Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

49 kommentarer

Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis

Gateau Marcel med vanilieis og hindbærcoulis
Webmasteren

Gateau Marcel er en enkel, men klassisk chokoladekage. Bagmanden er den franske kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Falsled Kro, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro og senest Ruths Hotel i Skagen.

Retrodessert når det er allerbedst…

Kagen blev serveret som dessert i nytårsmenuen 2009

Gateau Marcel, Vanilieis, Hindbærcoulis

3.59 fra 12 stemmer
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Gateau Marcel
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade gerne 75-80%
  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl pasteuriserede æggehvider

Hindbærcoulis

  • 2-300 g frosne hindbær
  • 20-30 g flormelis

Is

  • Her hoppede vi let og elegant på en god færdigkøbt vanilie-is.

Sådan gør du

Gateau Marcel

  • Smør og chokolade smeltes i vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og sættes til side, til den er afkølet.
  • Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen.
  • Æggehviderne piskes stive med det resterende sukker og vendes forsigtig i chokolademassen.
  • Halvdelen af massen kommes i bradepande eller i ildfaste portionsglas og bages ved 175 grader ca. 30 minutter.
  • Den ubagte halvdel smøres på den bagte, og kagen sættes på køl i minimum 1 time, før den serveres.

Hindbærcoulis

  • Hindbærrene optøes en smule og blendes med flormelis.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

/Velbekomme

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Casper Fischer

    5 stars
    En absurd lækker kage, som jeg altid vender tilbage til når der skal laves en nem lækker kage som sparker benene væk under de fleste. Serveres sammen med hjemmelavet vaniljeis og hindbærsovs spiller det 100%. Og fordelen er at det hele kan laves dagen før uden problemer.

    Og et plus at gluten-allergikere også bare spiser løs.

  2. Sanne

    Hvor stor er formen der benyttes og hvor mange personer er den til

  3. Anette

    Hej:)

    Søger lige et par gode råd i forhold til denne kage (måske verdens bedste kage😍):
    Hvor lang tid kan kagen opbevares inden den spises? – og hvad er bedst, køleskab eller fryser?
    Hvor stor skal springformen være for at denne opskrift passer?

    Vh Anette

  4. Ditte

    Hejsa. Skal prøve opskriften af for første gang om nogle dage, og har været alle kommentarer igennem, men er stadig i tvivl om et par småting.

    Kan jeg bage kagen dagen før, men først påføre den ubagte dej på selve dagen, eller er det bedst at gøre det hele på en gang? Min idé var at bage på dag 1 og påføre på dag 2, og derefter smide den i fryseren i nogle timer. Er det cool tror i?

    Mvh
    Ditte

  5. Anja

    Hej.. når man bager den og den er kommet ud af ovnen.. skal den så køle helt af først inden resten kommes på??
    Hilsen Anja

  6. Vanessa

    Lavede gateau marcel kagen i går, og min “mousse” var rigtig luftig og fin, men da jeg kom den i køleskabet blev den ultra hård. Er det fordi jeg på en eller anden måde har gjort noget forkert (synes selv jeg fulgte opskriften til punkt og prikke) eller kan det være fordi der er så meget smør i den? Altså, at den hærdner.

  7. Andreas

    3 stars
    Jeg har blandet succes med opskriften og vil høre om der er nogen som ved hvad der går galt?
    Den falder nogle gange sammen og bliver en mørk klisteret masse nede i bunden af springformen

    • Emilie

      Hvis den bliver klistret, lidt i stil med en brownie, så skulle den gerne være helt rigtig. Da der ikke er noget mel eller hævemiddel, så bliver den unægteligt lidt klæg at se på. Desuden puster den sig op, i samme stil som en souffle, men det gør ikke noget at den punkterer igen. Det er æggene der gør, at den puster sig sådan op inde i ovnen, men det er ikke meningen, at den skal blive ved med at være sådan :)

  8. Ditte

    Hvad svarer mængden af æggehvider og -blommer til, hvis man bruger alm. æg?

    • Hej Ditte. Godt spørgsmål. Er det ikke bare at slå æg ud indtil du har den rette mængde? :)

    • Ane

      Hej Ditte, hvis du ser på de pasteuriseret æg kan man se, hvad sådan et bæger svare til og ude på pakken står der hvor mange æg indholdet i pakkerne samlet svare til… Så man kan regne det ud den vej tænker jeg(altså hvor meget det svare til i alm. Æg)Gir det mening? :)

  9. Christina Hansen

    Den ser rigtig lækker ud!
    Vil den kunne holde sig lækker hvis den bages 2 dage før den skal bruges?
    bedste hilsner Christina

  10. Sabina

    Hvor stor en bradepande har du brugt til denne opskrift?:)
    Mvh Sabina

  11. Karsten

    Hejsa – er der nogle gode forslag til hvad man kan servere til? Jeg har prøvet den coulis, men det var ikke lige mig. Sidste gang lavede jeg en pebermynteis med chokolade, men den blev på en måde lidt for sød til netop denne kage. Vanilleis er godt, men måske lidt tamt, særligt alene. Jeg leder nok efter noget lidt mere syrligt. Det er til gæstemiddag så det kunne være fedt hvis det havde lige så meget stil som kagen selv!

    Jeg tilslutter mig for resten det med en nat i fryseren og så skæres ud og serveres stort set med det samme. For at kagen ikke skal sætte sig fast er det for resten en god ide at smøre formen med smør og drysse med sukker.

    Mvh. Karsten

    • Karsten

      Hov.. ham før mig foreslog også smør og sukker.. min fejl..

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering