Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. marts 2023

Scroll to top

Top

444 kommentarer

Nytår 2022: Inspiration og opskrifter. (GIVEAWAY AFSLUTTET)

Nytår 2022: Inspiration og opskrifter. (GIVEAWAY AFSLUTTET)
Høvding

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at for os gastromænd, så er nytåret et af årets absolutte gastronomiske højdepunkter. Der skal bare daxvax i håret og så skal den bare have pedalen i bund på den kulinariske front. Vi har jo været igennem den klassiske julemiddag mange gange, så den finder du selvfølgelig også hos os. Men hvor det kan være svært at bryde traditionerne i julen, så er det jo ofte en videreudvikling af vildskaben til nytår. Det vil vi gerne prøve at støtte op om her.

Derfor vil vi gerne give vores bud på hvordan en vild gør-det-selv nytårsmenu kunne se ud. Her skal både være østers til nytårstalen, snacks og godt med retter. Men det udover at være blæret, så er der også tænkt ind, at du lidt skal have overskuddet til at være den gode vært. Så fokus bliver også på hvad du kan lave på forhånd, hvad du måske kan gøre nemmere for dig selv og sådan bare hvordan du kan funkle på aftenen. Vi har forsøgt at lave en sammenhæng, så nogle af komponenterne fra retterne faktisk går igen i snacksne, så du får brugt alt det gode mere end en gang.

…. Jamen du skrev noget om en give-away og det er faktisk det jeg kom for!…

Det er helt ok. Men i bund og grund handler det om, at vi har taget fat i nogle af de mange gode folk i branchen, som vi kender, der leverer de lækreste produkter, for at høre om de ville være med til at forgylde en heldig kartoffel med en MASSE luksus til årets sidste store aften. Altså vi sørger for at en masse lækkert til nytårsmenu til 4 personer. I skal måske selv ud og købe lidt fløde og grønt, men tanken er, at I får de bærende elementer til vores nytårsmenu leveret. Hvordan vinder du så? Ja, det har jeg tænkt mig at trække dig igennem indlægget og menuen før du finder ud af.

Menuen.

Jeg har lavet ret meget mad til selskaber (og en masse andre steder også – men flest selskaber på det seneste), så jeg har lavet en menu ud af de retter som vi nogle gange laver til folk, måske et twist af det og måske bare noget som jeg har gået og haft lyst til at lave længe. Det er forholdsvis enkle retter, så du faktisk kan plukke en eller flere af dem, hvis du har lyst. De er tiltænkt til at skulle have flere retter og man ikke bliver for carb-fyldt, så man stadig kan svinge træbenet senere. Hvis du bare vil lave bøffen, jamen så laver du bare en kartoffel og måske lidt grønt gemüse til, så er du også helt kørende. Så mulighederne er mange.

I takt med at alle opskrifterne ser dagens lys, så vil der også komme links til dem og videodelen i menuen. Vi lægger skinnerne som vi kører, så kom ind og tjek op løbende. Det kunne jo også være at den blev opdateret med andre gode sager.

Champagne og østers til nytårstalen:

 • To slags østers fra Venø Seafood.

En rå med en brombæreddike og kørvel mignonette – En stegt, som er vendt i rugmel og toppet med grønne tomater og kewpie mayo. Vestergaard Wines står for champagnen. (opskrift / youtube.)

Snacks:

 • Bagte jordskokker med gammelknas og caviar (Opskrift)
 • Hjertemuslingetærte med syltet gulerod (Opskrift)
 • Hummer “risvaffel” (Opskrift)

Middagen:

 • Bagt torsk med sauce på hjertemuslinger og cider. (Opskrift)
 • Stegt hummerhale med hindbær, flæskesvær og kombucha. (Opskrift)
 • Svineslips med hasselnødder, selleri, savoykål og kaviar. (Opskrift)
 • Tomahawk med skalotteløg, trøffel og peberglace. (Opskrift)
 • Osteæbleflæsk. (Opskrift)
 • Yuzufromage med hvidchokolade (opskrift)

Hvem er med os og hvad kan DU vinde?

Vi er så heldige, at en flok af vores gastronomiske venner vil hjælpe med at stable denne give-away på benene og de vil til den heldige vinder sørge for en masse guld til maven.

Venø Seafood Østers, hummer og hjertemuslinger.

DyrbarKrogmodnet Tomahawk, Svineslips, Nyretapper, krogmodnede flæskesvær (rå).

Æblerov CiderDansk cider til glasset og saucen.

Gourmet Engros – Trøfler, caviar og hvid chokolade.

Vestergaard Wines – vinpakke med gode sager.

Nobilis Rum Den ultimative rom – GUYANA UITVLUGT 33 YEARS OLD 1989

Der kan løbende tilgå flere venner. Og sidder du derude med noget der ville kunne være godt for en vinders nytårsaften (vi er alle vindere, men altså af den her giveaway) så hiv fat I os med det samme. Det kunne være alt fra smokinger, champagnesabler og til hård spiritus og beskyttelsesbriller. Måske sågar en god cigar eller en lille sidegevinst til dem der var så tæt på at vinde.

Hvad skal du gøre for at vinde?

Skriv en kommentar HER i tråden. Fortæl os hvem du skal nyde godt af denne omgang lækkerier med og hvordan I skal fejre nytåret, hvis du ikke vinder. Det er nemt.

Derudover – Så klik ind og se hvad vores gode venner kan tilbyde af sager til at forsøde dit liv med. Del opslaget med dine venner, så I har større chance for at vinde, hvis de også deltager. Det er dog ikke et krav. Men lidt kærlighed har aldrig skadet nogen.

Vi trækker en vinder 4. søndag i advent klokken 22 og vinderen vil blive kontaktet direkte på mail. SØRG for at din mailadresse er fyldt korrekt ud i feltet, når du skriver kommentaren. Svarer vinderen ikke inden den 24. december klokken 12, trækkes deres en ny vinder. (VINDEREN ER TRUKKET)

Det med småt: Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter. De vil blive afsendt i flere pakker, vi ikke selv kan opbevare og sende ferskvarer – Vi klarer logistikken efterfølgende, det bliver ikke noget problem.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jeppe Bjørn Pedersen

  Skal deles med fruen. Vi holder det helt low-key i år. Hvis ikke jeg vinder så må jeg få tænkehatten på! 😃

 2. Penille

  Hvis jeg ikke vinder står menuen på blinies med rogn, oksemørbradbøffer med min signatursauce fransk pebersauce med cognac, lige hvilke kartofler og tilbehør vi skal have er endnu i det uvisse. Desserten bliver islagkage, hvor et af lagene bliver noget med bailey med saltkaramel tror jeg.
  Er ikke så langt i nytårsplanlægningen med maden endnu

 3. Emil Pedersen

  Det skal selfølgelig deles med den faste vennegruppe tilbage fra studiet.
  Hvis ikke vi vinder, skal vi, som vi plejer, gøre den helt store menu klar i dagene op til den store aften

 4. Daniel

  Skal deles med to vennepar og 6 unger – hvis vi ikke finder får vi fornøjelsen af at bidrage med hver vores kulinariske indspark i form af forret, hovedret og dessert 😍

 5. Christina

  Jeg skal fejre nytår sammen med min mand, vores datter og gode venner. Min mand har fødselsdag den 31/12, så vi fejrer både ham og nytåret! Menuen er ikke bestemt endnu, så vi kan nå at tilpasse den gevinsten, hvis vi er heldige at vinde🥳

 6. Mathias

  Skal fejre det med en gruppe venner. Dog stille og roligt da vi skal være klar til eksamen.

 7. Jacob Mangor Iversen

  En gruppe gutter fra gymnasiet i et hus i Skovlunde. Præmien kunne være en knaldgod tilføjelse til vores aften, men hvis ikke vi vinder, så skal der laves noget god mad og drikkes specialøl i edderlange baner indtil nytåret ringes ind, og vi må gå fordrukne hjem. Glæder mig!

 8. Tina Drejer Eeg

  Vi skal fejre nytår med mine svigerforældre og vores skønne unger. Hvis ikke vi vinder skal vi have sushi

 9. Jesper

  Skal nydes med familien – nu på 3. Og lykkedes vi ikke med at vinde må vi nyde inspirationen fra opskrifterne 🙌

 10. Jeanette

  Nytåret skal fejres med gode venner og hvis vi ikke vinder, så skal der stadig hummer, godt kød og en lækker dessert på bordet.

 11. Nicolai S

  Vi er 4 par der mødes med alle vores børn for første gang.

  Menuen står på snacks med rigeligt Søllerød salt, forret med hummer. Hovedret wellington, og en braiseret ananas med lidt fed vanilje-is!

  Go’ jul og godt nytår!

 12. Mathias schelin

  Jeg vil forkæle min dejlige kæreste og vores venner med en lækker nytårs menu. Hvilket er noget nemmere med råvare af den kvalitet 😋

 13. Jesper Nørregaard

  Well, med kæresten! Vi holder nytår i berlin, så hvis vi er heldige bliver disse lækkerier smidt bag i bilen og konsumeret inden vi rammer berlins klubscene efter midnat😎

 14. Kasper

  Skal deles med alle de gastronomiske makkere!

 15. Stefan Bay Lauridsen

  Er du gal en præmie!! Med gode venner skal perfektionisme nydes 🥰🥰

  • Stefan Bay Lauridsen

   Og aftenen står på Kaviar, med lidt beaune hvid til. Der skal noget Knastørre riesling til fisken. Så kan man vælge mellem noget rigtig gammel rioja, premier cru bourgogne eller en Toscaner der flænser mundtøjet til hovedretten. Vinen til desserten er stadig åben, men overvejer faktisk cocktails i stedet.

   Aftenen er 3 vennepar og en helvedes masse hygge 😊😊

 16. Jannik Puggaard

  Mig og gutterne holder nytår for sidste gang som gruppe, inden damerne får lov at være med næste år. Det ville være en kanon måde at afslutte én af årets store traditioner, inden en ny starter til næste år.
  Hvis vi ikke er de heldige vindere, må vi drukne sorgerne i champagne i løbet af aftenen, og selv sørger for en lækker menu med alt jeres gode inspiration 🍾

 17. Hans Dyngby

  Skal dele med gode venner!

  • Hans Dyngby

   Hvis ikke jeg vinder, skal vi nok stadig have caviar og tomahawk!

 18. Emil Refshøj

  Med gode venner 🥂

 19. Rasmus Riis

  Vil nyde denne lækre menu med min hustru og gode venner. Skulle vi ikke vinde, vil vi starte med østers alligevel og en del små-retter.

 20. Andrea

  Jeg skal fejre med venner på Østerbro – så dem skal gevinsten deles med, og ellers fejrer vi bare uden 🥳

  • Simon Flyvholm Severinsen

   Jeg vil dele det med nogle gode venner som vi har haft en tradition med de sidste mange år. Normalt begynder min kammerat og jeg madlavning allerede den 30. Og så møder vi igen tidligt den 31 og hygger med at lave maden, drikke god vin, få vores tredje kammerat til at vaske op efter os det meste af dagen 😅

Smid en kommentar

ANNONCE