Gastromand.dk | 22. April 2018

Scroll to top

Top

Stegesoen mugner!

Forside Fora Mad & Drikke Stegesoen mugner!

Dette emne indeholder 9 svar, har 6 stemmer og blev senest opdateret af  Gastronomen 4 år, 8 måneder siden.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #23079

    Hej alle,

    Hvad gør I for at stegesoen ikke mugner? Jeg indrømmer gerne, at der går måneder mellem min brug af den (hvilket i sig selv er en skam, men …), men kan det virkelig passe, at den skal mugne sådan?

  • #23084

    Hej Sarah.

    Hvordan opbevarer du din so?

    Hvilket materiale er den lavet af?

  • #23102

    Den er lavet af ler, og jeg opbevarer den såmænd blot oppe på hylderne i køkkenet. Tidligere har jeg opbevaret det i et skab. Men der er ingen forskel – alle gangene har det mugnet.

  • #23107

    Hvor placerer muggen sig? Opbevarer du soen med låg?

  • #23112

    Det placerer sig inden i, og ja, jeg har låg på. Det er måske dét der er fejlen? Der bliver for varmt derinde?

  • #23169

    GastroMorten
    Participant

    Hej Sarah, jeg har prøvet det samme en gang, hvor jeg havde stillet de to halvdele af stegesoen, så der blev dannet et lukket hulrum imellem dem – voila! så var der mug på indersiden af bunden, hvor der sikkert dybt i leret har siddet lidt fedt eller andet snask fra en omgang osso buco. Siden da har jeg opbevaret den så luft kan cirkulere rundt om alle flader og siden da har der ikke været mug i den.

    Mvh. Morten

  • #23170

    GastroMorten said it. Stil låget lidt skråt på (eller helt af) og de burde være home safe:)

  • #23244

    dengalekok
    Participant

    Du kan jo prøve med Atamon på et stykke køkkenrulle og så tørre efter, når du har brugt den.. Det burde umiddelbart slå det ihjel :)..

  • #23245

    Kim Schulz
    Participant

    Bruger min stegeso en del til alt fra brød og til grillmad og har endnu aldrig haft mug i min.
    Jeg lader den stå hver for sig og tørre helt igennem. Herefter ryger den op på hylden hvor den står med låget på således at der er lufttæt rum imellem de 2 dele.

  • #23250

    Gastronomen
    Participant

    Ud fra et rent mikrobiologisk synspunkt vil jeg skyde på at den ikke har været ordentlig tør før du lagde låget på. Idet et fugtigt miljø er ideelle vækstbetingelser for den slags.

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.