Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

Strygestål – Jeg er forvirret

Forside Fora Mad & Drikke Strygestål – Jeg er forvirret

Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  EmilM 9 måneder siden.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #44305

    chubbz
    Medlem

    Hej kniv eksperter.

    I jagten efter et nyt strygestål er jeg blevet mere forvirret end klogere.
    Jeg har både alm europæiske knive og japanske knive.
    De fleste anbefaler et keramisk strygestål til de japanske knive, men var en tur forbi Kunst og Køkkentøj i dag og de fraråder nærmest brug af keramisk strygestål.
    Tager man HW Larsens hjemmeside og KOK’s hjemmeside så siger de dette om det samme stål, strygestål, fra Dickoron.

    HWL
    “Det traditionelle strygestål er perfekt til almindelige knive – men kan ikke anbefales til hårde knive som Tojiro og Mac, da disse let kan “chipse”.”

    KOK
    “Dette strygestål vil kunne vedligeholde japanske samt europæiske smedede knive.”

    Foodgear vil altid anbefale et keramisk stål, uanset knivtypen.

    Så her står jeg med 3 forskellige anbefalinger og ved ikke hvilken der er den rigtige?
    Hvad er jeres erfaringer.? og eller anbefalinger?

    Til info er mine knive fra F.Dick, Tojiro, Tamahagane og Raffir.

    På forhånd tak.

  • #44570

    EmilM
    Medlem

    Jeg vil mene det kommer an anvendelsesmåden – du kan ikke anvende det på samme måde til f.eks. Tojiro eller Mac, som almindelige knive, så begge har i og for sig ret.

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.