Gastromand.dk | 25. June 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Genialt: Chokoladetærte med hasselnødder på 20 min

Genialt: Chokoladetærte med hasselnødder på 20 min
Fynboen

Er du til chokolade i store mængder kan dette muligvis gå hen og blive din nye favorit kage. Det gør det nok heller ikke værre at den er supernem at lave og kræver relativ få ingredienser. Resultatet er en saltet tærtedej, knasende sprøde nødder og fyldig chokoladesmag.

Ik’ så meget snak, lad os bare komme direkte til det det hele handler om, nemlig kage. I denne opskrift er der brugt en 20×20 cm firkantet tærteform. Har du ikke lige en firkantet kan en rund eller aflang form nok også bruges.

Vi anbefaler små stykker.

Nem Chokoladetærte med hasselnødder
Forfatter: 
Kategori: Tærte
 
Ingredienser
Tærtedej:
  • 100 gram koldt smør
  • 2 æggeblommer
  • 3 dl hvedemel
  • ½ dl. flormelis
  • ½-1 spsk salt
  • 5-10 dråber flydende vanilje
Tærtefyld (Chokoladeganache) og hasselnødder:
  • 300 gr. mørk chokolade, gerne 72% eller lignende
  • 300 gr. piskefløde
  • 50-70 gr. hasselnødder
Tilberedning
Tærtedej:
  1. Forvarm din ovn til 225 grader.
  2. Skær dit smør i mindre firkanter.
  3. Bland smør og mel i en foodprocessor indtil massen er smuldret og ensartet.
  4. Kom dine æggeblommer og flydende vanilje i dejen. Kør den videre i maskinen til dejen er smidig og endnu en gang ensartet.
  5. Bland Flormelis og salt sammen og kom det i dejen. Bland det igen godt sammen.
  6. Kom dejen i din tærteform. Brug gerne fingrene og pres dejen fint rundt over det hele. Det betaler sig at være grundig her, så du sikrer at tykkelsen er ens over det hele. Bemærk, at der godt kan være lidt dej i overskud alt afhængig af hvor tyk du har lavet din tærtebund.
  7. Prik bunden hist og pist med en gaffel.
  8. Bag bunden i ca. 10 min. ved 225 grader.
  9. Lad den køle af når den er færdig.
Chokoladeganache:
  1. Hak eller knæk chokoladen i grove stykker og kom i en skål.
  2. Kom fløden i en kasserole og varm det op - det må ikke koge men det skal være tæt på. Hæld den herefter henover chokoladen
  3. Rør rundt i massen til den er ensartet, og chokoladen er smeltet.
  4. Køl massen lidt af. Evt. i køleskab i 10 min.
Ristede hasselnødder
  1. Kom dine hasselnødder på en varm pande og rist dem indtil de tager lidt farve og føles sprøde.
  2. Afkøl og fjern evt. løse skaller.
Chokoladetærte:
  1. Fordel dine hasselnødder i tærten. Der skal være nogle lidt over det hele. Hvis du ikke er så meget til hele nødder, så kan du evt. knuse dem til lidt mindre stykker. Det er op til dig.
  2. Fyld nu din chokoladeganache hen over nødderne, og lad hele masse sætte sig.
  3. Du kan med fordel stille tærten på køl indtil du skal servere dem. Tærten kan i øvrigt nem gemmes flere dage i køleskabet.

Læs også: Triple Chocolate Cookies – bedre bliver det ikke

Knasende nødder og blød fyldig chokolade.

Læs også: Jagten på den ultimative brownie

Yummi!

Så er der lavet onsdags tærte med masser af chokolade! Håber det hjælper lidt på din søde tand…

Kommentarer

  1. Lasse Jespersen

    Elendig opskrift! Nærmest uspiselig, hvis du følger de mængder der er anvist. Kan IKKE anbefales

    • Nikolaj

      Hvis din mening skal tages seriøst, så kunne det være, at du skulle fortælle, hvad der i din mening var galt med det færdige produkt.. Så kan man jo finde ud af, om der rent faktisk er en fejl i opskriften, der gør den uspiseligt..

      Det som du skriver her, ja det kan jeg også skrive om min bedstemors opskrift på hvidkålsrouletter… Fordi det var uspiseligt, når man hed Nikolaj.. Men andre spiste det med vebehag, så dér var der ikke noget galt med opskriften, men mine smagsløg var bare “imod” retten.

      Så tag og uddyb en anden gang, ellers kan du lige så godt lade være med at skrive, da det jo er spild af alles tid, hvis der er ikke sættes nogle flere ord på en anmeldelse..

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: