Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

14 kommentarer

Berlin Cityhack Dag II: The Bird og Berlinmuren

Berlin Cityhack Dag II: The Bird og Berlinmuren
Gastromand

Så blev det tid til dag 2 på vores lille Gourmet Getaway hvor Spies så venligt har sendt os afsted til Berlin for at hacke byen. Dag 1 bød på en enestående oplevelse hos Tim Raue. Nu melder dag 2 sig, hvor vi på trods af tømmermænd ser frem til en spændende dag.

Jeg fandt aldrig helt ud af hvad det var for en bygning :-)

Jeg fandt aldrig helt ud af hvad det var for en bygning :-)

Da der er lidt tømmermænd i luften rammer vi morgenbuffeten hårdt og den er faktisk er overraskende god. Der er masser af forskelligt til at dulme den lette hovedpine med. Jeg går all-in på bacon, æg og nogle krydrede pølser. Efter morgenmaden sætter vi kursen imod Alexanderplatz, som vi skal forbi for at komme til turens første stop – nemlig Burgerbaren over dem alle “The Bird“. Vi vælger igen at trave afsted uden hverken kort eller maps – jeg må dog denne gang give min kone ret i, at det er en god måde at se byen på. Jeg har reseachet en del om restauranten og på trods af en rimelig sparsommelig hjemmeside, så skulle den være awesome.

Berlins Bedste Burger Bar!

Berlins Bedste Burger Bar! Vejret var perfekt den dag!

Flere af mine blogkolleager og andre bekendte taler meget varmt om den. Så kurset er lagt og missionen er klar. Vi går ca. 4 km ud af Berlin som godt kan lade sig gøre, men det er lidt langt, så jeg vil nok anbefale dig at tage U-Bahn. Efter en lille detour omkring et atletikstation, hvor vi farer vild, ankommer vi endelig til The Bird. The Bird er vel en form for “post-punker-hipster-in-burger-bar”, hvor stemningen er “no-bull-shit” og meget direkte.

Kunne ikke lade være med at smile da jeg læste dette...

Kunne ikke lade være med at smile da jeg læste dette…

Tjenerne er tatoverede, piecerede og flere med hanekam. Det ændrer dog ikke ved, at menukortet får mig til at føle mig som en lille dreng i en slikbutik. Burgerne har navne som “The Filthy Harry”, “Breakfast Burger” – som vi jo i øvrigt også har lavet i Gastromands kogebog, “The Dumb Texan” og “The Bronx Bomb”. Vi bestiller “The Filthy Harry” som er med bacon og cheddar og “The Big Rock” som er med swiss-cheese, bacon frisk jalapenos og salsa. Vi bestiller en hjemmelavet Gingerale, som er lavet med masse af sour og ginger. Imens vi venter ser får jeg øje på udsmykningen i baren – GUNS!

Tjek lige dekorationen!

Tjek lige dekorationen!

 

Så kommer vores burgere, og nej det er sgu ikke et kønt syn og de meget ukurante pommes er tydeligvist håndskåret. Tjeneren smider lige en bøtte ketchup og mayonaise ned til os og siger pænt “There you go..” Jeg sætter tænderne i svinet og forstår med det samme alle anbefalingerne, det smager fucking godt det her! Kødet er frilandskvæg og så saftigt! Jeg får naturligvis den med jalapenos som virkelig river igennem så du skal ikke være pivet med chili hvis du bestiller denne.

The Big Rock...

The Big Rock…

The Filthy Harry...

The Filthy Harry…

Regningen lyder på sølle 34 euro, som må siges at være yderst rimelig. The Bird er virkelig værd at stikke forbi, og dine tømmermænd forsvinder med garanti. Du skal i øvrigt huske at bestille bord, da der kommer masser af sultne folk på forbi

En gammel politikbil fra 2. Verdenskrig...

En gammel politikbil fra 2. Verdenskrig…

Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor vi vælger at gå hele tiden, men min bedre halvdel er frisk og synes det er en god måde, at se byen på, så vi marcherer afsted igen efter vi er godt mætte. Vi vil omkring Bernauerstrasse hvor Berlinmuren blev opført tilbage i 1961.

Illustrationen af Berlinmuren...

Illustrationen af Berlinmuren…

Efter ca. 1,5 km kommer vi frem, hvor resterne af Berlinmuren er markeret med metalrør i samme højde som muren var. På fortovet foran lægger jeg mærke til, at der er lavet “mindeplader” hvor man kan se hvem der forsøgte at flygte og hvornår. Igen mærker jeg historiens vingesøs og kan ikke undgå at blive rørt og påvirket af krigen. Vi vælger herfra at tage U-Bahn tilbage til Friedrichstrasse.

Endnu et billede af TV-tårnet fra parken hvor vi gik tilbage fra The Bird...

Endnu et billede af TV-tårnet fra parken hvor vi gik tilbage fra The Bird…

Godt trætte – dels efter en heftig burger, men bestemt også efter de mange kilometer vi er gået, så rammer vi hotellet igen og tager en velfortjent lur. Jeg lader lige fruen slumre lidt længere imens jeg smutter ned i kiosken og henter lidt forsyninger – øl og snacks. Imens kigger jeg på aftenens restaurantbesøg, hvor vi går efter noget klassisk tysk. Igen betaler reseach sig meget, så jeg ved at Fleischerei som ligger lige omkring centrum er et god bud.

Fra vores hotel koster en taxa. ca. 12-15 euro så det vil jeg anbefale dig at gøre. Det er en ret populær restaurant, så du bør bestille bord. Den minder meget om Kødbyens restauranter og mest af alt om et gammel slagterhus. Hvide sterile klinker på væggene, men hyggeligt og fyldt med levende lys samt en kæmpe lysekrone i loftet.

Fleischerei...

Fleischerei…

Cityhack Berlin (5)

Vi får bestilt et par øl og naturligvis snitzel, som faktisk til min store overraskelse er af svin og ikke kalv. Det ændrer dog ikke på smagen, det er fandme i orden.

Artiskok, som vi til sidst fik spist...

Artiskok, som vi til sidst fik spist…

Til at starte med vælger min bedre halvdel artiskok med noget hvidløg og limepuré. Vi undrer os lidt da der så kommer en helt smørdampet artiskok ind, som vi faktisk ikke helt hvad hvordan vi skal angribe. Vi finder dog ud af det efter at jeg har spist flere af bladene hele – selv en Gastromand kan lære noget!

Snitzel med agurkesalat og kartoffelsalat...

Snitzel med agurkesalat og kartoffelsalat…

Snitzlen er fantastisk – men Familienfaren kunne nu godt have klaret den store udgave, ikke at den er lille – men når nu man virkelig har spist igennem de sidste mange dage, så kan man altså godt ikke en 500-600 gram snitzel! Regningen lyder på ca. 65 euro for 2 glad vin, 2 øl, en forret til deling og to stk. snitzel. Vi springer faktisk desserten over og tager i stedet en taxa tilbage til Friedrichstrasse hvor vi slutter af med et stykke apfelkuche på en lille cafe.

Søndagen står ene og alene på hjemrejsen, hvor vi flyver hjem 13.05 Hvis det står i din magt, så forsøg at planlægge hjemkosten enten meget tidligt eller sent. I bund og grund er det jo meget rart, at man har tid til at spise morgenmad i ro og mag, men for mig vil jeg egentlig godt bare hjem, antaget at jeg altså ikke har dagen til at udforske endnu mere.

Vi takker af for denne gang og se frem til at vi skal ud og forhåbentlig hacke næste storby!

Hvad er din favoritoplevelse i Berlin? 

 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Martin Albrechtsen

    Næste gang må i forbi white trash, deres burger er en god udfordre til the bird ( nogen siger bedre)
    http://whitetrashfastfood.com
    Og er det spareribs man hungrer efter er et besøg på Tony Romas det eneste rigtige ?

    • Hej Martin – “White Trash” haha – only in Berlin! Next time! Men turen går vist til London for at hacke næste gang – så hvis der er anbefalinger lytter jeg gerne!

  2. Stadtklause i Berlin serverer TYSK mad med TYSK på! Schnitzel når det er bedst

  3. Leif Schou

    Spændende tur – den må vi prøve næste gang (snart).
    Prøv også:
    http://www.restaurant-heising.de/Restaurant_Heising/Willkommen.html
    Tilbage i tiden, god mad til fornuftige penge – værtsparret en oplevelse :-)
    Og bemærk ingen kreditkort.

    • Hej Leif – ja helt vildt, tror muligvis snart Gastromand hacker nogle nye byer :-) Ser hyggeligt ud og lader til det er et ægtepar, som har stedet ikke? Så det er helt nede på jorden og til meget billige penge eller hvordan?

  4. mikkel

    Jeg kan se, at I tager en taxa til Friedrichstrasse, hvor I måske boede?

    På Friedrichstrasse ligger en fornuftigt italiensk restaurant, Bocca di Bacco som har udmærket mad til ok priser. Deres vinkort sparker til gengæld r..
    Sidst jeg var der drak vi Cavalli 2007 og Percarlo 2005. Begge flasker til under 100 EUR…..

    • Lyder fantastisk Mikkel – det må bliver næste gang – det er godt nok også nogle fornuftige priser for de vine!

  5. Bygningen, som du aldrig fandt ud af hvad var for en, er: “Die Hedwigskathedrale am Bebelplatz in Berlin-Mitte.”

    • Hej Hanne Birgitte – godt med lidt ekstra viden, det gik jo lidt hurtigt rundt og jeg vidste faktisk ikke helt hvad det var :-) Havde nok gættet på det var noget retsbygning – det var helt ved siden af kan jeg forstå!

  6. Michael Schmidt

    Et godt tip til alle Gastromænd og læsere er at besøge baren Lebensstern. Den ligger ovenover den oprindelige cafe Einstein, der serverer klassisk østrisk mad heriblandt en yderst eminent wienerschnitzel. Ovenpå byder baren, Lebensstern, på omkring 1.800 forskellige spiritus blandt andet 800 forskellige rom og 200 slags gin! Og servicen er virkelig i top!

    http://www.lebensstern-berlin.de/en/

    • Hej Michael – årh for pokker! Den gik vi faktisk forbi – men da jeg så flere af dem troede jeg det var noget “kæde” som ikke var værd at besøge, men tak for tippet da – lyder som om det er det hele værd – navnlig pga. deres gin!

      • Michael Schmidt

        Cafe Einstein er og en kæde, der ikke er værd at besøge. Men den oprindelige på Kurfürstenstraße er bestemt et besøg værd. Og ja specielt Lebensstern pga. deres gin. Hvis ikke du har set det endnu kan du jo se hele kortet på hjemmesiden. God fornøjelse! ;)

Smid en kommentar