Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Heftig salat med bresaola, ĂŚggestrimler og chili

Familiefaren

Jeg ved, at jeg har sagt det før, men denne ret holder altsü.

Først var jeg lidt skeptisk, da det Ìrlig talt ikke virkede maskulint at kaste sig over en salat, men med den rette mÌngde bresaola, chili og olie blev den tilpas mandig.

Tidligere har vi ogsĂĽ bevist, at salat kan vĂŚre maskulin ved denne bacon salat, nĂĽ – desuden er det en fordel, at det kun tager ca. 15 minutter at flĂŚkke sammen og at dine kvindelige bekendtskaber formentligt vil rose for dit mod i køkkenet – jaja vi kan godt lide stereotyper pĂĽ Gastromand.

Skal vi ud i de lidt mere tekniske argumenter, sĂĽ er der faktisk rig mulighed for at skabe den 5. smagssans – umami her. Parmesan og velhĂŚngt tørret kød er de medvirkende elementer i denne ret. Følg i øvrigt med pĂĽ siden, nĂĽr vi fremover vil forsøge at sĂŚtte større fokus pĂĽ de fem smagssanser og hvordan du frembringer og kombinerer dem.

Sidst men ikke mindst er det jo ved at vĂŚre sommer – vejret er i hvert fald pĂĽ vej, og hvor meget det end piner mig, sĂĽ er det jo nok ikke just tiden for de tunge langtidsbraiserede vinterretter. Men der er ikke noget, som er sĂĽ skidt, at det ikke er godt for noget, nu er der rig mulighed for den slags retter og her hører altsĂĽ lĂŚkker hvidvin til (endnu et argument;-)… sĂĽ bare kom igang!

Salat for mĂŚnd…

Pris

Ca. 60 kr for 4 personer

Heftig salat med bresaola, ĂŚggestrimler og chili
Forfatter: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 6 øko. ĂŚg
  • ½ dl. vand
  • Din favorit salat (jeg valgte en blanding)
  • 10 stykker bresaola
  • 6 spsk. ekstra jomfru oliven olie
  • Evt. trøffel olie
  • Parmesan
  • Salt/Peber
  • citron
  • 3 spsk. vineddike
  • Chili
  • Frisk oregano/merian (eller hvad du synes ku vĂŚre lĂŚkkert)
Tilberedning
  1. Fat en pande og varm den godt op. Hak chili og oregano og pisk det sammen med ĂŚg og vandet. Det er vigtigt du husket vandet.
  2. HĂŚl nu lidt under en dl. af ĂŚggemassen pĂĽ panden, vend den hurtigt rundt sĂĽledes den bliver fordelt godt.
  3. Steg den ca. 50 sekunder, sĂĽ er den fĂŚrdig. LĂŚg dem i en stak pĂĽ en tallerken og hold dem varme med noget stanniol, der bliver 5-6 stk.
  4. Efterfølgende ruller du dem sammen til en pølse, og skÌr dem ud i en cm. tykkelse. Ryst dem forsigtigt fra hinanden.
  5. Anret bresaolaen pĂĽ en stor tallerken, skyld salaten og vend ĂŚggestrimlerne i. LĂŚg det midt pĂĽ tallerkenen.
  6. Rør olie, eddike, citron, salt og peber hurtigt sammen, og hÌl det over.
  7. Riv rigelige mĂŚngder parmesan.
  8. Hvis du har trøffelolie, så dryp lidt over – og nyd duften
Noter og anretning
Man kan sagtens Ìndre denne ret, brug fx andre krydderurter eller anden salat. Desuden passer en god flaske hvidvin sÌrdeles godt hertil, og i denne lyse tid er det altsü ikke noget bedre. Husk at servere noget groft brød til.

 

Æggepandekager…

Rulle, rulle, rulle…

Kommentarer

  1. Kristian

    SpÌndende forret, den skal da helt sikkert prøves af :)
    Hvor mange dl vand, bruger du?

    • ½ – tror browseren har svĂŚrt ved at vise det :-) Beklager… God fornøjelse…

  2. Esben iversen

    Hej
    Pü billedet ser det ud som om der er skiver af en anden pølse. Er det et synsbedrag eller mangler det pü ingredienslisten?
    GlÌder mig til at prøve retten af.
    Mvh
    Esben

    • Hej Esben – ingen pølser men det kunne man nu sagtens – det er skam bare bresola :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: