Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. august 2021

Scroll to top

Top

151 kommentarer

Heston Blumenthal 24 timers bøf: Den ultimative bøfoplevelse!

Heston Blumenthal 24 timers bøf: Den ultimative bøfoplevelse!
Webmasteren

Intet madsite for mænd uden opskriften på den perfekte bøf – Heston Blumenthals motto er “in search of perfection” og med denne opskrift, rammer han lige i øjet – det bliver simpelthen ikke bedre og så er det tilmed nemt ad h…… til!

24 timers steak

Heston Blumenthal 24 timers bøf - den ultimative bøfoplevelse!

4.29 fra 14 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

 • 1 stk. oksehøjreb med ben – jeg brugte dog marmoreret oksefilet og det blev suverænt!
 • Salt
 • Peber
 • Olie til stegning

Sådan gør du

 • Egentlig skal stegen karameliseres med en blow torch, dvs. en bundsenbrænder, men den blev dog brunet på en varm pande i ca. 5 min, mens jeg hele tiden drejede stegen.
 • Derefter lægges stegen i en ildfast fad og stilles i en ca. 50 grader varm ovn i 22 timer (brug et stegetermometer til at kontrollere ovnens gradantal) – de mange timer ved den lave varme nedbryder kødets fibre og enzymer og du står tilbage med noget at det møreste og mest velsmagende kød du nogensinde får i munden!
 • Tag stegen ud af ovnen 2 timer før severing og lad den hvile 1-2 timer.
 • Skær stegeskorpen af og skær den ud i passende størrelse bøffer. Jeg indrømmer gerne at jeg aldrig har set et smukkere syn end da jeg skar den første bøf – læg mærke til den jævne pink farve hele vejen igennem bøffen – man får sgu næsten tårer i øjnene!
 • Sidst men ikke mindst steger du bøfferne på din bedste støbejernspande, som skal være rygende rygende varm: Giv panden et skvæt olie og steg bøffen 30 sek. på hver side, hvilket resulterer i en bøf som har et perfekt ydre og et perfekt indre i samme farve som du kan se ovenfor.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!


Vi serverede verdens bedste bøf med triple cooked pommes frites og hjemmelavet bearnaise a la Price-brødrene!

I glasset var der deklassificeret Brunello fra Argiano – en genial vin til en rund hund (vinen er efterfølgende blevet testet og anbefalet i Børsen – find artiklen her)!

Så er der vist kun tilbage at sige…

Velbekomme og go’ fornøjelse!

Link til Heston Blumenthals opskrift i Timesonline

Husk at du kan abonnere på indlæg ved at oprette dig som bruger, abonnere via RSS, følge os på Facebook eller Twitter

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Helle Hornbæk

  5 stars
  MUMS siger jeg bare. !! Brugte marmoreret oksefilet og i flg mine gæster er det bestemt ikke sidste gang nogen af os serverer bøf på denne måde. Jeg havde skåret en bøf af, før jeg kom den i ovnen, så vi havde noget at sammenligne med :-) Så super nemt og kødet smelter på tungen.

 2. Katrine

  Hvis man nu kun har 8 timer til rådighed, har I så et bud på, hvordan man griber det an?

  • Lav hakkebøffer ;-)

 3. Mette Navntoft

  Hejsa, Vil gerne afprøve denne opskrift men er usikker på hvad stegen skal i de 2 timer den hviler. Bliver den ikke kold efter den tid når stegen skal udskæres og steges 30sek på hver side

  • Det behøver du ikke være bange for Mette, men du kan sagtens skære hviletiden ned til 30-60 min. hvis du har det bedre med det:)

 4. Camilla

  Hvor meget skal kødet veje eller kan man godt bruge en almindelig steak på 300-400 g?

 5. Line

  Hvor stor en steg skal man bruge, hvis der skal være færdige bøffer til 4 personer?

 6. Dennis

  Nu skal det selvfølgelig også noteres at kvaliteten på kødet selvfølgelig skal være i orden! I må en tur ned til den lokale slagter og fortælle om jeres planer i stedet for Lidl eller Rema…. :-)

  Btw. Så er det absolut alle 24 timer værd! I næste uge bliver det afprøvet med et stykke chateaubriand dog med kerne på 45-47 grader inden stegning.

 7. Sebastian

  HJÆLP!!!
  Har sat mit kød ind for en time siden, og den sige nu 61 grader, jeg kan simpelhen ikke få den på 50 igen!!!
  Hvad f….. Gør jeg, skal jeg lade den være på 61 og tage den ud før. Eller tage den ud nu, og stege den på normal vis imorgen????

 8. Jakob Schreiber

  Hej

  Prøvede dette i går med en marmoreret oksefilet. Kødet blev og men slet ikke så mørt som jeg havde forventet. Det var som sagt fint nok, men jeg havde forventet næsten at kunne sære det med en gaffel. Farven som ovenfor, men altså ikke super mørt.

  • Hej Jakob.

   Hvis farven var som ovenfor, er mit gæt at kødet måske ikke har været af den bedste kvalitet. Men hvad med smagen? :)

 9. AB

  Hej.
  Har kigget på denne opskrift længe og har overvejet den som en del af en nytårs menu. Men er kommet i lidt af et dilemma i forhold til at når man ser videoen med heston så ser kødet meget rødt ud. Og der skal serveres for både børn og gravide..
  Så har lige to spørgsmål.
  Når man steger bøfferne til sidst kan man så stege dem lidt længere så de evt. ikke er så røde og hvis ja ødelægger det noget i forhold til den proces som ellers giver oplevelsen?
  Der er mange der skriver omkring det bakterier og de 50 grader. Men synes ikke rigtig der er nogen som skriver om dårlige erfaringer omkring det. Og er det fint nok med bare at stege overfladen af på en pande? Har ikke en brænder.
  Håber nogen kan hjælpe med nogle svar :-)

 10. Maja

  Kan man stege den dagen før man skal stege bøfferne ? Altså så den kommer til at ligge på køl i et døgn ?

 11. Ann-Britt

  Vil lige høre … Kan man langtidsstege en hel filet. Og skære bøffer og fryse dem, for at tage et par stykker op ad gangen ….

 12. Mads

  Kunne man med fordel bruge en stegeso?

  • Hej Mads. Det ville give et andet resultatet, men prøv det og vend tilbage! :)

 13. Skal kødet have varmluft eller almindelig ovn?

  • Hej Louise.

   Tror almindelig er at foretrække for ikke at udtære overfladen mere end højst nødvendigt:)

 14. Mads

  Skal den i et vandbad i ovnen?

 15. Hej jeg har lavet den og var ikke inponeret men kunne heller ikke holde ovnen på de anbefalet grader, men helt alm oven svingede 3 grader op og ned over de 50 som anbefalet. Så heller soue vide det er til at styre. Hilsen ivonne

  • Hej Ivonne.

   Det er ikke de tre grader der går udslaget. Hvori bestod det utilfredsstillende? :)

   • Anker

    5 stars
    Hvorfor er der flest mænd på sådanne mad sider eller forum?
    Hvis ovnen svingede 3 grader op og ned over længere tid af gangen ville det nok være bedre at bruge 60 grader og så skær lidt af tiden. Har prøvet det ved langtids stegningen med en ustabil ovn, som netop havde problem med at holde samme temperatur. Men det var svinekød der blev brugt og det opfører sig anderledes måske?

 16. Anders

  Kunne man evt. smide oksehøjrebet i en vacuum-pose og videre ned i kogekaret ved 50 grader? Jeg tænker, at man undgår stegeskorpe, som bare skæres af – madspil… – og efter de 22 + 2 timer så knalder man bøfferne på panden? Nogen, der har prøvet?

 17. Lars Roed

  Nogen der har prøver at lave det på grill eller kan det ikke lade sig gøre?

  • Hej Lars. Vi har ikke selv prøvet det, men hvis du kan holde din grill helt nede på 50 (som jeg tror bliver udfordringen…) burde det helt sikkert kunne lade sig gøre!

   Let us know!

 18. Jens

  Hej og tak for en rigtig fed opskrift.

  Jeg regner med at kaste mig over projektet her i weekenden og har fundet en super-marmoreret oksecuvette på tilbud i torvehellerne http://www.kodbilen.dk/tilbud/. Vil den udskæring være god eller vil du anbefale oksefilet i stedet for? Og vil fremgangsmåden være præcis den samme?

 19. jgni

  Den er nu afprøvet! Smagte dæleme godt. Vi brugte lammekød.

  • Hej jgni. Det lyder sgu spændende! Hvilken udskæring brugte I? :)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering