Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Henne Kirkeby Kro – nu med Michelinstjerne(r)

Henne Kirkeby Kro – nu med Michelinstjerne(r)
Webmasteren

I anledningen af at Michelin Guiden idag har udvidet i Danmark og givet Paul Cunningham den stjerne han fortjener, “genoptrykker” vi artiklen om en fantastisk aften på Henne Kirkeby Kro! 

Et års arbejde var slut og det skulle fejres. Fra hver sin ende af landet blev kølerhjelmen vendt mod Vest – helt derude hvor vej bliver til vand. Målet? Henne Kirkeby Kro og Paul Cunninghams rock ‘n’ roll gourmetmad!

Ca. 1,5 time fra Aarhus, 2,5 fra Aalborg og endnu længere fra København. Ja, Henne ligger virkelig langt ude vestpå! Men lige der ud til landevejen ligger en kro der bare ser ud af lidt mere end andre landevejskroer. Målet er nået.

Vestens vildeste værelser

Forventer du god gammeldags krostil, når du træder ind i værelserne, bliver du overrasket! Her er ikke sparet på noget. Kroen er efter sigende renoveret og udvidet for mere end 120 mio. og det kan ses. Det første af vores 4 værelser er placeret i Staldbygningen og selvom gavlen siger 1872 er værelset en moderne konge værdig. Domineret af den enorme Hästens seng er værelset spækket med B&O, Vola og danske designermøbler.

De 3 sidste værelser var placeret i det nyopførte Jægerhus, hvor Mikkel Ræv bød velkommen.

 

Henne Kirkeby Kro - ræv

 

Familiefaren og kone tabte den interne lodtrækning og måtte tage til takke med den ekstravagante Suite – øvøv!

 

Hästens Kontinental

Hästens Kontinental

 

Suitens centrum

Suitens centrum

 

Nu vi var samlet skulle der også arbejdes lidt:

 

Hårdt arbejde

Hårdt arbejde

Rock ‘n’ roll gourmet

 

Paul Cunningham er dansk gastronomis rockstar. Det kan ingen være i tvivl om og Mr. Cunningham tilfører den pæne kro en solid portion vildskab. Her er ingen nynordiske dogmer eller overgjort gourmet for overgjorthedens skyld. Til gengæld er der råvarer af høj høj klasse som der virkelig er kælet for og som bliver til serveringer der virkelig smager af noget – og det ka’ vi li’! Det er høj gastronomi, serveret enkelt.

Her få du et par højdepunkter – ENJOY!

 

BBQ-snack

BBQ-snack

 

Butterdej, parmesan, trøffel

Butterdej, parmesan, trøffel

 

Læs også: Madet mere – de har gjort det igen

 

 

Tallerkensmækker-snack

Tallerkensmækker-snack

 

Eksilsønderjyden er pjattet med tallerkensmækker

Eksilsønderjyden er pjattet med tallerkensmækker

 

Et brød skal have et navn for at hæve ordentligt - Paul har opkaldt sit efter trommeslageren i The Who

Et brød skal have et navn for at hæve ordentligt – Paul har opkaldt sit efter trommeslageren i The Who

 

Smør-close-up

Smør-close-up

 

A gastromand was here

A gastromand was here

 

Han er en sjov mand ham Paul

Han er en sjov mand ham Paul

 

"Kaffe" a la Henne

“Kaffe” a la Henne – Hummerbisque og massive stykker hummer – toppet med lidt trøffel! Oh yes!!!

 

Løjrom og andre lækre sager

Kylling, porre, Løjrom og andre lækre sager – hold nu kæft!

 

Makrel

Makrel

 

>Herimellem kom der også en lille knurhane med rød pimento på bordet<<

 

Pighvar, rødvinssauce, griseøre, kaviar - OMG!

Pighvar, rødvinssauce, griseøre, kaviar – OMG!

 

Verdens bedste rullepølsemad

Verdens måske bedste rullepølsemad

 

Så var det tid til aftenens højdepunkt, hvis du spørger mig.

 

Damer!

Lækre damer

 

Webmasterens favorit

Webmasterens favorit: Andehjerte og “chicken oysters” yakitori-style!

 

Gastromænd på stribe

Gastromænd på stribe

 

Foie gras tid

Foie gras tid

 

Chef Paul

Chef Paul

 

Lam i forskellige afskygninger

Lam i forskellige afskygninger

 

Death by chocolate

Death by chocolate

 

16 serveringer, done!

16 serveringer, done!

 

Herefter blev det hele lidt sløret

Herefter blev det hele lidt sløret

 

Jamen var der slet ingen vin?

Masser! Og måske netop derfor er noterne begrænsede. Imellem en række gode stod specielt de to gastromand-favoritter Californiske Ramey Chardonnay 2011 og lillebror til Clos Erasmus, Laurel ud.

Som du måske kan fornemme var vi ret vilde med Henne Kirkeby Kro og på trods af at det er svinedyrt, vil du blive det samme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jens P.N.

    Det er og bliver et vildt projekt Skouboe har sat i gang på Strandvejen i Henne.

    Lige meget hvor totalt svinedyrt det er og opleve kroen vil det aldrig aldrig nogensinde blive en rentabel forretning og drive stedet med de enorme summer som er postet i stedet.

    Det må jo være sjovt og have en sådan økonomisk formåen? Men hvem ved, måske kedeligt i længden… Siger èn som er en liille smule misundelig :-)

    • Christianhoej

      Det kan man jo sige. Men når man hører om en der kommer i helikopter hver fredag for at spise fish n´ chips så er alt andet lige meget….. ;)

      Det er nu engang sådan at det er den der betaler der bestemmer hvilken musik der skal spilles. Og princippet med at folk sponserer kulturliv og oplevelser så den bredere masse også har mulighed for at prøve det er meget brugt, så tæt på, som på den anden side ad Nordsøen.

      Alene den eksponering de har fået i medierne det seneste år kan ikke gøres op i penge – og jeg kan ikke umiddelbart komme på et af de danske madblade, kok med “power” og en foodie der ikke har været forbi.

      Hatten af for Skouboe – jeg syntes han investering og prioritering (tryk på det) er fornuftig :)

  2. Sidsel

    Jeg er røvkedelig. Men jeg elsker virkelig laks.

Smid en kommentar