Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juni 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Bløde og søde løg – luksus med kun 3 ingredienser

Bløde og søde løg – luksus med kun 3 ingredienser
Webmasteren

Bløde løg er ikke en klassiker uden grund. Sødmen fra de nænsomt tilberedte løg, kombineret med en let bitterhed er og bliver en perfekt tilføjelse til langt de fleste retter.

Normalt laves bløde løg ved at skære et par zitauerløg i skiver/ringe og stege dem ved svag varme. Her tager vi en lidt andet tilgang – og har du først prøvet luksusudgaven af de bløde løg, går du aldrig tilbage!

Denne udgave gør sig godt på en tallerken, som tilbehør til næsten alt men er naturligvis helt perfekt til en god bøf eller saftig svinekotelet.

 

 

Al kredit for denne opskrift skal gå til vores gode ven og skarpe skribent Lars Bjerregaard, der serverede disse løg for mig en gang for efterhånden flere år siden.

Opskriften kræver 3 ingredienser og er lige så simpel som resultatet er genialt.

Here goes:

Bløde og søde løg - luksusudgaven

5 fra 3 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 px
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 5 Bananskalotteløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Flæk bananskalotteløgene i 2 på den lange led
  • Varm en pande op ved halv varme
  • Tilsæt olie og smør
  • Placer løgene med skærefladen nedad
  • Lad løgene stege i min. 10 min indtil de føles bløde når du trykker på dem
  • Server med det samme eller flyt løgene til et ovnfast fad med stegesiden opad
  • Varm løgene i 5 min. ved 175 umiddelbart før servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

 

 

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer


  1. De flotteste løg jeg har set længe 😅

  2. Claus


    Hvis der skal ekstra trumf på, så tilsætter du, lige inden det ildfaste fad ryger i ovnen, 5 dråber Aceto Balsamico på hver af løgbådene – så kommer smagen helt op og ringe.

    Du kan lige så godt tage den gode, og dyre, du gemmer bag i skabet, den som du alligevel aldrig bruger, fordi den er reserveret til en særlig lejlighed….

    Velbekomme!

    • Det skal helt klart prøves næste gang Claus!👊

Smid en kommentar