Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

16 kommentarer

Helstegt kylling med ramsløgpesto og puylinser

Helstegt kylling med ramsløgpesto og puylinser

RAMSLØG! Følger du lidt med på de danske madblogs, har du formentligt stiftet bekendtskab med Danmarks svar på hvidløg, som enhver madblogger med respekt for sig selv har været ude og plukke på sit eget hemmelige sted i en nærliggende skov. På Gastromand er vi ikke helt så hippe og moderne, men nu hopper vi med på moden (et år eller to forsinket) med Gastromands første RAMSLØGopskrift! De famøse løg blev dog ikke plukket, men leveret i en bakke af mine svigerforældre (yup I said it!).

Ramsløg (1

Det er de her sataner det drejer sig om…

Inspireret af Miras opskrift på stegt lam med linser blev det til en helstegt RAMSLØGkylling på en bund af puylinser med diverse og tilhørende RAMSLØGpesto!

En lækker kylling…

Før du nu hopper i gummistøvlerne og farer ud i skoven i bedste nynordiske hippiestil, så læs lige: Seks tyskere døde: Troede de spiste ramsløg og Ramsløg-dille kan koste liv

Helstegt kylling med ramsløgpesto og puylinser

3.67 fra 3 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Ramsløgkylling

  • 1 stk. kylling - denne gang en fersk bornholmerhane fundet på tilbud i Salling
  • Ca. 6 ramsløg
  • Et par stilke frisk timian og samme rosmarin
  • Ca. 50 gram smør
  • 1 økocitron
  • Salt
  • Peber

Linser med diverse

  • 3 dl linser
  • 100-150 g bacon
  • 1 stort løg
  • 1 håndfuld tomater
  • 2-3 stængler bladselleri
  • 1 håndfuld vindruer der trængte til at blive brugt
  • C. 7 dl hønsebouillon - alternativt grøntsags
  • Derudover skulle der have været et par gulerødder i men dem glemte jeg sgu at købe

Ramsløgpesto

  • 1 bakke ramsløg - eller håndfuld hvis du selv plukker;)
  • 1 håndfuld pinjekerner eller lignende
  • Parmesan eller lignende
  • Lidt citronsaft
  • Olie
  • Peber

Sådan gør du

Ramsløgkylling

  • Hak krydderurter og bland med smøret lidt og peber
  • Prop kryddersmøret ind under skindet på kyllingens bryster og lår
  • Drys lidt salt ind i skroget og fordel med fingrene
  • Stik huller i citronen og prop den ind i skroget
  • Bind lårene sammen med lidt tråd
  • Krydr skindet med salt og peber

Linser med diverse

  • Steg bacon indtil det er ved at blive sprødt (uden at det når at blive sprødstegt)
  • Mens baconen steger, skæres grøntsagerne i mindre tern
  • Smid grøntsagerne på panden og lad det stege med et par min.
  • Hæld pandens fyld op i en bradepande
  • Skyl linserne og bland med indholdet i bradepanden
  • Tilsæt hønsebouillon
  • Placer kyllingen ovenpå
  • Smid det i ovnen ca. 75 min. ved 185 grader (eller til centrumtemperaturen er 75 grader)

Ramsløgpesto

  • Blend skidtet med lidt olie og tilsæt derefter olie efter behov

Noter

Smid bradepanden på bordet og skær kylle ud ved bordet - ved du ikke hvordan, så lær det;)
Server med pestoen til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

TIP: Prøv at stege resterne med en skefuld pesto dagen derpå – alternativ biksemad der holder!

Billeder af den berømte ramsløgpesto? Jo da:

…og så en tur med Bamixen…

Den berømte ramsløgpesto…

Velbekomme!

Er du hoppet på ramsløgvognen? Og har du en opskrift med ramsløg, så hit med den i en kommentar!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. 4 stars
    Super lækker måde at servere kylling på.
    God forklaring. Jeg lavede retten til 40 mennesker i vores bofællesskab. They loved it. Forstår ikke hvorfor denne opskrift ikke er bedre rated. 🤷🏻‍♀️

  2. skaevben

    Enig med Christoffer. Ramsløgpesto bør holdes Nordisk med rapsolie, hasselnødder og meget gerne en af de geniale svenske oste: västerbotten eller prästost. Syre kan fåes fra æbleeddike.
    Min erfaring er at det kun holder sig i ganske få (2) dage før smagen bbliver markant dårligere. Men indtil da smager det suverænt!

  3. Asger

    Det ser sgu godt ud.

    Nogen der kender en skov nær odense hvor man kan finde nogle af de trendy blade? Jeg er lige flyttet fra Aarhus, hvor man nærmest ikke kan se sig om uden at støde på dem :D
    Hernede er det mere sparsomt tho.

    Venlig hilsen
    Asger

  4. Altså man kan jo gå all-in på det nordiske og lave pestoen med valnødder i stedet for pinjekerner, vesterhavsost i stedet for parmesan og rapsolie.

    • Hej Christoffer.

      Du har naturligvis ret – måske jeg lige bør tilføje det til opskriften:)

  5. Turtle

    Spændende opskrift – jeg har selv leget en del med ramsløg for nylig – jeg får grøntsager fra Årstiderne, og de har leveret masser af god ramsløg på det seneste.

    På et tidspunkt prøvede jeg at lave en humus med en masse ramsløg i, det blev virkelig godt – en lidt mere frisk smag, end hvis man laver den med hvidløg. Og så lavede jeg også en tomatsalsa med ramsløg, det var virkelig godt!

    • Lyder som gode bud Turtle!

      Skulle man som Christoffer foreslår nedenfor “gå nordisk”, skulle man måske eksperimentere lidt med en humus på gule ærter i stedet for kikærter? :)

      • Turtle

        Det bliver jeg simpelthen nødt til at prøve :-D

  6. Angående pestoen: Hvis du laver pesto “til køleskabet” (så kan det jo tages frem og bruges som basis for marinade eller som “drys til kartoflerne” når som helst), så undlad at rive parmesan i før du skal bruge pestoen. Når du kommer det i et glas, så dæk pestoen med olie – så holder den sig i ret lang tid.

  7. En super lækker kylling :-). Ramsløgene kan også købes i visse butikker, f.eks. Superbrugsen. Dog er de danske butikker bagud, hvad angår den nordiske trend. Jeg fandt f.eks. ramsløg i Lidl i Tyskland for 1½ måned og har også købt frisk portulak dernede. Så Come On, COOP, Dansk Supermarked ;-).
    /Søren

    • Som opfordring på webmasteren, så tjek min blog for andre opskrifter med Ramsløg.
      Ps. Ang. holdbarheden Anders, oplever jeg at pestoer med parmesan ost kan holde sig i køleskabet i meget lang tid. Sålænge beholderen er skoldet og skyllet i Atamon.

      • Tak for tips!

        Og ja, lad os forfatte et åbent brev til de danske supermarkeder med en opfordring om at tage nogle af de “nye” nordiske råvarer til sig!

        Og bloggen man skal besøge er naturligvis: http://gastromad.dk :)

      • Takker. En god ide med lidt pres på butikkerne, evt. fra Gastromand, som de nok ind i mellem kigger lidt på :).

      • Mon dog? Selvom de selvfølgelig burde;)

        Et fælles opråb på tværs af 50 blogs kunne nu også være meget sjovt!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering