Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

20 kommentarer

Billeder fra årets nytårsmenu 2011!

Billeder fra årets nytårsmenu 2011!
Webmasteren

Nytårsugen slog alle rekorder her på Gastromand! Ikke mindre end 37.000 læsere lagde vejen forbi vores lille blog i ugen op til nytår – langt de fleste via Google, hvor “nytårsmenu” tydeligvis var et meget populært søgeord.

De af jer som er blevet hængende efter Nytårsaften bliver nu “belønnet” med en lang række billeder fra årets menu. Eksilsønderjyden og Webmasteren havde fået selskab af Kokkelærlingen, så der var rigeligt med hænder i køkkenet og ingen undskyldning for, at menuen til 15 ikke skulle sidde lige i skabet! Menu og opskrifter finder du her: Opskrifter til Nytårsmenuen 2011

Læs også: Billeder af nytårsmenuen 2010

Bemærk i øvrigt at undertegnede nu, som den sidste i rækken, har været ude og investere 7 af de lange i et digitalt spejlreflekskamera og tilhørende linse objektiv i Gastromands tjeneste – håber sgu det kan ses?! :)

Appetizers fik vi desværre ikke taget billeder af – undskyld!

Forret

Kalvehaleravioli – pighvar – jordskokkemousse – jordskokkechips – trøffelolie

Kalvehalerne bruner…

 

Kalvehalernes venner under braisering…

 

Kalvehalerne hygger sig…

 

Eksilsønderjyden igang med den hjemmelavede pasta

 

…og der rulles…

 

Gastromands første hjemmelavede ravioli…

 

Der anrettes med jordskokkechips og kørvel… Men uden manchetknapper??

 

Lidt trøffelolie og så er 15 gange forret klar til servering…

Hovedret

Krondyrfilet – Pommes Duchesse – Foie Gras – svampe – tyttebærrelish – vildtglace

Den ene af to afpudsede krodyrfileter…

 

Der koges fond på afpuds mm…

 

Det smukt stegte kød vendt i en grøn urtecrumble…

 

Kokkelærlingen i gang med pensel og tyttebærfarvelade…

 

…og Eksilsønderjyden med en omgang Pommes Duchesse…

 

…og så glemte vi lige at tage et billede før servering… :)

 

Behøver jeg at fortælle at kødet var mørt…?

 

Gastromand was there…

Ganerenser

Granité på rosécava og limeblade

Granité på rosébobler… I øvrigt en kæmpe succes!

Dessert

Lakridsis – lakridsskumfiduser – hvid chokolade – hvid chokoladekonfekt – lakridspulver

Lakridspulver mortes med mandel…

 

En lakridselskers drøm…

 

…vi drømmer videre…

 

Vågn op…

Vin

Årets vine…

Årets vine var fra venstre:

Deutz Brut Classic Champagne NV – HJ Hansen til 200,-

Schramsberg Mirabelle Brut Rosé NV – Sigurd Müller Vinhandel til 185,-

Joseph Drouhin Côte de Baune Chardonnay 2e vin 2010 – HJ Hansen 165,-

Ansejo & Manso Silvanus 2008 – D’wine 169,-

Chateau Piada Sauternes-Barsac 2005 – Phillipson Wine 70,-

Vi startede med den amerikanske Rosé, som vi var blevet anbefalet af kvinden bag Vinens Vilde Vesten, til hummermaden. Jeg må indrømme, at jeg var en smule skeptisk, da “rigtig champagne kommer fra Champagne”, men min skepsis blev gjort til skamme og der var tale om en rigtig crowdpleaser, der stod suverænt til den let søde jomfruhummer. O så må man bare indrømme at der er noget festligt over de lyserøde bobler…

Herefter blevet der drukket Deutz, som efterhånden er blevet fast inventar ved vores nytårsaftener, til anderilleten. Egentligt et ok match (en tungere champagne som eksempelvis Bollinger havde formentligt været endnu bedre), som dog blev skæmmet lidt af, at den jo er mere tør en roséen.

Chardonnayen fra Bourgogne blev vi anbefalet i HJ Hansen, da vi forelagde dem menuen, hvorfor jeg ikke er bange for at kalde det et super match til specielt pighvaren, jordskokkerne og trøffelolien. Vinen var tør og elegant, men havde på samme tid masser af fedme til at hamle om kalvehalerne. I duften gjorde specielt lidt røg, smør og faktisk også trøffel sig godt til retten.

Vinen til hovedretten var årets julevin, som vi havde købt den sidste kasse af – dog i en 2008 årgang. Der væltede powerduft op af glasset og smagen fulgte efter uden desværre dog at have helt samme sødme som 2007’eren.

Til den lakridsdominerede dessert havde vi været i syv sind, men endte på Sauternes for at få noget syre- og frugtmodspil til den søde og frugtfattige dessert (drengene fra Winefactory har smagt på netop Piadaen – tjek det ud). Vi havde dog en 1999 vintage port som backup, skulle Sauternes-matchet være helt af helvede til. Det var dog ikke tilfældet. Portvinen blev dog poppet alligevel, så vi også kunne teste dette match – det blev dog alt for tungt og kvalmt i samspil med specielt lakridsen, så den blev drukket for sig selv efterfølgende.

GODT NYTÅR! HÅBER VI FORTSAT SES LIGE HER PÅ GASTROMAND.DK!

Blev din nytårsmenu i øvrigt en succes??

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Winnie Kvist Johansen

    Hey

    Så skal der snart laves nytårsmenu og jeg er faldet pladask for jeres krondyr i menuen fra 2011.
    Opskriften er ikke til at finde – får kun noget fugl frem🥺
    Kan I hjælpe mig? Og gerne også på granite…

    Godt nytår 🤩

  2. nina

    Kære Jer;
    Kan i hjælpe mig med opskriften på nytårs hovedretten: Krondyrfilet – Pommes Duchesse – Foie Gras – svampe – tyttebærrelish – vildtglace.
    Jeg kan ikke finde opskriften nogen steder og ville super gerne lave retten i morgen :-)
    Bedste hilsner Nina

  3. Kristine

    Jeg kunne også godt bruge opskriften på krondyrhovedretten :)

    Godt nytår.

  4. Dan

    Halløjsa

    Lækker menu :-)

    Hvordan lavede I jeres “grøn urtecrumble” som blev brugt til at rulle krondyret I ?

  5. Hej igen :-)
    Det eneste jeg kan finde er en hovedret som er tilberedt med fasan. Kan ikke finde opskriften med krondyr :-( Kan du ikke linke opskriften til mig herunder?

    På forhånd tak.

  6. Hej Gastromand :-)

    Jeg sidder og leder efter inspiration til min nytårsmenu til det kommende nytår. Jeg er blevet vildt forført af din ret med krondyr, svampe osv. det ser jo fuldstændig forrygende ud. Hvor finder jeg opskriften på herlighederne. Eller vil du bare give mig nogle fifs til svampene og en sauce der passer til. Og en stege anvisning på kødet så det bliver lige så lækkert rødt :-)

    Mange hilsner Nanna :-)

  7. Perfekt – den tror jeg godt, jeg kan klare. Tak for hjælpen – og en fantastisk aften til jer også. :)

  8. Kære yndings-gastromænd
    Godt snarligt nytår – ser ud til, at I igen i år har lagt i kakkelovnen til en forrygende menu.

    Kan I hjælpe mig en lille ting?
    Jeg kan ikke finde opskriften fra sidste år på den smukke urtecrumble, som I vendte krondyrfileten i. Er det bare rasp og urter igennem en finthakker, eller er der mere til det end det? Har I tid til at grave den frem inden mandag?
    På forhånd tak og de dedste hilsener, Nanna

    • Hej Nanna!
      Det er meget simpelt :) Du blender krydderurter som persille og timian (jeg gør det i en minihakker), hvorefter der hældes rasp i, til en passende konsistens er opnået. Hvis du har tiden, tørrer du det herefter i ovnen ved 80-100 grader i en lille times tid. Hvis du vil have den endnu finere end den er nu, kan du vælge at si urteraspen :)

      Hav en fantastisk aften Nanna :)

  9. Lækker menu, det ser rigtig godt ud.. Man kan vist ikke slutte et år af meget bedre!
    Godt at høre Sauternen spillede, hvilken port havde i valgt til backup?

    • Hej Rasmus,

      mange tak skal du have!

      Backup-portoen var blevet hevet ud af skabet og var en Rozès Vintage 1995 – jeg kom vist til at skrive 1999 ovenfor… :)

      Jeg går ud fra der også røg et par goder flasker på jeres bord?!

      • Rozés laver også glimrende vin, til fine priser.

        Må sige mit nytår ikke stod på den store gastronomiske oplevelse, havde en gruppe venner på besøg her i Birmingham, så den stod på divisions bold og en pizza der blev skyllet ned med en flaske kedelig Moét.. inden den stod på sprut fest.. Men det har også sin helt egen charme..

  10. Smukt – og godt at høre, at Schramsberg vakte begejstring. Vi drak deres 2007 Blanc de Noirs – helt anderledes earthy, nutty og toasty, men lige så fin.

    • Hej Nanna,

      den må prøves næste år?

      Nogle bud på matchende snacks? Man kan aldrig være for tidlig ude… :)

  11. Svenningsen

    Kan se at du ikke har Melee, Frederiksberg på listen over restauranter du kan lide. Skynd dig derned og hils fra Svenningsen ;)

  12. Svenningsen

    Hatten af! Ser virkelig godt ud!

  13. WOW! Flotte anretninger og en meget spændende menu :)

    Især synes jeg forretten er spændende – sjovt at kombinere kalvehaler og pighvar.

  14. Jonas

    Respekt…..

Smid en kommentar