Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. august 2019

Scroll to top

Top

137 kommentarer

Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!

pulled pork burger
Webmasteren

Coleslaw er ikke guds gave til gastronomien, men lavet rigtigt er det den helt rigtige følgesvend til grillmad som eksempelvis porchetta eller naturligvis en Pulled Pork Burger!

 

Prøv den til: Flere suveræne grillopskrifter 

Prøv også coleslawen til de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål <– Du vil ikke fortryde det! 

Hjemmelavet Coleslaw

4.59 fra 48 stemmer
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 lille hvidkålshoved - kan med fordel erstattes af spidskål eller rødkål alt efter årstid!
  • 4-6 gulerødder

Marinade

  • 2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
  • 1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
  • 2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • friskkværnet peber

Coleslaw dressing

  • 2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
  • dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. sukker

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen fint
  • Riv gulerødder på et rivejern
  • Bland kål og gulerod sammen.
  • Rør marinaden sammen
  • Bland kål og gulerødder i marinaden – vi brugte en stor plastikpose
  • Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
  • Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
  • Hæld marinaden fra kålblandingen
  • Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Jeg er normalt ikke den store fan af Coleslaw, men denne udgave tilrettet efter en opskrift fundet på grillguru.dk har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede og fik store roser af gæsterne!

Prøv også: Spidskål à la coleslaw

Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. M

    Fremragende opskrift. Jeg vil anbefale, at man maksimalt bruger ½ tsk spidskommen, ellers bliver smagen for dominerende.

    Videre kan man hvis man står uden honning dijonsennep bare tage 1 spk. honning og 1 spk. almindelig dijonsennep.

  2. mikdk

    Så lige en af Ramsey´s Kitchen Mightmare´s…. Det var en dødssynd at putte gulerod i Coleslaw…

    Hvad er jeres erfaring…??? Det smager jo godt…

    Michael

  3. Martin Vind

    Guld! Endelig en opskrift, der tager cole slaw seriøst. Denne version kan stort set spises alene!
    Jeg brugte honning-løsningen sammen med Arfmann’s Sennep.
    I mangel af vineddike, brugte jeg eddike og Kopparberg æblecider.
    Jeg drak en Rémole 2007, Toscana, til sammen med en engelsk bøf…Glad og mæt mand!

    • Amerikaner

      Jeg vandt en hamborgryg i banko i dag. Pocheret den i 45 min. med 10 nellike. Ingen kartofler i skabet. Men der var hvidkål og gulerødder og makaroni. Brugt Bornholmsk sennep plus honning i marinaden samt lidt stærk paprika i dressing til cole slaw. De kogte makaroni blandes med lidt finhakket løg, persille, revnet cheddar ost(den moden) og mælk. Rasp oven på og ind i ovn i 40 minutter/200 C. Skinken smøres med brunfarin og dijonsennep. I ovn i 20 min./250C.

      • Blev det godt Amerikaner? :)

  4. Thomas

    Super opskrift……..jeg brugte både kun halvdalen af marinaden, og brugte alm. dijonsennep. Så er der bare lige lidt eddike der skal hældes fra.
    En rigtig god ide, kunne være at komme lidt annanas stykker i…..super lækkert ;)

    • Hej Thomas,

      jeg har efterhånden serveret det for flere, som eller ikke bryder sig om coleslaw, men kombinationen af den syrlige marinade og den sødlige dressing, ser ud til at gå rent hjem:)

      Ananas skal da prøves en dag…

    • Astrid

      Rigtig god opskrift, men man kan roligt reducere spidskommen til en fjerdedel. Det er et meget gennemtrængende krydderi.

      Ananas? Det lyder fælt i mine ører.

  5. Mikkel Nielsen

    Jeg har æbleedikke stående på hylden – er æblecidereddike og æbleedikke ét og samme produkt, eller er der forskel?

    • Jeg skulle mene at det er et og samme produkt! :)

  6. Pia Breinholt

    I hvor lang tid kan coleslaw holde sig? Kan der laves et par dage i forvejen og så bare stå i køleskabet?

    • Hej Pia.

      Den kan sagtens laves et par dage i forvejen, men heller ikke mere. Jeg synes personligt slaw’en mister lidt når grøntsagerne ikke er helt sprøde, men det er jo en smagssag – i USA er det med garanti omvendt:)

  7. Halvamerikaneren

    Du kan sagtens lave det to dage i forvejen. Personligt foretrækker jeg at lave min coleslaw dagen i forvejen så den ikke har helt så meget smag af rå hvidkål

  8. Mette Nielsen

    Jeg har nu lavet denne coleslaw et par gange og har fundet ud af at ved at knuge den snittede hvidkål med salt inden marinaden kommes ved giver hvidkålen mere den konsistens fra de købte coleslaws og det har været et hit.

    Jeg har marineret hvidkålen 2 dage inden den skulle blandes med dressingen. Det revne gulerod har jeg tilsat ½-1 dag inden dressingen og det er den bestemt ikke blevet ringere af ;)

    • Mette Nielsen

      Og det har fint kunne holde sig på køl i 5-6 dage, hvis ikke det hele skulle blive spist :D

  9. Anni Veggge

    Hejsa , har lige prøvet opskriften det er bare den bedste coleslaw jeg har fået . Jeg plejer ikke at lægge grønsagerne i marinade. MEN det bliver de fra nu af. Meget lækkert

  10. Helt fantastisk coleslaw. Er det ok, hvis jeg henviser til jeres opskrift på min blog?
    Mvh Kathe

    • Selvfølgelig Kathe. Vi vil endda blive glade:-)

  11. Christopher Nørby

    Hvordan laver man en sellerisalat?

  12. Römertopfen

    Så er jeg atter igang med denne skønne ret! Nu er det så jeg igen står og tvivler på mig selv efter den har været i ovnen i 4 timer og er 67 grader :-/ når den rammer plateuet er vi ikke enige om det kan være er par timer hvor den ikke stiger?

  13. Conny

    Hej Mette Nielsen; hvordan mener du med at “knuge hvidkålen med salt” ?. Hvad og hvordan gør du der ?

  14. Louise


    Fantastisk coleslaw, jeg havde ingen æbleeddike, så brugte ca halv. hvidvinseddike og halv af en god øko æblemost jeg havde stående (På Cox orange, da den er passende syrlig). Det blev fantastisk, uden dog at have smagt originalen :)

    • Hej Louise.

      Det er lige præcis den måde en opskrift skal bruges på, hvis du spørger mig:)

      Tak for ratingen!

  15. Trine


    Det er den bedste coleslaw, jeg nogensinde har spist. Jeg har længe ledt efter en god opskrift. Da jeg ikke lige kunne finde æbleeddike i den lokale butik, har jeg bare brugt balsamicoeddike, og det har smagt ganske godt hver gang alligevel :)

    • Hej Trine.

      Jeg er sjovt nok helt enig!

      Mange tak for ratingen:)

  16. Helene L Pedersen

    Tak for en super god opskrift.. Lavede den igår til Pulled Pork. En af mine gæster brød sig ikke om coleslaw, men smagte denne og hun var solgt.. Ligesom resten af os :-) ikke sidste gang den bliver lavet..

  17. Kim Ortmann


    Jeg tilsætter 3 spsk sort sesam. Giver en dejlig nøddesmag til salaten. Men ellers en fantastisk coleslaw, som ganske rigtigt også ryger ned hos dem, der påstår de normalt ikke spiser coleslaw.

    • Lyder spændende Kim. Det må jeg prøve:)

      Hvornår tilsætter du?

      • Kim Ortmann

        Fra starten af………… c”,)

  18. Liza


    Super coleslaw.. he været på bordet ganske mange gange i løbet af denne fantastiske sommer… dog har byttet hvidkålen ud med spidskål… det har fået “ikke-kål-spisende” ungdommer til at guffe coleslaw :) herligt

  19. simon


    Super lækkert :-)
    Start først med at røre coleslaw-dressingen, og lad den stå indtil den ikke (sukkeret) knaser mellem tændene.

  20. Annette Jacobsen

    Jeg mangler opskriften på #mad men salad# ?

    • Den må du lige uddybe Annette… :)

      • Tine Nielsen

        Jeg mangler også opskriften på “Mad Dog Salad” som I anbefaler til pulled pork burgeren.

  21. Mette K. Frederiksen

    Fabelagtig opskrift :D Efter at vi har fundet den, så er den blevet fast følgesvend når vi laver hevet gris ;) Må helt sikkert prøve med sesam i næste gang, det lyder som en god smagsnuance :)

  22. Tom

    Er lige igang med denne opskrift på coleslaw. Men synes ikke helt forholdene stemmer.
    Har brugt et halvt almindeligt hvidkålshoved og 6 gulerødder. Og der er da nærmest slet ikke nok marinade til ordentligt at marinere det hele. Så forstår ikke helt hvordan der kan stå at man skal hælde marinaden fra efterfølgende. For det lader sig ikke gøre.

    • Hvor lang tid har din slaw marineret Tom? :)

  23. Pia Ramsing

    Jeg efterlyser også opskriften på mad dog salad

  24. Thomas

    Fortrinlig. Har lige lavet mig en asiatisk version med friske koriander, halv eddike/halv citronsaft, lidt 5-spices pulver og wasabi i dressingen. Super resultat indtil videre, men den endelig dom falder først i aften.
    Godt nytår.

  25. Carina

    Det er den bedste opskrift jeg har prøvet, og jeg er normalt ikke til coleslaw..
    De dage hvor jeg ikke har så meget tid har jeg bare tilføjet lidt honning dijon til selve coleslaw dressingen og det er faktisk heller ikke så ringe endda :-)

  26. Så super lækker coleslaw – har lavet den med stor succes til både pulled porke – spareribs – svinekæber osv. Konge opskrift!!

  27. christine

    Kan ikke se nogen steder i opskriften Dijon eller dijonhonningsennep bliver nævnt??

    • Hej Christine.

      Hvad mener du? :)

      • christine

        Hej
        Ikke noget alligevel, min visning må have været forkert tidligere.
        Glæder mig til at prøve opskriften.

  28. Inger

    Er ikke den store kok, og heller ikke den store coleslaw fan, men denne kan jeg godt lidt…. Der står at det skal trække i ca 60 min i køleskab, kan det trække længere tid en det, eller bliver smagen for dominerende. Og kan dressingen laves dagen i forvejen, og så bare hældes over inden servering? og hvordan mon det bliver hvis man laver det hele dagen før, og har det blandet sammen dagen før, bliver det så lige så godt? Fulgte opskriften fra punkt til prikke sidst, og er bange for det ikke bliver helt det samme hvis jeg ikke gør det igen….

    • Det bliver helt sikkert ikke det samme men alle 3 ting kan sagtens lade sig gøre – kast dig ud i det Inger! ;)

  29. Camilla Sandholm

    Plejer jeres opskrift ikke at indeholde sellerisalt?

  30. Oles

    Bedste coleslaw jeg har lavet og bekræftet af gæsterne.
    Brugte betydeligt mindre sukker end I opskriften – udelukkede spidskommen, men tilføjede dild til dressingen). Mums!

  31. Anja

    Hvis man laver den dagen i forvejen skal den så blive liggende i marinaden og så blandes med dressingen umiddelbart inden serveringen – eller skal den blandes med dressingen og så stå i køleskabet til næste dag hvor den skal serveres?

    • Hej Anja,

      Jeg har haft stor succes med at lade den ligge længe i marinaden. Jeg ville personligt ikke blande den sammen med dressingen før lige inden serveringen.

  32. Dan

    Jeg laver det lige igen(igen), det smager for lækkert!:)

  33. Nadia

    Bedste opskrift ever!!!

  34. Er det no go at bruge lagereddike?

    • Hej Michelle.

      Det er bestemt ikke et no go i min verden! :)

  35. Gitte Nielsen

    Wau det lyder for lækkert det vil jeg da prøve.

  36. Hanne Steen

    Hvorfor blev min så VÅD, hvad gjorde jeg forkert ??

    • Thorbjørn

      Du har nok glemt at hælde marinaden fra. (Trin 8.)

      • John Bobsen


        som man siger…

      • Jaev

        Lol

  37. diana

    Den er suuuper lækker

  38. Lotte

    Bedste coleslaw ever!!! – er normalt heller ikke meget for den fedtet-sødlige “salat”, men den her variant hitter stort :-)

  39. Tak for en super opskrift. Den smager bare super.. Er blevet lavet en del efterhånden. Jeg tilsætter dog en lille smule æbleglaze til marinaden. Det giver lige lidt ekstra :-)

  40. lone jensen

    Kan jeg med god effekt blande det dagen før altså marinaen
    Kan jeg lave dressingen dagen før
    Hjælp

  41. roseho12


    fantastisk, opskrift har lige fået den lavet og er allerede et hit! ;)jeg lod kun min kål blanding med marinade stå i køleskabet i omkring 30 minutter, men kunne umiddelbart ikke smage forskel?

  42. Christian

    Tak for den bedste coleslaw EVER. Det er den vi altid vender tilbage til og så er den ovenikøbet lækker uden creme fraiche dressingen også.

  43. Maria

    Så god en coleslaw, tak ?

  44. Elisabeth Gehl

    Altså, det var ikke en coleslaw efter min smag. Jeg kan lide den crisp og ikke så fad.
    Ingen stjerner til den herfra. Ellers kan jeg godt lide jeres opskrifter.

  45. Lars Lærkesen Holm

    Jeg har brugt denne opskrift flere gange, og den er super god.
    Jeg syntes spidskål giver lige det ekstra der gør den bedst.

  46. Bettina

    Den smager fantastisk.. Vi laver den oftest med spidskål.

  47. Karsten

    God hvidkålscoleslaw, behøver ikke andre opskrifter, frisk smag

  48. Linda


    Fantastisk opskrift ?

  49. Martin


    Det er vigtigt at presse marinaden ud af kålen, hvis den ikke skal blive for sjasket. Det er ikke nok bare at hælde fra.
    Jeg presser den i et dørslag. Det dur.
    Og så er det også rigtig godt med rødkål. Farven bliver lidt spøjs, men der er god smag i rødkål.

  50. Lene Nielsen


    Jeg har nu lavet denne opskrift flere gange, og den får stor ros hver gang. Passer perfekt til pulled pork burger!


  51. Tak for en virkelig fed og inspirerende side!

    Jeg har tilladt mig at linke til denne opskrift som tilbehør til min southern fried chicken http://smagenaf.com/2016/03/11/fried-chicken-southern-style/

    Jeg håber det er i orden med jer

    • Det er naturligvis helt ok Allan. Lækker blog du har i øvrigt! :)

  52. Jesper

    Top guf å æ flæskestegssandwich.

  53. Peter

    Coleslaw skal have et pift af revet peberrod.
    Prøv, og du vil blive overbevist.
    Ud med Hellmanns mayo. En neutral ukrydret er bedre.
    God appetit.
    Peter

  54. Per thor Straten

    Uden seleri frø dur det da ikke !!!!

  55. Pia

    Lækker coleslaw og jeg glemte ovenikøbet at hælde marinaden fra. Det må jeg prøve næste gang. For der bliver helt sikkert en næste gang….

  56. mikael

    Kan der tages nogle forbehold for at jeg er nødt til at blande den aftenen før…? Det er natmad til bryllup hvor jeg helst ikke vil bladre med dressing kl 01.00

    • Hej Mikael. Du kan sagtens samle dagen før. 2. dags coleslaw er klasse!

  57. Svendsson


    Lavede den nøjagtig efter opskriften

    Men den smagte ikke som jeg har smagt den coalslaw.

    Opskriften duer ikke

    • Dennis Høg

      Mon ikke nærmere det er kokken den er gal med ;)

      Iøvrigt dejlig simpel coleslaw, mener uhyre meget om den jeg normalt selv laver, jeg blande dog rødkål og spidskål 50/50 give or take også benytter jeg hvidvinsedikke, men hva. Det er jo ikke det der gør forskellen.

      Thumps up herfra.!

  58. Sine Åkerman


    En lækker opskrift vi vender tilbage til hver gang. Tak for den :-) Vi tilsætter nu også ‘sure’ æbler skåret i små stykker samt forårsløg i smalle skiver. Jeg foretrækker coleslaw ‘med bid i’ og bruger derfor hvidkål frem for spidskål og lader den ikke soppe for længe i marinaden. Jeg laver også kun 2/3 af dressingmængden og synes det er rigeligt. Men det er jo alt sammen smag og behag. vi vendte jo tilbage til opskriften fordi vi også satte pris på den som den er. Elsket af både store og små!

  59. Bjarne


    Perfekt – og relativ enkel opskrift. smagte fantastisk til spareribs. tak!

  60. Bente

    Har i går lavet din Coleslaw efter din opskrift. Efter min mening er det en synd at lade det marineret i æbleeddike. En skrækkelig smag blandet med sødme. Det skal vi aldrig have mere

    • Markus

      Karen, Har du hæld marinaden fra? Jeg hæld den fra og pressede kålen godt ud. Var overhovedet ikke sur da dressingen gav harmoni. Blev nærmest lidt i den søde ende.
      Lækker opskrift.

  61. Morten


    Perfekt

  62. Karen


    Det er en vildt god opskrift – og jeg synes netop, at marinaden før dressingen gav den helt rigtige kombination af sødme og syrlighed!

  63. Tina

    Vildt god coleslaw dressing, bruger den hver gang!

  64. Susanne Skjoldager Madsen


    Rigtig god coleslaw. Dejligt at grønsagerne bliver lidt møre i marinaden :-)

  65. Super god opskrift. Smager fantastisk. Første gang jeg lavede den smagte den rigtigt godt men den blev meget vandet i konsistensen. Måske er det fordi jeg lod den ligge i marinaden længere end 1 time… Så nu dræner grøntsagerne efter de har kigget i marinaden inden jeg tilsætter dressingen. Så bliver coleslaw ikke for våd.

  66. Thorbjørn


    Fantastisk opskrift, jeg bruger aldrig andre! Den er sød, syrlig, fed og frisk. Elsker den lette smag af spidskommen, og at den ikke bliver ‘vammel’ fordi der er relativt ‘lidt’ mayo i opskriften i forhold til andre steder. Jeg erstatter nogle gange 1 dl mayo med creme fraiche hvis den skal være mere frisk og let.

    Jeg serverer den faktisk i aften til en omgang Pulled Pork (selvfølgelig også jeres opskrift!), men jeg har også serveret den til ben og andre ‘grise-retter’!

    Tina’s input ovenfor er i øvrigt udmærket, hvis man lader grøntsagerne trække for længe i marinaden, kan de godt blive udvandede, så her kan man med fordel lige sigte det værste væske fra, og så tilsætte efterfølgende til den har den rette konsistens. Smagen i marinaden er med til at give det sidste pift, så lad være med at sigte alt marinaden fra :)

    • Thorbjørn

      Hvilket i øvrigt også står i Trin 8 kan jeg se :) Men mit input er så at man godt kan tilsætte noget af marinaden uden det gør noget dårligt for smagsindtrykket!

  67. Trollaril

    Var det røde eller hvide roser som den fik fra gæsterne ?

  68. Anne-Mette


    Super god opskrift. Den bragte stor lykke hos mine gæster. Marinaden med æblecidereddike og spidskommen gav en rigtig god syrlig balance til dressingen.

  69. Katarina

    Bruger altid denne opskrift til coleslaw, dog med almindelig hvid eddike. Men hold da op hvor smager det godt.

  70. Elsebeth

    Den perfekte coleslaw. Den vil jeg give videre til min datter i USA, hvor man som regel bare pladrer det hele sammen i stedet for at marinere grøntsagerne først.

    Til dem der mener, den ikke smager “rigtigt”: Man SKAL altid smage mad til i køkkenet, også coleslaw! Tilsæt det, du mener mangler i smagen, efter de marinerede grøntsager er blandet i dressingen og har stået og trukket lidt.

  71. Ursvil


    Serverede det for 20 kvinder til fødselsdag og det var et stort hit!
    Havde aldrig lavet coleslaw før, men denne opskrift er nem, overskuelig og indeholder mange ting man har i forvejen.
    Tak for en dejlig opskrift på en rigtig god coleslaw

  72. Benjamin

    Er det muligt at lave den på forhånd? Jeg tænker snitte og marinere flere timer inden og så vende dressingen i til sidst? Hvornår skal man i så fald dræne grøntsagerne?

    På forhånd tak for svar :)

  73. Eskil Jørgensen


    Den tager lidt længere tid at lave pga. marineringen, men resultatet er også langt bedre end de hurtigere opskrifter. Coleslaw opskriftEN!

  74. Eskil Jørgensen


    HVIS du skal skynde dig, og derfor sparer på marineringstiden, så:
    Marineringen trækker væske ud af kålen og får den til at falde sammen. Hvis du ikke giver den tid er det svært at hælde en masse væske fra efter marineringen, og det færdige resultat kan blive meget tyndflydende. Så hvis du forkorter marineringen, skal du virkeligt presse kålen for at få mest muligt væske ud. Men det er meget bedre at give den den fulde tid!

  75. Jeannett Svensson

    Jeg udskifter Mayonaisen med Ymer eller Yoghurt, en lettere variant, så kan den spises med rigtig god samvittighed og den smager absolut lige så godt som med mayonaise (dræner dog marinaden let fra, inden tilsætning af creme fraish/Ymer.
    Skøn opskrift

  76. Mads


    Det smager fremragende. Kan spises med ske!

  77. Anette Asbjørn Bahnsen


    Super coleslaw. Rigtig godt med kommentarerne fra jer andre læsere. Specielt godt med hvor længe den skal/kan trække i marinaden,hvilket påvirker smagen.
    Vi har en rest fra i går,som vi vover at genanvende i dag.( Har selvfølgelig ikke været ude på bordet🙃)
    Blot tilsætter vi lidt ekstra dressing, så kører den også i dag 😊.

  78. Thomas


    Fantastisk til pulledpork burger.
    Min gl. svigermor på 85, ville absolut have opskriften på den coleslaw, for den ville hun heller lave og spise end det de serverede fra kommunen – også uden pulledpork ;-)

    • Så bliver komplimentet vist ikke større! :)

  79. Jesper Juul


    Denne opskrift er ikke mindre end fantastisk. Super smagfuld. Tak for mad :-)

  80. Nicolai


    Perfekt hver gang!

  81. HrHakkebøf


    Virker bare! Jeg opgradere dog når der er drengeaften med 1/2 dl. Bourbon i marinaden – giver den lige et ekstra skud ‘redneck’…


  82. Coleslaw. utroligt at ingen kan laere at bruge en amerikansk opskrift paa coleslaw, der er ingen mayonaise i den. Hermed den originale coleslaw:

    Varm 1 dl olie i en gryde, fjern fra ilden, tilsaet 2 spk. mel og bland godt med en treaske, tilsaet 1/2 tsk. salt, 1 tsk sennep, lidt chilli eller Tabasco, 6 spk. sukker, 1/2 eddike (helst fransk) og rör godt rundt. Bland 2 aeggeguler med 2 dl flöde i en skaal og rör ind i den varme “sovs” alt tilsaettes langsomt og der röres i blandingen over svag varme til den er godt varm. Snit hvidkaal fint og riv 6 gulerödder fint, put i skaal og haeld den varme dressing over og stil koldt i mange timer.

  83. Pia Hegner


    Jeg spiser ikke coleslaw efter anden opskrift efter at have prøvet denne her :-). Det smager helt fantastisk

  84. jeanette


    Smager bare mumsss


  85. Smager bare fantastisk – tilpas med det søde og syrlige. Det er ikke sidste gang vi laver den. Vil anbefale den til andre👍🏻

  86. Henrik Larsen


    Sidder bare lige i skabet!!!

Smid en kommentar