Gastromand.dk | 29. May 2017

Scroll to top

Top

106 kommentarer

Hjemmelavet Coleslaw – den eneste opskrift du behøver!

pulled pork burger
Webmasteren

Coleslaw er ikke guds gave til gastronomien, men lavet rigtigt er det den helt rigtige følgesvend til grillmad som eksempelvis porchetta eller naturligvis en Pulled Pork Burger!

 

Prøv den til: Flere suveræne grillopskrifter 

Prøv også coleslawen til de suveræne hjemmelavede spareribs eller nyklassikeren grillet, farseret (indbagt) blomkål <– Du vil ikke fortryde det! 

4.6 from 17 reviews
Hjemmelavet Coleslaw
Forfatter: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 1 lille hvidkålshoved - kan med fordel erstattes af spidskål eller rødkål, alt efter årstid!
  • 4-6 gulerødder
Marinade
  • 2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
  • 1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
  • 2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • friskkværnet peber
Coleslaw dressing
  • 2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
  • 2½ dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. sukker
Tilberedning
  1. Snit hvidkålen fint
  2. Riv gulerødder på et rivejern
  3. Bland kål og gulerod sammen.
  4. Rør marinaden sammen
  5. Bland kål og gulerødder i marinaden – vi brugte en stor plastikpose
  6. Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
  7. Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
  8. Hæld marinaden fra kålblandingen
  9. Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.

 

Jeg er normalt ikke den store fan af Coleslaw, men denne udgave tilrettet efter en opskrift fundet på grillguru.dk har den perfekte balance mellem det syrlige og det søde, det sprøde og det cremede og fik store roser af gæsterne!

Prøv også: Spidskål à la coleslaw

Hvordan foretrækker du din Coleslaw?!

 

Kommentarer

  1. Bjarne

    Perfekt – og relativ enkel opskrift. smagte fantastisk til spareribs. tak!

  2. Bente

    Har i går lavet din Coleslaw efter din opskrift. Efter min mening er det en synd at lade det marineret i æbleeddike. En skrækkelig smag blandet med sødme. Det skal vi aldrig have mere

  3. Morten

    Perfekt

  4. Karen

    Det er en vildt god opskrift – og jeg synes netop, at marinaden før dressingen gav den helt rigtige kombination af sødme og syrlighed!

  5. Tina

    Vildt god coleslaw dressing, bruger den hver gang!

  6. Susanne Skjoldager Madsen

    Rigtig god coleslaw. Dejligt at grønsagerne bliver lidt møre i marinaden :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: