Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 8. maj 2021

Scroll to top

Top

155 kommentarer

Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!

Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!
Webmasteren
Nem hjemmelavet Coleslaw - den eneste opskrift du behøver!

Coleslaw er guds gave til grillmaden! Og lavet med lidt kærlighed er det den perfekte følgesvend til al slags grillmad, som eksempelvis porchetta, spareribseller naturligvis i en Pulled Pork Burger!

Jeg har ikke altid være fan af Coleslaw, men denne udgave har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede.

Resultatet får altid store roser med på vejen, når den finder vej til grillaftener med venner og familie!

Og hvis du ikke tror mig, så læs et par af de mere end 100 kommentarer:)

Prøv den og fortæl os endelig, hvad du synes om resultatet i en kommentar eller på SoMe.

Hjemmelavet Coleslaw

Nem hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!
4.26 fra 132 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 Lille hvidkålshoved Prøv også med spidskål eller rødkål
  • 4-6 Gulerødder Alt efter størrelse

Marinade

  • 2 spsk. Sød sennep (fx "French") – alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
  • 1 dl Æblecidereddike – andre eddiker kan naturligvis bruges
  • 2 tsk Salt Du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • Friskkværnet peber

Coleslaw dressing

  • 2 dl Creme fraiche Jeg brugte 18%, men er du en rigtig gris, vælger du naturligvis 38%
  • dl Hjemmelavet mayonaise Hellmanns mayo fungerer også fremragende
  • 2-3 tsk. Sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Snit hvidkålen fint
  • Riv gulerødder på et rivejern
  • Bland kål og gulerod sammen.
  • Rør marinaden sammen
  • Bland kål og gulerødder i marinaden – jeg brugte en stor plastikpose
  • Lad det trække i minimum 60 min. I køleskabet
  • Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
  • Hæld al marinaden fra kålblandingen
  • Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hele rundt, umiddelbart før servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hvilke retter passer Coleslaw godt til?

Helt klart Pulled Pork Burgere, men den er også rigtig god til mange andre grill-retter, særligt passer coleslaw godt til svin.

Er Coleslaw usundt?

Coleslaw er primært kål og gulerødder, hvor det er marinaden som gør den mindre fedtfattigt. Men du kan nemt lave en god, sund og fedtfattig Coleslaw.

Hvilke grøntsager er der i Coleslaw?

Typisk er det gulerødder og hvidkål. Hvidkålen kan dog erstattes af spidskål eller rødkål.

Prøv den til flere suveræne grillopskrifter fx de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål det vil du ikke fortryde! Alternativt kan du også forsøge dig med Spidskål à la coleslaw

Velbekomme! Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Anne Thorning-Holst

    Kan man snitte kålen og komme den i marinaden allerede dagen før eller morgenen inden det skal bruges, eller er det bedst bare en times tid før det skal bruges?

  2. Jacob Mangwana Haagendal

    5 stars
    Den bedste jeg har prøvet. Ingen tvivl

  3. Kristine

    5 stars
    super lækker :-)

  4. Vikki

    5 stars
    Jeg kan ikke lide coleslaw, som i virkelig ikke lide det… Før i dag 🤩🤩 Aldrig har en opskrift kunne få mig til at ændre mening men det med at det først ligger i marinade og derefter drænes for marinaden og så liver rør med selve dressingen, det gjorde det for mig, jeg kunne spise det uden tilbehør hvis jeg skulle ❤️ Mums tusind tak for lækre opskrifter

  5. Steen

    Prøv med at erstatte spidskommen medfennikel frø

  6. Bjørn Ahrensbach

    5 stars
    The one and only real ColeSlaw.

    Perfekt med en 11 timers Pulled porc fra grillen fra slagter Kirsch i Lux.

  7. Helle

    Tak for super lækker opskrift. Den faldt i både mandens (som ellers ikke kan lide den slags) og vennernes smag. Brugte egne grøntsager fra haven.

  8. Martin Bonnen

    5 stars
    Jeg vender altid tilbage til denne opskrift. Den er nem, hurtig og autentisk.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering