Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. april 2019

Scroll to top

Top

131 kommentarer

Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!

pulled pork burger
Webmasteren

Coleslaw er ikke guds gave til gastronomien, men lavet rigtigt er det den helt rigtige følgesvend til grillmad som eksempelvis porchetta eller naturligvis en Pulled Pork Burger!

 

Prøv den til: Flere suveræne grillopskrifter 

Prøv også coleslawen til de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål <– Du vil ikke fortryde det! 

Udskriv
4.66 fra 29 stemmer

Hjemmelavet Coleslaw

Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

 • 1 lille hvidkålshoved - kan med fordel erstattes af spidskål eller rødkål alt efter årstid!
 • 4-6 gulerødder

Marinade

 • 2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
 • 1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
 • 2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
 • 2 spsk. sukker
 • 1 tsk. Stødt spidskommen
 • friskkværnet peber

Coleslaw dressing

 • 2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
 • dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
 • salt og peber
 • 2-3 tsk. sukker

Sådan gør du

 • Snit hvidkålen fint
 • Riv gulerødder på et rivejern
 • Bland kål og gulerod sammen.
 • Rør marinaden sammen
 • Bland kål og gulerødder i marinaden – vi brugte en stor plastikpose
 • Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
 • Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
 • Hæld marinaden fra kålblandingen
 • Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.

 

Jeg er normalt ikke den store fan af Coleslaw, men denne udgave tilrettet efter en opskrift fundet på grillguru.dk har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede og fik store roser af gæsterne!

Prøv også: Spidskål à la coleslaw

Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!

 

Kommentarer

 1. Bjarne


  Perfekt – og relativ enkel opskrift. smagte fantastisk til spareribs. tak!

 2. Bente

  Har i går lavet din Coleslaw efter din opskrift. Efter min mening er det en synd at lade det marineret i æbleeddike. En skrækkelig smag blandet med sødme. Det skal vi aldrig have mere

  • Markus

   Karen, Har du hæld marinaden fra? Jeg hæld den fra og pressede kålen godt ud. Var overhovedet ikke sur da dressingen gav harmoni. Blev nærmest lidt i den søde ende.
   Lækker opskrift.

 3. Morten


  Perfekt

 4. Karen


  Det er en vildt god opskrift – og jeg synes netop, at marinaden før dressingen gav den helt rigtige kombination af sødme og syrlighed!

 5. Tina

  Vildt god coleslaw dressing, bruger den hver gang!

 6. Susanne Skjoldager Madsen


  Rigtig god coleslaw. Dejligt at grønsagerne bliver lidt møre i marinaden :-)

 7. Super god opskrift. Smager fantastisk. Første gang jeg lavede den smagte den rigtigt godt men den blev meget vandet i konsistensen. Måske er det fordi jeg lod den ligge i marinaden længere end 1 time… Så nu dræner grøntsagerne efter de har kigget i marinaden inden jeg tilsætter dressingen. Så bliver coleslaw ikke for våd.

 8. Thorbjørn


  Fantastisk opskrift, jeg bruger aldrig andre! Den er sød, syrlig, fed og frisk. Elsker den lette smag af spidskommen, og at den ikke bliver ‘vammel’ fordi der er relativt ‘lidt’ mayo i opskriften i forhold til andre steder. Jeg erstatter nogle gange 1 dl mayo med creme fraiche hvis den skal være mere frisk og let.

  Jeg serverer den faktisk i aften til en omgang Pulled Pork (selvfølgelig også jeres opskrift!), men jeg har også serveret den til ben og andre ‘grise-retter’!

  Tina’s input ovenfor er i øvrigt udmærket, hvis man lader grøntsagerne trække for længe i marinaden, kan de godt blive udvandede, så her kan man med fordel lige sigte det værste væske fra, og så tilsætte efterfølgende til den har den rette konsistens. Smagen i marinaden er med til at give det sidste pift, så lad være med at sigte alt marinaden fra :)

  • Thorbjørn

   Hvilket i øvrigt også står i Trin 8 kan jeg se :) Men mit input er så at man godt kan tilsætte noget af marinaden uden det gør noget dårligt for smagsindtrykket!

 9. Trollaril

  Var det røde eller hvide roser som den fik fra gæsterne ?

 10. Anne-Mette


  Super god opskrift. Den bragte stor lykke hos mine gæster. Marinaden med æblecidereddike og spidskommen gav en rigtig god syrlig balance til dressingen.

 11. Katarina

  Bruger altid denne opskrift til coleslaw, dog med almindelig hvid eddike. Men hold da op hvor smager det godt.

 12. Elsebeth

  Den perfekte coleslaw. Den vil jeg give videre til min datter i USA, hvor man som regel bare pladrer det hele sammen i stedet for at marinere grøntsagerne først.

  Til dem der mener, den ikke smager “rigtigt”: Man SKAL altid smage mad til i køkkenet, også coleslaw! Tilsæt det, du mener mangler i smagen, efter de marinerede grøntsager er blandet i dressingen og har stået og trukket lidt.

 13. Ursvil


  Serverede det for 20 kvinder til fødselsdag og det var et stort hit!
  Havde aldrig lavet coleslaw før, men denne opskrift er nem, overskuelig og indeholder mange ting man har i forvejen.
  Tak for en dejlig opskrift på en rigtig god coleslaw

 14. Benjamin

  Er det muligt at lave den på forhånd? Jeg tænker snitte og marinere flere timer inden og så vende dressingen i til sidst? Hvornår skal man i så fald dræne grøntsagerne?

  På forhånd tak for svar :)

 15. Eskil Jørgensen


  Den tager lidt længere tid at lave pga. marineringen, men resultatet er også langt bedre end de hurtigere opskrifter. Coleslaw opskriftEN!

 16. Eskil Jørgensen


  HVIS du skal skynde dig, og derfor sparer på marineringstiden, så:
  Marineringen trækker væske ud af kålen og får den til at falde sammen. Hvis du ikke giver den tid er det svært at hælde en masse væske fra efter marineringen, og det færdige resultat kan blive meget tyndflydende. Så hvis du forkorter marineringen, skal du virkeligt presse kålen for at få mest muligt væske ud. Men det er meget bedre at give den den fulde tid!

 17. Jeannett Svensson

  Jeg udskifter Mayonaisen med Ymer eller Yoghurt, en lettere variant, så kan den spises med rigtig god samvittighed og den smager absolut lige så godt som med mayonaise (dræner dog marinaden let fra, inden tilsætning af creme fraish/Ymer.
  Skøn opskrift

 18. Mads


  Det smager fremragende. Kan spises med ske!

 19. Anette Asbjørn Bahnsen


  Super coleslaw. Rigtig godt med kommentarerne fra jer andre læsere. Specielt godt med hvor længe den skal/kan trække i marinaden,hvilket påvirker smagen.
  Vi har en rest fra i går,som vi vover at genanvende i dag.( Har selvfølgelig ikke været ude på bordet🙃)
  Blot tilsætter vi lidt ekstra dressing, så kører den også i dag 😊.

 20. Thomas


  Fantastisk til pulledpork burger.
  Min gl. svigermor på 85, ville absolut have opskriften på den coleslaw, for den ville hun heller lave og spise end det de serverede fra kommunen – også uden pulledpork ;-)

  • Så bliver komplimentet vist ikke større! :)

 21. Jesper Juul


  Denne opskrift er ikke mindre end fantastisk. Super smagfuld. Tak for mad :-)

 22. Nicolai


  Perfekt hver gang!

 23. HrHakkebøf


  Virker bare! Jeg opgradere dog når der er drengeaften med 1/2 dl. Bourbon i marinaden – giver den lige et ekstra skud ‘redneck’…


 24. Coleslaw. utroligt at ingen kan laere at bruge en amerikansk opskrift paa coleslaw, der er ingen mayonaise i den. Hermed den originale coleslaw:

  Varm 1 dl olie i en gryde, fjern fra ilden, tilsaet 2 spk. mel og bland godt med en treaske, tilsaet 1/2 tsk. salt, 1 tsk sennep, lidt chilli eller Tabasco, 6 spk. sukker, 1/2 eddike (helst fransk) og rör godt rundt. Bland 2 aeggeguler med 2 dl flöde i en skaal og rör ind i den varme “sovs” alt tilsaettes langsomt og der röres i blandingen over svag varme til den er godt varm. Snit hvidkaal fint og riv 6 gulerödder fint, put i skaal og haeld den varme dressing over og stil koldt i mange timer.

Smid en kommentar