Hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver! | | Gastromand.dk Hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver! – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 20. September 2017

Scroll to top

Top

115 kommentarer

Hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!

pulled pork burger
Webmasteren

Coleslaw er ikke guds gave til gastronomien, men lavet rigtigt er det den helt rigtige følgesvend til grillmad som eksempelvis porchetta eller naturligvis en Pulled Pork Burger!

 

Prøv den til: Flere suveræne grillopskrifter 

Prøv også coleslawen til de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål <– Du vil ikke fortryde det! 

4.6 from 19 reviews
Hjemmelavet Coleslaw
Forfatter: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 1 lille hvidkålshoved - kan med fordel erstattes af spidskål eller rødkål, alt efter årstid!
  • 4-6 gulerødder
Marinade
  • 2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
  • 1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
  • 2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • friskkværnet peber
Coleslaw dressing
  • 2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
  • 2½ dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. sukker
Tilberedning
  1. Snit hvidkålen fint
  2. Riv gulerødder på et rivejern
  3. Bland kål og gulerod sammen.
  4. Rør marinaden sammen
  5. Bland kål og gulerødder i marinaden – vi brugte en stor plastikpose
  6. Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
  7. Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
  8. Hæld marinaden fra kålblandingen
  9. Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.

 

Jeg er normalt ikke den store fan af Coleslaw, men denne udgave tilrettet efter en opskrift fundet på grillguru.dk har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede og fik store roser af gæsterne!

Prøv også: Spidskål à la coleslaw

Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!

 

Kommentarer

  1. Bjarne

    Perfekt – og relativ enkel opskrift. smagte fantastisk til spareribs. tak!

  2. Bente

    Har i går lavet din Coleslaw efter din opskrift. Efter min mening er det en synd at lade det marineret i æbleeddike. En skrækkelig smag blandet med sødme. Det skal vi aldrig have mere

  3. Morten

    Perfekt

  4. Karen

    Det er en vildt god opskrift – og jeg synes netop, at marinaden før dressingen gav den helt rigtige kombination af sødme og syrlighed!

  5. Tina

    Vildt god coleslaw dressing, bruger den hver gang!

  6. Susanne Skjoldager Madsen

    Rigtig god coleslaw. Dejligt at grønsagerne bliver lidt møre i marinaden :-)

  7. Super god opskrift. Smager fantastisk. Første gang jeg lavede den smagte den rigtigt godt men den blev meget vandet i konsistensen. Måske er det fordi jeg lod den ligge i marinaden længere end 1 time… Så nu dræner grøntsagerne efter de har kigget i marinaden inden jeg tilsætter dressingen. Så bliver coleslaw ikke for våd.

  8. Thorbjørn

    Fantastisk opskrift, jeg bruger aldrig andre! Den er sød, syrlig, fed og frisk. Elsker den lette smag af spidskommen, og at den ikke bliver ‘vammel’ fordi der er relativt ‘lidt’ mayo i opskriften i forhold til andre steder. Jeg erstatter nogle gange 1 dl mayo med creme fraiche hvis den skal være mere frisk og let.

    Jeg serverer den faktisk i aften til en omgang Pulled Pork (selvfølgelig også jeres opskrift!), men jeg har også serveret den til ben og andre ‘grise-retter’!

    Tina’s input ovenfor er i øvrigt udmærket, hvis man lader grøntsagerne trække for længe i marinaden, kan de godt blive udvandede, så her kan man med fordel lige sigte det værste væske fra, og så tilsætte efterfølgende til den har den rette konsistens. Smagen i marinaden er med til at give det sidste pift, så lad være med at sigte alt marinaden fra :)

    • Thorbjørn

      Hvilket i øvrigt også står i Trin 8 kan jeg se :) Men mit input er så at man godt kan tilsætte noget af marinaden uden det gør noget dårligt for smagsindtrykket!

  9. Trollaril

    Var det røde eller hvide roser som den fik fra gæsterne ?

  10. Anne-Mette

    Super god opskrift. Den bragte stor lykke hos mine gæster. Marinaden med æblecidereddike og spidskommen gav en rigtig god syrlig balance til dressingen.

  11. Katarina

    Bruger altid denne opskrift til coleslaw, dog med almindelig hvid eddike. Men hold da op hvor smager det godt.

  12. Elsebeth

    Den perfekte coleslaw. Den vil jeg give videre til min datter i USA, hvor man som regel bare pladrer det hele sammen i stedet for at marinere grøntsagerne først.

    Til dem der mener, den ikke smager “rigtigt”: Man SKAL altid smage mad til i køkkenet, også coleslaw! Tilsæt det, du mener mangler i smagen, efter de marinerede grøntsager er blandet i dressingen og har stået og trukket lidt.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: