, men fx hult stål som ikke bliver glohedt så man skal købe sådan en grim tøset le creuset vante.

    Kan med fordel købes i udlandet – jeg gav ca. 400 kr. inkl. porto fra Tyskland for ca. 5 år siden.

    Fx. via ebay:
    http://www.ebay.de/sch/i.html?LH_PrefLoc=3&LH_BIN=1&_trkparms=65%253A15%257C66%253A2%257C39%253A1&rt=nc&_nkw=skeppshult&_clu=2&_dmpt=DE_Haus_Garten_Kochen_T%C3%B6pfe_Pfannen&_fcid=57&_localstpos=&_sc=1&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m14&gbr=1&_sop=2&_sc=1

    Bemærk at man ofte kan få sælgerne til at sende til DK selvom det ikke fremgår umiddelbart..

  • #18459

    morteng
    Participant

    Jeg tillader mig, at hive tråden frem igen, da jeg står og skal købe en grillpande af støbejern. I min søgen har jeg undret mig over, at grillpander som oftest er firkantede fremfor runde, hvad er grunden til dette??

  • #18628

    troelshansen
    Participant

    Nogen der har erfaringer med Eva Solo´s grillpande, den er nemlig på bud her,

    http://www.imerco.dk/Default.aspx?id=6171&ProductID=100303074

  • #18851

    petersinding
    Participant

    Glem alt om Greenpan og WMF. Har købt begge dele til min nye induktionskogeplade. Kan godt være de er bedst i test, men testen omfatter jo heller ikke min helt egen favorit: Gastrolux. Simpelthen den bedste pande jeg nogen sinde har haft.

  • #18852

    Webmasteren
    Keymaster

    Til de grillpande-interesserede kunne dette tilbud måske være relevant: http://gastromand.dk/gastronomi/topic/jeg-skal-til-skeppshult/ :)

  • #18997

    Erik
    Participant

    Det er sidste udkald !!!!
    Har en “reklamepande” nævner ingen navne, men lavet hos Skeppshult – det er den bedste grillpande i mit sortiment (Ikea favorit, Scan pan (ikke støbejern) og en no name).
    Har ingen anelse om prisniveau på et fabrikssalg, men KØB ÉN It´s money well spend!!.
    har ikke tjekket, men fåes hvis med andet håndtag.

  • #19263

    PJS12
    Participant

    Mit helt klare valg vil være en grillpande fra Tyske AMT Gastroguss.
    Det er den mest holdbare og de give 10 års garanti på at de ikke bliver skæve

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Kommentarer