Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

Hvor meget må man proppe i en sous vide?

Forside Fora Mad & Drikke Hvor meget må man proppe i en sous vide?

Tagget: 

Dette emne indeholder 5 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  RikkeDinesen 4 måneder, 1 uge siden.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #46060

    ockley
    Medlem

    Hej

    Jeg fik en sous vide i julegave og tænker at den skal prøves af til nytår. Jeg har 2 styk oksetyndsteg på hver ca. 2 kg og tænker om det er for meget at putte i den. Det er sådan en parallelimporteret en (mærket Epiq), men den ligner den fra Melissa på 6 liter.

    Når jeg lægger stegene i kan de godt være der og dækkes af vandet. Meeen, hvis det havde været fisk i et akvarium, hvavde jeg synes det var synd :-)

    På den anden side så er 57 grader vand vel 57 grader vand.

    Mine spørgsmål er derfor:

    • Er det ok at have 2 stege af 2 kilo liggende oven på hinanden?
    • Bør jeg vende dem/bytte rundt på dem – noget a la én gang i timen for at fordele?
    • Jeg har ligt op til 57 grader i 11 timer. Lyder det fornuftigt, hvis de efterfølgende skal har en hurtig tur på grillen?

    Bonushjælp kunne være at jeg tænker at servere hasselbach kartofler og rødvinsglacen a la Kock (fra sitet her), men hvad skal de have af tilbehør. Jeg har nogle gange lavet lidt rødløgskompot, men har lyst til at prøve noget andet.

    Tusind tak
    Karsten

  • #46451

    ockley
    Medlem

    Jeg må nok hellere lige selv svare – det var lidt presset op mod nytår.

    Jeg kastede mig ud i det – 2. forsøg med sous vide til nytårsmenu og 18 mennesker.

    Det gik fantastisk! Jeg kiggede dog til den ca. hver 45 minutter og byttede om på øverst og nederst for at fordele varmen.

    Bedste hilsner
    /Karsten

  • #46714

    Det er meget forskelligt hvordan folk bedst kan lide den, i min erfaring.

  • #46715

    I min erfaring, er en sous vide bare noget af det bedste!

  • #46970

    Lars1975
    Medlem

    tak for de mange tips

  • #47036

    Husk på, at du også kan bruge din sous vide til at tilberede grøntsager. Jeg puttede nogle gulerødder i min i fredags, det blev SUPER godt – Jeg er i tvivl om hvor lang tid de reelt set fik – lavede dem sammen med nogle bøffer og en hjemmelavet bearnaise sauce. Jeg spørger lige kæresten, hvor lang tid de fik :-)

    Ellers god vind med din “nu gamle” sous vide.

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.