Det er vist ingen hemmelighed, at vi på Gastromand er ret vilde med steaks i alle afskygninger. Tidligere har den stået på friteret steak og ikke mindst 24-timers bøffen, men det er naturligvis for dårligt, at der ikke tidligere har været et indlæg om kongen over dem alle – Côte du Boeuf!
En Côte du Boeuf er en Ribeye steak på ben og det betyder den ende af ribs’ene som sidder tættest på skulderen og dermed også en dejlig marmoreret sag med masser af smag! En god fingerregel, når du nu skal ud og købe din Côte du Boeuf, er at bøffen skal være så tyk at den kan stå på panden – uden hjælp…
Tag bøffen ud af køleskabet ca. 1 time før stegning, dvs. 2 timer før servering, og stil den utildækket så den opnår rumtemperatur
Giv bøffen en generøs omgang salt og friskkværnet peber
Varm din bedste (og største) pande godt op
Giv panden lidt olie
Efter nogle sekunder bør olien være varm og du kan stille din bøf på panden
Sørg for at give bøffens kant en god stegeskorpe hele vejen rundt
Giv hver af bøffens sider 1-2 minutter
Giv endnu en omgang salt og peber
Skru ned for panden og tilsæt en stor klat kold smør, hvidløg og timiankviste
Du kan nu vælge 1 af 2 veje – lade din Côte du Boeuf stege stille og roligt færdig på 1/3 varme på panden eller smide panden i en 120 grader varm ovn – begge dele bør tage 30-40 min. – som altid går jeg efter en centrumtemperatur på 55 grader
Lad bøffen hvile ca. 10 min. før tranchering – som naturligvis gøres ved bordet
Fremragende opskrift og hvis man topper det med frisk peber som jeg altid bruger til min pebersovs så bliver der vist ikke bedre. Tak for en god opskrift👍
Du serverer sku da ikke Bernaise Sauce til sådan en bøf!
Det skal være noget der kan fremhæve bøffen, ikke noget der tager smagen helt fr a bøffen og ikke dræber den, ved at overdøve den helt og aldeles!
Kommentarer