Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

61 kommentarer

Bacon Explosion – ord er overflødige!

Bacon Explosion – ord er overflødige!
Gastromand

Det er efterhånden ikke så tit, at vi på Gastromand decideret rejser os og gør honnør for en ret, hvilket nok skyldes, at vi efterhånden efter 3,5 år har prøvet, smagt og lavet lidt af hvert, men da min Bacon Explosion, hvor der blev brugt intet mindre end 1 kg bacon, blev præsenteret, blev der gjort honnør og endda knebet en lille tåre – et smukt øjeblik af overordenlig skønhed!

Bacon Explosion er en forholdsvis kendt ret og er lavet adskillige gange af glade amatørkokke såvel som anerkendte madblogge, men det skal naturligvis ikke afholde Gastromand for at lave vores udgave.

Thats right..

Thats right..

Anledningen var for mit vedkommende, at den årlige vejfest skulle afholdes. Dem af jer, som ligesom mig er etableret husejer, i villakvarter med ligusterhække og alt hvad der dertil hører, ved nok godt, at der kan herske en form for rivalisering mellem naboerne om hvem der først får slået græsset om søndagen, klippet hækken og renset fliserne foran huset. Men der hersker også en konkurrence om hvem der til vejfesten leverer den mest spændende og krævende grillret. Jeg havde nogle år tilbage leveret pulled pork til alles store overraskelse og ikke mindst anerkendelse, så i år tænkte jeg, at det 1 kg bacon jeg havde valgt at smide i retten nok skulle dupere! Og det gjorde det bestemt også.  Bemærk, at jeg har valgt at fordele de 800 gram kød på to ruller, da vores typiske bacon i Danmark ikke er stort nok til at dække 800 gram fars.

God fornøjelse.

Bacon Explosion

4.32 fra 29 stemmer
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 8 -10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Krydderiblanding til fars

  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk st. koriander
  • 0,5 spsk salt
  • 0,5 spsk røg salt
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk knust chili
  • 2 æg
  • 1 sjat rødvin

Resten

  • 1 kg bacon 7-8 pakker
  • 800 gram hakket svine eller okse - men af naturligvis af højeste kvalitet
  • 2 pakker chorizopølse i skiver
  • 2 store håndfulde revet ost fx gouda eller lignende
  • 1 grøn peber
  • 1 gul peber
  • 1 af deciliter hjemmelavet barbecue sauce

Sådan gør du

Krydderiblanding til fars

  • Smid hele blandingen i en morter eller en dry-grinder og gik det en ordentlig omgang. Fordel det i farsen sammen med æg og rødvin. Smid det på køl imens du fletter, og der har jeg smidt en link til en youtube video, da det vil tage alt for længe at beskrive.

Resten

  • Tag to pakker bacon og steg dem på en varm pande, fedtstof er ikke nødvendigt, imens skæres pølsen i strimler og skær peberfrugterne i små stykker. Riv osten groft fordel blandingerne i to lige store bunker. Tag farsen ud og fordel det i to bunker og mas det ud på to stykker bagepapir, det skal være så flat som muligt
  • Pensel det nu med barbecue saucen (sørg for du har noget tilbage til senere) og smid fyldet på.
  • Knust baconen med håndkraft og fordel det på begge stykker fars.
  • Nu skulle du gerne have to stykker bagepapir med fars, barbecue sauce, fyld og bacon. Så er det tid til at du laver dine to fletninger af bacon. Gør det oven på bagepapir, så er det meget lettere at flytte rundt med.
  • Når du har flettet dit bacon så ruller du farsen til en pølse og sikrer dig, at der er plads til fyldet, hvis ikke, ja så tag hellere lidt fra. Når du har rullet svinet, så skal det vippes forsigtigt ned på baconmåtten, det samme gør du med den anden pølse. Så er du sådan set klar til grillen, hvor jeg vil anbefale du bruger en kulgrill med indirekte varme.
  • Rullerne skal have omkring 30 min og en kernetemperatur på noget der ligner 75 grader. Lige når du har smidt dem på, så pensel dem med lidt barbecue sauce, som du gerne skulle have noget tilbage af. Du skal nok forvente, at det brænder en lille smule pga. sukkeret i saucen, men det gør intet! Det kommer ikke til at smage brændt. Åben et par bajere og nyd nu synet!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Du mixer selv dine krydderier og har du en grinder, så går det let som en leg..

Du mixer selv dine krydderier og har du en grinder, så går det let som en leg..

Giv gerne farsen krydderi med rund hånd!

Giv gerne farsen krydderi med rund hånd!

Flette, flette, flette...

Flette, flette, flette…

Som sagt ville det tage lysår at beskrive fremgangsmåden, så I får lige et link i stedet:

Tilbehør...

Tilbehør…

Lidt som en pizza ikke :-)

Lidt som en pizza ik’ :-)

Ready to rock...

Ready to rock…

Så er der bare tilbage at servere og nyde aftenen...

Så er der bare tilbage at servere og nyde klapsalverne…

Det er en voldsom ret, ja mest grundet 1 kg bacon, som vi er meget stolte over, at have presset ind i retten. Du kan sagtens ændre på krydderblandingen og naturligvis også snyde lidt med barbecue saucen, hvis du ikke lige gider lave den selv, men så igen, du er jo Gastromand ikke?

Det var da en smuk afslutning på en smuk sommer, var det ikke?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Bjarne Gul Christensen

    Skru lidt ned for temperaturen i grillen og steg den lidt længere med lidt rygeflis så popper smagen endnu mere.

  2. Flemming

    4 stars
    Jeg ELSKER bacon og ELSKER cheddar og ELSKER hakkekød, men selv om jeg fik et super resultat ud af dette her, så giver det mig bare ikke noget ekstraordinær lykke.

    Det smager fint, men ikke fantastisk. I selskab med 5-10 gutter og masser af bajer, så ville man nok kamme helt over af lykke, men med konen derhjemme osv – så blev det bare lidt fesent.

    Håber I andre får mere ud af det end jeg!

  3. Heidi

    det ser vildt lækkert ud og lyder lige sådan.

    men en nysgerrighed…..hvad vil man evt. servere sammen med?

  4. Jane Oelke

    Det lyder jo helt fantastisk, men jeg blev lidt itvivl om “bacon-måtten”.På videoen steger du den i ovnen på begge sider. Skal den det inden man ruller den om farsrullen ? Mvh. Jane

  5. 5 stars
    Fantastisk opskrift – og bacon får man ALDRIG for meget af :-)
    Det gode er også, at både rødvin og mørk øl passer perfekt til den.
    Værd at anbefale – og godt arbejde!

  6. Else Frederiksen

    5 stars
    Wau for en opskrift, den vil jeg afprøve i ovnen indendøre.

  7. Tina

    Kan man putte den i ovnen i stedet for på grillen?

    Hvis ja – hvilken temperatur og hvor længe?

    Mvh. Tina

  8. Tine Buus

    Den ser rigtig lækker ud og skal helt klart prøves.
    Her hjemme har jeg et par gange haft succes med baconbombe, letkogt (max 5 min) broccoli eller blomkål pakkes ind i fars og derefter i flettet bacon og så i ovnen en times tid, måske lidt mere “sund” og gør måske lykke hos dem der gerne vil spare på lidt kalorier ;o)

  9. kkg

    4 stars
    Er ny her på siden, så startede stille ud med denne opskrift ? valgte dog at lave den i en rulle istedet for 2 synes det gir mere til øjet ? men super lækkert blev det ikke sidste gang den bliver lavet ?

    • Fedt kkg! Dejligt at høre – det kan sagtens lade sig gøre – ellers har jeg også set nogle gå den helt anden vej og lave mange små hapseere! Det ser sygt lækkert ud! Lidt som Sliders!

  10. Stella

    hårh…. den ret er jeg da nødt til at afprøve, jeg er jo dedikeret baconfan :)

    • Aren’t we all Stella :-) Fyr den af og lad os høre hvordan det blev?

  11. Dorthe

    Skal lave mad til 35 mænd og på menuen må BE nødvendigvis være at finde. Det er min BE debut – men er jo i trygge “hænder” med al den erfaringsudveksling.
    I videoen forsteges den flettede baconmåtte. Men det er ikke planen ifm BE – vel ?

    • Hej Dorthe, nej det skal man ikke, men pas på med for meget varme, for det kan hurtige branke – fedt du lige laver med til 35 mænd med inspiration fra Gastromand! Thumps up herfra…

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering