Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. november 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Søndagsmuffins med hvid chokolade, ganache, citron og lakrids

Hvid chokolademuffin m. hvid chokoladeganache, saltlakridssirup, citron og granuleret lakrids.
Fynboen

Kager er ikke det vi gør mest i her på Gastromand, men det er alligevel blevet tid til lidt flere kager på Gastromand. Som en opfølger på sidste års lakridsmuffins kommer her endnu en opskrift på muffins.

Læs også: Weekendkagen: Muffins med chokolade og rålakrids

Kagen består af tre smagselementer: Lakrids, hvid chokolade og citron. Tre ting som gør det rigtig godt sammen, så lad os bare komme til sagen.

Muffin før topping

Kagerne før hvid chokoladeganache.

Hvid chokolademuffin m. hvid chokoladeganache, saltlakridssirup, citron og granuleret lakrids.

Muffins med hvid chokolade, ganache, citron og lakrids

0 fra 0 stemmer
Ret: Dessert/Kage
Antal: 12
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

Muffins

  • 120 g. hvid chokolade
  • 150 g. smør usaltet
  • 150 g. sukker
  • 160 g. hvedemel
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver

Lakridssirup

  • ca. 140 g. saltlakrids fx. poletter
  • 5 dl. vand

Hvid chokoladeganache

  • 200 g. hvid chokolade
  • 100 g. piskefløde
  • 10-15 g. blødt smør

Pynt

  • Granuleret lakrids
  • Citron øko

Sådan gør du

Muffins

  • Hak chokolade. Brug evt. en foodprocessor.
  • Pisk sukkeret og smør godt sammen. Pisk herefter æggene i, et ad gangen.
  • I en anden skål blandes mel, bagepulver og den hakkede chokolade.
  • Vend stille og roligt melblandingen ned i æggeblandingen. Rør forsigtigt rundt med en dejskraber til hele dejblandingen er jævn og ensartet.
  • Kom dejen ned i muffinpapirforme. Formene skal fyldes 1/3 med dej.
  • Bag kagerne i 15-19 min.
  • Lad dem køle af.

Lakridssirup

  • Kog det hele sammen til sirup, husk at røre rundt undervejs. Brug en tykbundet gryde eller kasserolle. Husk at lade siruppen køle af inden brug.
  • (Vær opmærksom på, at der er meget mere sirup, end der skal bruges til kagerne. Brug evt. det overskydende i is eller til andre kager. Siruppen kan holde sig ca. en uge i en tæt beholder i køleskab)

Hvid chokoladeganache

  • Hak chokoladen fint. Brug evt. en foodprocessor.
  • Bring fløde til kogepunktet. Hold øje!
  • Hæld fløden henover chokoladen. Rør det langsomt sammen, så chokoladen smelter ind i fløden.
  • Kom smøret ned i massen og rør det forsigtigt ind.
  • Stil ganachen til side. Skal du bruge den hurtigt kan du evt. stille den i fryseren i 10 min., så den sætter sig lidt hurtigere.

Pynt

  • Kom ganache i en sprøjtepose, og sprøjt på kagerne.
  • Kom lidt lakridssirup på.
  • Drys med lidt reven citron.
  • Drys med lidt granuleret lakrids.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Citron til muffin

Citron går som nævnt rigtig godt sammen med lakrids.

Hvid chokolademuffin m. hvid chokoladeganache, saltlakridssirup, citron og granuleret lakrids.

Hvid chokolademuffin m. hvid chokoladeganache, saltlakridssirup, citron og granuleret lakrids.

Hvad er din yndlingskage?

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Sarah Victoria Bruun

    Arh, jeg mangler præcision, kære Gastromand ;-)

    1) Ved hvilken temperatur skal de muffins bages ved? Og varmluft eller ej?
    2) Hvor store cirka er formene?

    • Fynboen

      Hej Sarah

      Det er godt spottet. Jeg beklager at det lige er smuttet i svinget, men her kommer lidt hjælp.

      1. 200 grader forvarmet varmluft. Det er altid en god idé at holde øje, så de ikke brænder på.
      2. Formene er standard muffinforme. Min maskuline tommestok måler dem til 7,5 cm i diameter :-)

      Jeg bruger typisk en isske når jeg skal hælde dej i formene. Så plejer det at passe med 1/3 dej.

      – Daniel

Smid en kommentar