Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

Knivslibning?

Forside Fora Mad & Drikke Knivslibning?

Dette emne indeholder 12 svar, har 10 stemmer og blev senest opdateret af  johannes 11 måneder, 3 uger siden.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #23000

    Peter Drost
    Participant

    Søgefeltet gav intet så vi prøver foraet.

    Skarpe knive. Ja.
    -Eller nej, mine er mildest talt til grin, i forhold til når man ser hvad en skarp kniv kan.

    Jeg har hårdmetalsknive Global og Rosendahl, til at slibe dem, har jeg brugt den medfølgende keramiske slibetingest, med to hjul, et groft og et fint. Og det er jo lort.

    Hvad gør jeg hvis jeg vil have ultra skarpe knive?
    Selv har jeg tænkt på at købe et sæt slibesten, og det er sikkert pisse nemt, hvis man har gjort det hver dag i 10 år – men når man som jeg, aldrig har prøvet det før, er det så en god idé, når et sæt alligevel koster 1000kr.!?

    De knive jeg har set kørt med et keramisk strygestål, er da også blevet ok – i mine øjne, dog slet ikke som på tv…

  • #23047

    Hej Peter – jeg ville nok smide dem omkring H.W. Larsen (www.hwl.dk), hvis du altså bor i hovedstaden? De kan klare det for dig! Det holder til i kødbyen – http://www.hwl.dk/da/products/slibning-af-knive-og-sakse

  • #23048

    Peter Drost
    Participant

    Som så koster 1000kr. pr. gang… Er der virkeligt ingen, der selv gør i at håndslibe?

  • #23049

    Hej Peter – som jeg lige læser linket ovenstående, så ligger en slibning på ca. 50-60 kr. pr. kniv – det er da til at komme over, jeg henviser ikke til, at du skal investere i slibesæt selv.

  • #23050

    Peter Drost
    Participant

    Jeg prøver også bare at afdække, hvad folk gør – lever med halvskarpe knive, eller bruger 60kr. plus tid gange x knive. I mit tilfælde 15 stykker – eller det samme, som det dyreste slibestenssæt.

    Kunne rigtigt godt tænke mig at prøve kræfter med sten, men er det håbløst, koster 1000 kr, plus knive man har fået ødelagt, for så alligevel at skulle til H.W.Larsen, så fanden stå i det.

  • #23055

    benzon1960
    Participant

    @peter Drost: Med et ordentligt strygestål og sædvanlig omhyggelighed skulle du vel ikke have brug for en egentlig slibning så tit. Kan derfor – uanset bopæl – kun anbefale HWL. Fik mine bedste knive slebet hos HWL for mere end et år siden, og de er stadig fine, hvis min barberkniv skulle svigte :-) Bruger et gammelt stål fra F. Dick, hvor rillerne er næsten væk.

    Har du mod på håndslibning, er der masser af gode videoer på Youtube.

  • #23172

    EsbenU
    Participant

    Hvis du bor i Århus, er butikken KOK (Kunst og Køkkentøj) overfor Magasin et godt sted at få slebet knive. Eller det vil sige – de gør det ikke selv, men indleverer/henter ved en skærslipper en gang om ugen.
    Hvis du har mod på det, kan du købe en vådsliber. Jeg plejer at slibe både køkkenknive, stemmejern, jagtkniv osv på sådan en. Det virker! :)

  • #23243

    HAT
    Participant
  • #23437

    JacobLau
    Participant

    Jeg har selv Globalknive og er meget glad for dem, da de ligger perfekt i min hånd samtidig med, at de er flotte.
    I løbet af det første år sleb jeg dem også bare på en “alm” sliber som du beskriver det i dit første indlæg, men de blev aldrig rigtigt skarpe og hurtigt sløve igen.
    Jeg henvendte mig så til en ekspedient, som fortalte, at til lige præcis Globalknive skal man benytte en Global’s egen sliber, da Globalknive skal slibes i en anden vinkel end stort set alle andre knive – Efter jeg skiftede til denne er mine globalknive skarpe som var helt nye :)

  • #23478

    Gastromad
    Participant

    Jeg har her i sidste uge fået slebet 5 af mine knive, hvor af 3 af dem er Endevour hos HWL. De har aldrig været så skarpe som nu. Jeg købte jeg et keramisk strygestål til flerlags knive.

  • #23563

    AArhusBien
    Participant

    Jeg fik slebet 4 knive i sidste uge hos Elitesliberiet i Århus, super lækkert resultat, som jeg holder kørende på mit old gamle DDR-strygestål.
    Jeg har også et hjemmeslibesæt fra Lansky og det virker urtoligt godt til mine mindre knive, dolke mm. men er bøvlet at bruge til køkkenknivene.

  • #23739

    Martin Villumsen
    Participant

    Jeg får slebet mine knive ca. én gang om året ved H.W. Larsen og holder dem ellers ved lige vha. et keramisk strygestål, og de knive kan skære selv den sejeste limefrugt over uden besvær.

    Jeg tvivler dog på, at du kan nå at få brugt 15 knive nok til at de alle skal slibes professionelt én gang om året!? Men det kommer selvfølgelig også meget an på, hvilket knive og stålet, hvor hurtigt de bliver sløve, osv.

  • #43422

    johannes
    Medlem

    Peter Drost. jeg sliber minne knive selv og har gjort det i 3 år. og det gøre jeg på store slibesten som jeg købte da jeg var i Oslo. jeg syntes at viden og interesse for knivslibning i DK kan skrives på bagsiden af en frimærke. det kunne være fint hvis der var nogle flere der interesser sig for knivslibning på vådsten

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.