Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Remake af en klassiker: Tunmousse

Remake af en klassiker: Tunmousse
Fynboen

Det sjove ved at eksperimentere med mad er, at man nogen gange vender tilbage til nogle klassikere og prøver at genopfinde dem. SĂĽ hvordan genopfinder man noget, som egentlig allerede fungerer? Man prøver sig frem…

I mit forsøg pĂĽ at lave en “remake” (eller en 2014-udgave om man vil) af den klassiske tunmousse, satte jeg mig for at bruge rygeost (man er vel fynbo) for at give moussen en lidt mere frisk og røget smag. Jeg brugte ogsĂĽ syltede perleløg i stedet for almindelige løg.Det hele lykkedes egentlig ret godt – synes jeg selv, men det mĂĽ I jo bedømme.

Læs også: Mormormad: Æbleflæsk Remake

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Mormormad: Tunmousse remake
Forfatter: 
Kategori: Forret
 
Ingredienser
  • 250-300 gr tun i vand (gerne god kvalitet)
  • 3 spsk SødmĂŚlks rygeost
  • 1 spsk Creme fraiche
  • ½ rød peber
  • 50 gr. syltede perleløg
  • Øko citron
  • 500 gr. uprøjtede ĂŚrter
  • 5 dl. solsikkeolie
  • Olivenolie
  • Diverse urter og karse til pynt
Tilberedning
Tunmousse
  1. Hak perleløg og peberfrugt fint, brug evt. en minihakker.
  2. DrÌn tun og kom det i en skül. Bland perleløg og peberfrugt i.
  3. Kom rygeost og cremefraiche i.
  4. Smag til med salt, peber og fint reven citronskal.
  5. Moussen er nu klar til servering, men kan med fordel trÌkke en times tid (eller mere) i køleskab.
Ærtepure
  1. Tag alle ĂŚrterne ud af deres skal. Gem ĂŚrterne til senere.
  2. Tag alle skallerne og vask dem grundigt. Tør dem herefter.
  3. Kom ĂŚrteskallerne og solsikkeolie i en blender, og bland det sĂĽ fint som muligt.
  4. Kør din pure igennem en fin si (evt. flere gange).
Sprødt rugbrød
  1. SkÌr tynde skiver af et rugbrød. LÌg det pü en bradepande beklÌdt med bagepapir.
  2. Kom lidt olivenolie pü rudbrødsskiverne og pensl det godt pü skiverne.
  3. Bag dem i ovnen ved 150 grader i 30 min. eller til de er godt sprøde.
  4. Drys med lidt salt til sidst.

Saml hele retten og pynt med forskellige urter.

 

Herunder kommer lige en samling billeder af min remake af den klassiske tunmousse

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

Tunmousse, sprødt rugbrød, Ìrtepure, Ìrter.

 

Hvilken klassiker kunne du tÌnke dig at fü en remake af?! 

 

Kommentarer

  1. Wim

    5 dl. olie? Det virker lidt voldsomt..

    • Fynboen

      Hej Wim

      Jeg medgiver at det virker voldsomt, men jeg tror det hÌnger sammen med at jeg brugte ÌrtebÌlgene til pureen. Jeg startede faktisk med den halve mÌngde olie, men blev nød til at komme mere i, for at det fik en bedre konsistens.

      Hele idĂŠen med at bruge bĂŚlgene var at de ikke skulle gĂĽ til spilde, men hvis man lavede sin pure ud af ĂŚrtene, sĂĽ ville jeg bestemt heller ikke bruge sĂĽ meget olie.

  2. Diana

    Hvor mange personer er opskriften til?

    • Fynboen

      Hej Diana

      Det hele kommer selvfølgelig an pü hvordan og hvor meget man anretter. Men jeg mener snildt at der er til 4 personer, og nok ogsü mere.

  3. Pia

    Har du brugt en form til anretningen eller har du bare formet i frihånd?😊

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: