Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. marts 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Tarteletter deluxe med friske hvide og grønne asparges

Tarteletter deluxe med friske hvide og grønne asparges

Sidste bud i aspargesføljetonen, må være den ultimative aspargesopskrift – nemlig tarteletter med “høns” i asparges!

PRØV OGSÅ: Tarteletter med kylling, kantareller og spinat

Gastromand kickin’ it old school

Dagen inden var der røget en hel kylling i ovnen, så der var en del kød tilovers, som naturligvis ikke skulle gå til spilde.

Som nævnt tidligere, laver tyskerne altså ganske fornuftige asparges…

Luksustarteletter med friske hvide og grønne asparges

4.34 fra 6 stemmer
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 pakke tarteletter - ja jeg har endnu ikke forsøgt mig selv
  • 3-400 g plukket kylling
  • 1 bundt hvide asparges - Føtex' de bedste i denne omgang
  • 1/2 bundt grønne asparges - der trængte til at blive spist
  • 1 løg
  • En sjat hvidvin eller citronsaft
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel

Sådan gør du

  • Skær aspargesene i passende størrelse
  • Smid asparges, løg og hvidvin i en gryde og dæk med vand
  • Kog først de hvide asparges i 5 minutter og tilsæt derefter de grønne
  • Si vandet fra når de grønne har fået ca. 1 minut (kogevandet skal gemmes)
  • Smelt smør i en gryde
  • Tilsæt mel og pisk sammen
  • Pisk herefter kogevandet i lidt efter lidt
  • Tilsæt kødet og lad det varme igennem
  • Når kødet er gennemvarmt tilsættes aspargesstykkerne
  • Smag til med salt og rigeligt peber
  • Varm tarteletterne

Noter

Fyld tarteletterne riiigeligt op - det må gerne vælte ud på tallerken
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Den sprøde skal, det møre kyllingekød og de sarte asparges gør dette til en ægte herreklassiker.

Det sidste aspargesbillede i denne omgang…

Velbekomme!

Spiser du tarteletter? Og Laver du dem med grønne, hvide eller asparges fra dåse?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Thomas

    Det er sjovt som alle kan lave høns i asparges med en kylling! kan i så også lave risengrød af cornflakes ? . Det er synd at alle de gamle rette skal ødelægges og til sidst er de glemt ! Man kan ikke lave høns i asparges med en kylling ! man kan lave kylling i asparges ! men de 2 ting har intet med hinanden at gøre !
    Man laver høns i asparges af den høne man koger suppen med !
    Det er vel ikke så svært at koge en ordentlig høne på over 6 pund med selleri gulerødder løg peber og porre lige røre en kød og melbolle sammen og servere noget kvalitets mad ! så er der god mad til flere dage

  2. 4 stars
    En god gamle ret nu med et lille pif. Ser godt ud, det må man give jer :)
    Stod den så på hvid eller på en kold øl ?

    • Den stod på et glas Pinot Gris, men en pilsner eller IPA kunne også være et godt bud til:)

  3. 3 stars
    Så tror jeg lige nøjagtig aftensmaden er reddet! Takker…

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering