Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. marts 2024

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Burgerboller: Opskriften på perfekte, søde og bløde burgerbolle

Burgerboller: Opskriften på perfekte, søde og bløde burgerbolle
Ingeniøren
Next level burgerboller

Først lavede du burgers med de fesne supermarkedsboller med sesam. Så lærte du briochebollen at kende, fordi alt er jo bedre med mere smør.

Nu er du klar til at tage dine burgers til næste niveau – med dine hjemmebagte kartoffelboller!

Burgerboller: Opskriften på perfekte, søde og bløde burgerboller

Next level burgerboller
4.78 fra 9 stemmer
Forb. tid: 3 timer
Ret: Aftensmad, Amerikansk, Burger
Køkken: Amerikansk, Dansk

Ingredienser

  • 300 g mælk lunet til 25°C
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 200 g kartoffelmos
  • 500 g hvedemel
  • 15 g salt
  • 150 g smør blødt, ikke smeltet
  • Sesam til drys på toppen

Sådan gør du

Dejen

  • Find din store røreskål frem – gerne til en røremaskine.
    Opløs gær og sukker/honning i den lune mælk.
  • Lad mælken stå i et kvarter, så gæren kan få lov at vågne, inden den skal på arbejde.
  • Bland kartoffelmosen med mælken så godt som muligt i røremaskinen eller med en grydeske.
  • Bland først 2/3 af melet i, og sørg for at det hele er blandet godt.
  • Tilsæt derefter det bløde smør, ét æg og resten af melet.
  • Ælt det grundigt i 5 minutter.

Hævning

  • Lad dejen stå i en times tid, indtil den er hævet til mindst dobbelt størrelse.
  • Tag bagepladerne ud af ovnen (hvis de bor der) og tænd ovnen på 200°C uden varmluft.
  • Del dejen op i 16 dele.
  • Rul hver del til en kugle, som trykkes ca 2 cm flad.
    Hvis de klistrer lidt, kan du med fordel bruge en dejspatel til at trække dem runde på bordet.
  • Fordel de 16 kugler på 2 stykker bagepapir på bageplader, eller direkte på 2 bageplader hvis du har gode plader.
  • Lad dem hæve yderligere en time.

Bagning

  • Bag bollerne ved 200°C i 15 minutter. De er ikke helt færdige endnu.
    Alle ovne er forskellige, så lad være med at hænge dig i nøjagtige tider – hold øje med bollerne.
  • Pisk et æg med et par dråber mælk, så du er klar til at pensle bollerne.
    Find sesamfrø frem til at drysse på bollerne.
  • Tag pladerne med boller ud, imens ovnen stadig kører.
  • Pensl bollerne og drys sesamfrø på en ad gangen. Ægget på bollerne tørrer hurtigt, fordi de er varme, så det skal gøres i samme bevægelse.
  • Når alle bollerne er klar, sættes de tilbage i ovnen og får de sidste 5 minutter, så de bliver sprøde og gyldne.
  • Lad dem køle af på en rist, så de får godt med luft. Vent en time, inden du spiser dem.
  • Så er du klar til burgerfredag!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Thorbjørn

    Jeg har fundet den her opskrift – og har et spørgsmål
    Er det kartoffelmos, som i færdiglavet kartoffelmos med smør, salt mv.
    Eller er det “blot” mosede kartofler?

    Tak for svar

    • Ingeniøren

      5 stars
      Godt spørgsmål! Det er blot mosede kartofler, så mængderne passer :)

  2. Karen Bølling

    Hej . Jeg har ikke lavet bollerne endnu , men synes det lyder voldsomt med 150 g smør til 3 dl mælk . Lidt mindre må kunne gøre det, fx 75 g , men god ide med kartoffelmos Bruger selv tit revne kogte kartofler i mit bagværk .

  3. Charlotte From

    5 stars
    De er så gode. Kan de fryses og så stadig være så gode

    • Ingeniøren

      Det er jeg glad for! Ja, uden problemer.

  4. Vivi

    Du skriver at der skal et æg i dejen,det fremgår ikke af ingridienslisten. Dejen er meget lind når der kommer æg i.Hvad er rigtigt?

    • Ingeniøren

      De bruges til pensling/dyp til sidst.

      • Lars

        Men der står i opskriften:

        Bland først 2/3 af melet i, og sørg for at det hele er blandet godt.
        Tilsæt derefter det bløde smør, ét æg og resten af melet.
        Ælt det grundigt i 5 minutter.

        Jeg tænkte, at der nok skal æg i, men dit svar til Vivi lader til, at det skal der ikke?

    • Ingeniøren

      5 stars
      Du har ret, Lars. Jeg roder.
      Når jeg læser opskrift og kommentarer igennem, så skyldes det nok, at kartoffelmosen har været for lind. Fordi mængderne passede med min, og der kan jo være kæmpe forskel på mosens konsistens.
      Ja, der skal æg i dejen, og ja, der skal pensles med æg. Hvis den bliver for lind, giver man den bare mere mel.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering