Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

14 kommentarer

Man vs. Food: 1/2 m hotdog med chilisauce, ostesauce og agurkerelish

Man vs. Food: 1/2 m hotdog med chilisauce, ostesauce og agurkerelish
Gastromand

Jeg er fuldstændig hooked på Adam Richmans foodquest i USA, hvor han nedlægger det ene store måltid efter det andet. Det er så overdrevet, langt ude og bare Gastromand All The Way, vi hylder Man vs. Food og lader os inspirere…

Dig in!

Dig in!

Denne hotdog stammer fra intet mindre end Alice Coopers hjemby Phoenix Arizona fra restauranten “Coopertown” – opkaldt efter legenden! Vi snakker en 50 cm lang krydret pølse, som faktisk er længere end end standard baugette. Faktisk bliver fyldet så voldsomt, at en baugette slet ikke er nok, så jeg måtte lige forsøge et par gange før det lykkes. Løsning blev en ciabatta, som du lige skal hacke før det virker.

Den Ultimative Hotdog (19)

Footloooong! The Ul Hotdog-Judge!

4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Pølse, brød og tilbehør

  • 50 cm lang krydret pølse som bestilles hos slagteren.
  • 8 cherry tomater
  • 4 spsk syltede jalapenos
  • 3 forårsløg
  • 1 lille håndfuld revet cheddar

Cibatta

  • Vand
  • Bagepapir - se hack i selve indlægget!

Chilisauce

  • 4 store tomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomat puré
  • 2 spsk heinz chili ketchup kan undlades
  • 1 rød peber
  • 1 kop espresso
  • 1 spsk brun farin
  • 1 rødchili
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 skud tabasco
  • 1 spsk af din favorit chilisauce
  • 1 dåse kidney bønner
  • Salt/peber

Bløde løg

  • 2 store løg
  • ½ dl. hønsefond
  • 1 spsk olie
  • Salt/peber

Ostesauce

  • 150 gram philadelphia ost
  • 300 gram revet ost
  • 1 dl. creme fraiche 18 %
  • Salt/peber

Agurkerelish

  • 1 agurk
  • 1 lille løg
  • ½ forårsløg
  • Salt/peber
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 ½ spsk. maizena
  • 1 spsk. eddike
  • 1 forårsløg

Sådan gør du

Pølse, brød og tilbehør

  • Grill pølsen langsomt til den er perfekt sprød - hvis du spørger mig, så må den gerne få rigeligt så den næsten branker.
  • Hak tomat, forårsløg og riv cheddar til sidst.

Cibatta

  • Se hack i selve indlægget!

Chilisauce

  • Hak rødløg, hvidløg og chili og svits det af i 3-4 minutter i en gryde med olie.
  • Tilsæt hakkede friske tomater, lad det simre i 3-4 minutter.
  • Tilsæt puré i midten af gryden og lad det svitse af i et par minutter før du rører det ud.
  • Tilsæt dåsetomat og resten af ingredienserne og lad det simre i 45 min ved svag varme.
  • Hak rød peber fint og tilsæt til sidst, giv det yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt kidney bønner og smag til med salt, peber og evt. mere chili!

Bløde løg

  • Skær løget i både og fordel det, så du har tynde skiver.
  • Varm en pande med olie op.
  • Tilsæt løg salt og peber og lad det stege i kort tid.
  • Tilsæt fond og lad det koger op, skru så helt ned så det små simrer og læg låg på panden, hvis du ikke har et stort låg, så brug sølvpapir. Lad det simre i mindst 30 minutter.

Ostesauce

  • Riv alt osten ned i en gryde, tilsæt ost og creme fraiche og varm det langsomt op.
  • Det tager mindst 20 min, så smelter det. Hvis det bliver for tykt tilsætter du blot lidt vand.
  • Rør det godt igennem til det bliver lind og så glat som muligt.
  • Smag til med salt og peber.

Agurkerelish

  • Denne kan du godt lave længe før, det gjorde jeg - eneste forskel er, at farven forsvinder lidt.
  • Riv agurk og løg og læg det i et dørslag, giv det et skud salt og peber og lad det trække over en skål så det mister væske.
  • Kog eddike og sukker op, til sukkeret er opløst.
  • Kom agurk og løg i en sigte og drys med salt. Lad det dryppe af i 30 minutter.
  • Tilsæt agurk og løg med så lidt væske som muligt.
  • Lad det koge op et par minutter og tilsæt maizena.
  • Rør det godt sammen og tilsæt hakket forårsløg
  • Smag til med salt og peber og lad det køle af mindst 30 min i køleskabet.
  • Se "opbygningen" i indlægget
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Sådan ser 50 cm altså ud...

Sådan ser 50 cm altså ud…

Fuld riv på grillen...

Fuld riv på grillen…

Bare nyd synet!

Bare nyd synet!

Bløde løg dampet i fond med salt og peber...

Bløde løg dampet i fond med salt og peber…

Tomat, relish, løg og cheddar...

Tomat, relish, løg og cheddar…

Chilisaucen er næsten et indlæg for sig selv, men skidt nu med det. Nogle af tricksene er, at du skal bruge mindst 3 forskellige typer af tomat – her puré, hakkede øko tomat på dåse og friske tomater. Det samme gælder faktisk chili – her har jeg både frisk chili, tabasco, pulver og min favorit købe chilisauce samt Heinz Chiliketchup – jo flere forskellige jo mere dybde og nuancer i den chilisauce – stærk er ikke nødvendigvis bare “stærk”.

Chilisauce med forskellige slags tomater og chili...

Chilisauce med forskellige slags tomater og chili…

Inden der skal bygges, så skal vi lige kort se på ostesaucen, og ja der bliver billeder ikke nødvendigvis de bedste, men jeg kan garantere dig for, at smagen gør det hele!

Cheesesauce...

Cheesesauce…

Så skal vi lige have hacket vores ciabatta brød, for det er da noget af det mest uinspirerende der findes. Du kan sagtens bage det selv, hvis du har en stor nok form – det har jeg så ikke. Men tanken er, at det skal være så hvidt og blødt som overhovedet muligt. Amerikanerne priser den slags og ja jeg ved godt hvad du tænker, dette er en fordansket udgave – Yes Sir bestemt, det er derfor vi er her. Jeg har det lidt svært ved det her sprøde ciabatta fordi det faktisk ikke bliver godt, det bliver hårdt og flænser ganen i stykker, men der er gode råd at hente her. Du tager to stykker bagepapir, gør dem våde, glemmer dem sammen og vikler omkring brøddet. Så smider du dem i ovnen på 200 grader i 7-8 minutter – så har du et lunt og blødt brød, som virker perfekt til denne hotdog.

Foodhacks...

Foodhacks…

Opbygningen er noget af det smukkeste du kommer til at opleve, det er i sig selv en konstruktion. Det skal siges, at jeg faktisk forsøgte med et almindelig flutes først, men det brød sammen i kampens hede og efterlod et frygteligt rod i køkkenet. Det var også derfor jeg måtte hacke ovenstående ciabatta.

Så skal der bygges...

Så skal der bygges…

Du starter med noget chilisauce, herefter ostesauce, som du endelig må hælde direkte fra gryden. Læg mærke til hvordan rødt og hvidt så smukt komplimenterer hinanden! Så kommer du til løgene, som du forsigtigt placerer med en madpincet, så er det tid til relish, hakket tomat og jalapenos. Slut af med rigelige mængder revet cheddar! Fucking Aye! Lige præcis med denne hotdog er det faktisk tilladt, at åbne døren og invitere tilfældige ind, blot for at de kan beundre dit værk! I am not kidding!

Opskriften på den perfekte aften!

Opskriften på den perfekte aften!

Jeg mindes denne aften som værende en af de bedste i mit liv...

Jeg mindes denne aften som værende en af de bedste i mit liv…

Epic!

Epic!

Hvis du er hård og vil gå efter en “Adam Richmann” så spiser du det hele selv, også de 500 gram pommes som jeg lavede, jeg klarede det med nød og næppe, heldigvis var jeg alene, så ingen så mig fråde denne Hotdog alene, ikke at det havde ændret noget – for det handler om total nydelse det her, og det er det!

God fornøjelse!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Christina

    Hej :) Når der står, at agurkerelishen kan laves noget tid i forvejen, hvor lang tid snakker vi så om? Et par timer eller en uge eller hvad?

    • Hej Christina – du havde gemt dig i uønsket mail – det sker ikke igen. Ja den kan sagtens laves flere dage i forvejen, den kan nemt holde sig! :-)

  2. Rikke

    5 stars
    Nåhr, det ser godt ud!
    Er helt tosset med hotdoggen og saucerne dertil.
    Men helt ærligt, fritter til hotdogs? Since when? Gjorde Adam virkelig også det?
    En 1/2 m hotdog er jo en smal (small?) sag. Hvem er ikke lige nemt kommet til at klemme en 3 stykker (ca. 50 cm) eller flere af de allerbedste ned, når både sommer, sol, øl & BBQ er over os?
    Og indtaget af fritter. Det afhænger vel fuldstændig af mængden og kvaliteten af sauce eller dip. Drejer det sig fx om bearnaise el chilimayo, er det det jo til sidste dråbe uanset vægt eller rumfang. Det er INGEN skam.
    Men fritter til hotdog! Det kræver da vist nogle alvorlige bodshandlinger ;-)

    Tak for en mageløs blog med høj underholdnings-værdi :-)

    • Haha – jeg grinte da jeg læste din kommentar, først tak for det (I kvinder skriver altså nogle gode kommentarer :-)) Men vi elsker dem alle. Men ja, der er sgu fritter til, det er jo i USA – der er fritter til alt! Haha – tja, jeg var sgu presset på denne men hvis det kun var pølsen, så intet problem da!

      Nu har du lige inspireret os til at lave nogle bearnaise/cheese fritter – mon ikke det er muligt! Og til sidst – tak for den afsluttende rose – det varmer!

      Har du set denne? http://gastromand.dk/man-vs-food-the-ultimative-steak-burger/

      • Rikke

        Kommentaren udsprang netop af referencen i den nye post om steak-burgeren.
        For at blive i de amerikansk-danske termer:
        I ❤️ It, slår flic-flac og smører avocado i ansigtet ;-)

      • Fantastisk! Bedre bliver det sgu ikke!

  3. Jens

    “Get a room”…. :-)

  4. Altså jeg ku’ godt!

  5. WOW – du mangler et vip Colemans sennepspulver i din ostesauce :O))

  6. Anders Kobberup

    4 stars
    Det er da bare totalt thumbs up lige der – perfekt til en 1. date!
    Og man skal ikke skamme sig fordi man ikke kan indsvælge samme mængder som Richman – han er crazy (men på det punkt er han ikke så forskellig fra de fleste andre over there https://youtu.be/XpoYWROw5BY?t=2m20s)!

    • Hey Anders – jamen tak for det da! Haha – ja god stil lige at fyre den af på en date :-) så er man fandme mand! Og nej Adam er sgu lidt som os alle, lever bare drømmen! Tak for rosen!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering