Gastromand.dk | 24. April 2017

Scroll to top

Top

Stegeso – keramisk VS stentøj, oval VS rund ?

Forside Fora Mad & Drikke Stegeso – keramisk VS stentøj, oval VS rund ?

Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Claus 3 måneder siden.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #41082

    Claus
    Medlem

    Jeg vil gerne høre, hvad I bruger selv herinde og hvofor I foretrækker det ene frem for det andet ?

    Som jeg ser det, så er en oval stegeso nærmest kun praktisk, fordi den ser smart ud – eller hvis man bager brød i den og gerne vil have den mere oval form på sit brød (Jeg bager brød i min ovale stegeso, men også i min runde stegegryde)

    Jeg ejer selv 2 oval støbejerns stegesoer 29 cm, som begge kun bruges til brødbagning.
    Så ejer jeg en stentøjs stegeso på 36 cm fra Le Creuset, som virker fint til kylling og stege og marinering, men til gengæld kan man ikke bruge den på direkte varmeblus, men kun i ovn.

    Jeg har så en 24 cm støbejernsgryde, men den er lige lille nok, så jeg vil enten købe en 31 cm oval stegeso i støbejern eller en 30 cm rung støbejernsgryde til lidt større retter, som jeg gerne vil kunne stege føærst på blusset og så lægge den i ovnen (f.eks coq au vin)
    Men jeg er lidt i tvivl om jeg skal vælge den ovale 31 cm støbejern so eller den runde 30 cm støbe jerns gryde.

    Ved ogaå man kan få en buffetgryde i støbejern, der også kan fungere som en sauter pande.

    Hvad bruger I andre og hvorfor ?

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.