Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. marts 2024

Scroll to top

Top

16 kommentarer

GASTROMANDS NYTÅRSMENU 2012

GASTROMANDS NYTÅRSMENU 2012
Webmasteren

Traditionen tro giver vi vores bud på menuen til årets sidste og største aften – nytårsaften! Efter at have været lidt rundt omkring i de forskellige køkkener du seneste år, vender vi i år tilbage til det dejlige franske køkken med dertilhørende dybe smage.

Læs også: Gastromands nytårsmenu 2011

Foto: Henrik Freek Christensen

Foto: Henrik Freek Christensen

 

Gastromands nytårsmenu 2012

Snacks

Friteret brød med trøffelmayo og grønt (Variation fra Kokkeriet)

Gun-smoked rimmede jomfuhummerhaler, rugbrød, dild

James Bond vand ad libitum

En fra havet

Kammusling, jomfruhummer, selleri puré, nødder, brunet smør, urter

 Hvidt guld – Planeta Chardonnay, Sicilien, Italien

En fra luften

Friteret kugle af andeconfit, løgkonsommé, løgkompot

Tjaaa, forslag er meget velkomne…

En fra landjorden

Letrøget kalvetatar, vagtelæggeblomme rugbrødscrumble, bearnaiseskum

Scholtes Spätburgunder, Mosel, Tyskland

Hovedret

Variation over Krondyrculotte og rillette på krondyrskank

 

Laurel, Clos Erasmus, Priorat, Spanien

 

Ganefrisker

Granité a la Mojito

Dessert

Hvid chokoladeganache, saltkaramel (på dulce de lecce), vaniliepocheret æble, hasselnødder

Vintage Port

Gastromands nytårs-hotline

Weber har den juleaften og nu introducerer vi, hvad der formentligt er Danmarks første og eneste nytårs-hotline. Kaster du dig ud i en af vores opskrifter nytårsaften, lover vi til gengæld at stå klar til at svare på spørgsmål på vores facebook-side <– Det er der det sker!

Og servicen stopper ikke der, nej vi har da lige samlet lidt lækre links til dig også – velbekomme:

15 bud på årets nytårsboble

Sandra Skrivers Champagneguide 2013

Har du menuen klar??

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hej Stine og tiramisu. Jeg tror desværre opskriften på desserten gik tabt i oprydningen 1. januar! :)

    • Christoffer

      Gik opskriften på friteret brød med trøffelmayo og grønt også tabt? Jeg tror den ville passe perfekt ind i min næste snack menu :D En opskrift ville blive modtaget med kyshånd ;) eller måske bare et par hints til fremgangsmåden på brødet og hvilke grøntsager der er brugt i samspillet :)

  2. tiramisu

    Hej
    jeg kan ikke finde opskriften på desserten Dessert

    Hvid chokoladeganache, saltkaramel (på dulce de lecce), vaniliepocheret æble, hasselnødder
    hvor er den?
    Per

  3. Stine Aagaard

    Hvor finder man opskriften på desserten? Lyder super lækkert! Hilsen Stine

  4. Til andekuglen skal serveres en gammel champagne, en som ikke længere er præget af friskhed, men istedet af sherrynoter. Dette er pga. løgconsommen, og de passer perfekt sammen. Da jeg lavede retten i løbet af 2012 var champagnen en Deutz vintage 1993.

    Godt nytår!

  5. Tw

    Hvor blev opskrifterne f på 2012 menuen?

  6. Til andekuglen tror jeg en ung, frisk, bio-Beajolais ville gøre sig rigtigt godt. Alternativt en let Cairanne. Man kunne også vælge at gå hvidvinsvejen og finde en cremet Grüner Veltliner med 5-10 år på bagen. Det har jeg tidligere kørt med til confiterede andelår, og det fungerede fremragende, fx ‘Ried Lobibenberg’ fra Weingut Knoll.

  7. Rasmus Vangby

    Vend snuden mod Bordeaux når det kommer til at parre jeres and med vin. Både på hvid- og rødvins siden vil i finde utallige vine der rammer jeres and perfekt! Godt nytår, og god appetit med den fantastiske menu i har sparket sammen dér!

  8. Thumbs up for både menu og nytårshotline! Og godt nytår!

  9. jensholstebro

    Tak :-) Lægger mig også i selen i år.

  10. jensholstebro

    Snacks:
    Mozzaralle sphere med parmasan og sortfods skinke på top
    Kalvehaler i kugle, stegt sprøde og med svampecreme
    Hjemmebagt brød

    Forret:
    Braiseret østers i hvidvin og hvidvins eddike m. citronskum på top

    Forret 2:
    Jomfruhummer/krabbe ravioli med stegt kammusling og skivet radise, i en skummende fond lavet på skaller. På top grønt fra fennikel

    Mellemret:
    Skivet blomkål med brunet smør og trøffel på top

    Mellemret 2:
    Fasanbryst barderet med sortfodskinke. Hertil Rødbede sphere, blomkålspure og portvin sauce lavet af skroget.

    HovedRETTEN :-)
    Krondyrmørbrad med løgkompot, stegt selleri og kartoffel. sauce af oksehale ragout…

    Dessert:
    Den laver konen :-)

    Drikke er der ikke lige styr på for vi er kun 2 og min kone ammer. Men har en dejlig ung shiraz fra Australien og kølig ung Riesling samt en spumante som jeg fik til vores Bryllup :-)

    • Lyder fantastisk Jens – specielt når I kun er jer 2! Respekt:)

  11. Lyder som en herlig flabet menu. God fornøjelse med den, mit forlag til anden ville være en Alsace Pinot Gris, gerne med stor kompleksitet (læs: en af de bedre producenter)
    Den har syre til at skære gennem det friterede og spiller fint sammen med løg, uden at overdøve anden.

    Hyg Jer Gatromænd!!! og Godt Nytår!

    Frederik VinKreutzer

  12. carstenp

    Det lyder rigtig lækkert – i tråd med de forrige års lækkerier. Så venter vi spændt på opskrifterne, så vi kan starte lidt handsel.

  13. Vin forslag til jeres “en fra luften”. Hvad med noget amerikans pinot? Det synes jeg gør det fantastisk til and.

Smid en kommentar