Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 5. august 2020

Scroll to top

Top

60 kommentarer

Osso Buco, Risotto alla Milanese, Gremolata – en ærkeitaliensk klassiker

Gastromand

Jeg bliver altid lidt angst når foråret banker på – så er det jo i teorien slut med alle de tunge simreretter og tilhørende store kraftige vine. Jeg holder så inderligt af den kraftige simremad, hvor man allerede om formiddagen gør retten klar, og så ellers kan gå og kigge til maden dagen lang. Der findes simpelthen ikke noget bedre.

I ren panik over at foråret er på vej måtte jeg derfor lave en af mine absolut yndlings simreretter nemlig Osso Buco med Risotto alla Milanese.

Osso Buco

Osso Buco – velbekomme

Osso Buco betyder “knoglens hul” på italiensk, hvilket jo passer glimrende til udskæringen nemlig skank, som gerne må være kalv – okse kan også fint bruges. Retten er en gammel egnsret som stammer fra Piemonte og fra Lombardiet, hvor man er rimelig enige om fremgangsmåden. Men som så mange andre egnsretter findes der mange forskellige udgaver – lidt som den kære franske egnsret Cassoulet . Jeg sværger til den “sande” udgave af Osso Buco, så lad os komme i gang.

Inden vi starter, så skal du ikke fortvivle, hvis du ikke kan få fat i marv til din risotto, brug smør i stedet. Jeg gjorde det, at jeg faktisk havde skaffet nogle ekstra stykker kød (3 stykker), hvor jeg meget blasfemisk fjernede marven og brugte.

Osso Buco

Osso Buco, Gremolata med Risotto alla milanese

4.43 fra 7 stemmer
Antal: 6
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Osso Buco

 • 9 pæne skiver kalveskank - 2-3 cm i tykkelsen min erfaring siger mig, at 1 er for lidt, men 2 er for meget til hver, så jeg beregner 1,5 stykke
 • 2 store løg
 • 6 fed hvidløg
 • 4 gulerødder
 • En lille knoldselleri
 • 3 stængler blegselleri
 • 2 dåser flåede tomater
 • 3 ansjosfillet af god kvalitet
 • ca. 100 gr. koncentreret tomatpuré
 • Ca. 3 dl tør hvidvin
 • Ca. 8 dl oksebouillon
 • Olivenolie
 • 4-5 spsk. mel
 • salt og peber

Gremolata

 • 15 fed hvidløg
 • 3 bundter persille
 • Skallen 3 øko citroner

Risotto

 • 750 g risottoris
 • 100 g oksemarv el. smør
 • 6 skalotteløg eller 2 alm. l øg
 • 2 glas tør hvidvin
 • Ca. 2 5 l god hønsebouillon
 • Saften af en halv citron.
 • Et godt nip safran
 • En meget stor håndfuld friskrevet parmesan
 • Lidt ekstra smør
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Osso Buco

 • Start med at beundre dig kød, kald evt. nogle familiemedlemmer ud, og vis dem hvor lækkert det ser ud.
 • Klip nu 3 steder i kanten af hvert stykke kød, så undgår du, at de "krøller" op når de svitses.
 • Varm nu en stor, gerne støbejernsgryde op med rigeligt oliven olie. Vend kødstykkerne i melet og giv dem en omgang salt/peber, og svits dem nu et par min på hver side.
 • Dæk kødet til os stil det til side.
 • Hak nu alle grøntsagerne og svits dem i gryden, du bør nok tilsætte et på voksne skvæt olie igen.
 • Lad det nu svitse igennem i ca. 7 min, og tilsæt tomatpure, som du lige brænder godt af i bunden af gryden inden du rører det ud i grøntsagerne.
 • Tilsæt vin og bouillon og læg kødet ovenpå i lag - det skal være dækket af væde, hvis det ikke er tilfældet så spæder du til med vand.
 • Hak nu ansjoserne og tilsæt dem.
 • Nu kommer det bedste - retter passer sig selv! Så med jævne mellemrum går du ud i køkkenet og råber meget højlydt "pas dig selv!" ned i gryden, det virker!
 • Den skal kogen ved svageste blus, og er færdig efter 3 timer, den kan sagtens klare 5 timer, så bliver den smeltende bør, kommer vi over 5 timer bliver det næsten for mørt (ja det er muligt).
 • Retten smages til sidst til med salt/peber

Gremolata

 • Alle ingredienser hakkes grundigt sammen til en ensartet masse, husk på, at der bliver spist mere end du tror af dette!

Risotto

 • Hak løgene fint og sautér dem i smør eller i en tykbundet gryde.
 • Kom ris ved og lad dem stege med til de begynder at suge fedtstoffet til sig.
 • Hæld hvidvin på og lad det koge væk.
 • Spæd derpå med kogende bouillon lidt af gangen og lad det koge næsten væk, inden næste portion tilsættes. Rør næsten uafbrudt i risottoen undervejs.
 • Når risene er ved at være klar - smag på dem! Så tilsættes parmesan, det sidste smør samt salt og peber - sørg nu for, at risottoen er flydende og ikke for fast.
 • Jeg synes det giver et godt bid, hvis den har lidt syre, så jeg tilsætter lidt citronsaft - det er ganske valgfrit.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Risotto alle Milanese

Risotto alle Milanese med de tradionelle tråde af safran…

Gremulata

Det absolutte uundværlige tilbehør til Osso Buco…

Hvis du vælger at give det næsten 7 timer, som jeg forsøgte her, så bliver det altså smeltende mørt, og kødet forlader simpelthen benet ganske frivilligt. Desuden bliver saucen meget koncentreret, faktisk vil jeg sige, at det var tæt på, at det blev for meget – derfor går den klare anbefaling på 5 timer, som maksimum.

Velbekomme og tak til det italienske folk for inspiration!

Hvilken simreret er din favorit??

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Guerre

  Nu skriver du godt nok, at denne er den “sande” udgave af Osso Buco, men oprindeligt er retten faktisk lavet uden tomat, da den opstod før tomatens indtog i det Norditalienske køkken.

  Når det er sagt, så foretrækker jeg nu også retten med tomat og på nogenlunde samme vis som ovenfor beskrevet. Som med alle simreretter er den vigtigste ingrediens dog: Tid.

 2. Det er jo SÅ meget verdens bedste simreret! Jeg laver den dog med Fenikkel istedet for selleri – og enig; Gremolata skal der til! :)

  http://pinterest.com/klausk1663/

 3. Brian Ravn Galsgaard

  Åh ja, Osso Buco. Fantastico! Jeg har – med stor succes – udskiftet hvidvinen med en god rosso ved flere lejligheder. Og har sågar været med til at lave den med godt øl.

  Tror da faktisk lige, at jeg fik menuen til lørdag på plads, der :-)

  Et lille marvtrick i øvrigt: Jeg har i Metro købt en pakke med marv, så jeg altid er sikker på at have nok. Og det kan også bruges til at pifte en gang spaghetti og kødsovs op, når ungerne er med i køkkenet og får lov at bestemme menuen.

  • Det er meget vigtigt det her alle sammen! Brian, jeg vidste faktisk ikke at det kunne købes på denne måde, jeg har ellers forhørt mig flere steder, må man spørge hvad prisen er og for hvor meget – for det da formegentlig noget billigere end at købe ekstra kød – ikke at vi er imod for meget kød på Gastromand :-)

 4. Lars

  Det er en guderet og opskriften minder meget om den jeg selv anvender. Men det der med årstiderne og simremad skal tages med forbehold. Netop denne ret egner sig strålende som fællesprojekt til mad under åbenhimmel. Så frem med gruekedlen og ud i naturen en varm sommerdag/aften og indtag den i sommerskoven sammen med en kraftig brunello, eller Barolo….det dur.

  • Fantastisk idé Lars! Skal klart afprøves til sommer:)

 5. Roslyng

  Osso buco er en kongeret, både med og uden tomat. Min bedste osso buco oplevelse var uden tomat, ansjoserne i gremolataen istedet for i gryden, ingen hvidløg i gremolataen og så en grand gru pinot gris fra alsace. Halleluja. Hvidløg i gremolataen gør efter min mening retten lækker, men gør det svært at få den helt store mad- OG vinoplevelse ud af det. Rå hvidløg er sgu lidt af en vindræber.

  • Der må jeg give dig ret, hvidløg er svær, men for pokker hvor det smager godt med persillen og citronskallen! Men du skriver ansjoserne i gremolataen? Så dem hakker du med persille og citron – uden hvidløg? Mht. til vin, så drak jeg Cliff Lede Stage Leap igår – en bombastisk amerikaner – ren Cab – som jeg vil mene kunne klare de rå hvidløg any time.

 6. sune

  “1.Start med at beundre dig kød, kald evt. nogle familiemedlemmer ud, og vis dem hvor lækkert det ser ud.”

  … tror da fanden, man altid ender på denne side, når man surfer. Hvor finder man ellers sådan nogle tosser? Klasse!

  • Haha… Tak Sune – jeg er glad for du synes om det!

 7. Lisbet Ahrenst

  Ang. De skrappe rå hvidløg…. Giv feddene et kort opkog et par gange så er de klar til at passe til den bedste rødvin. Og det er jo vigtigt fornemmer man her på siden .

  • Tak for tippet Lisbet! Den kan godt blive lidt skrap, man kan også koge dem op i sødmælk…

 8. Bastian

  Spises de udkogte grøntsager (gulerødder, selleri…) når retten er færdig, eller skal disse sies fra?

  • Hej Bastian – nej slet ikke, de bliver faktisk “en del af retten”, så lad dem endelig blive – medmindre du naturligvis gerne vil have en mere “ren” sovs. Men retten er tænkt til at være rustik. Håber det blev godt!

 9. Carina

  Haha Jeg er helt enig med Sune hahaha

  Uhm … jeg skal lave denne ret til en flok gode venner på lørdag og jeg glæder mig! Min mor lavede det da jeg var barn og jeg har vist egentligt ikke fået det siden (!). Desserten skal også være ægte italiensk – nemlig tiramisu, og her har jeg en kollega med en gudeopskrift :-) Aldrig har jeg glædet mig så meget til en lørdag – og osso buco’en skal ha’ laaaaaang lækker tid i ovnen og jeg skal nyde duften – hele dagen! :-)

  • Haha, tak igen Carina – sjovt du lige har kommenteret på denne ret, jeg lavede den igår, det er altså en herlig ret, denne gang gav jeg den faktisk lidt for meget gas med ansjoserne, det skal man være varsom med, men ellers blev den god. Godt bud med en omgang tiramisu, det er virkelig også en klasse-dessert, god fornøjelse og lad os endelig høre mere om det!

 10. Carina

  Hej igen

  KÆMPE SUCCES i aftes – alle himlens engle befandt sig i Ejby for en stund. Retten endte med at snurre i arvestykket… min morfars gamle og helt uundværlige store støbejernsgryde … i 6,5 time og var intet mindre end fantastisk!!! Smagen var i top (på trods af at jeg havde udeladt ansjoser – min mand er ikke til fisk, og skal vi ha’ det så er det helst laks og kun om mandagen – det er alligevel en dårlig dag ;-) haha) Kødet blev som smør og faldt helt og aldeles fra benene. Sovsen var skøn og intens i smagen … *her stemmer fuglene i sammen med englene*. Jeg har aldrig lavet tiramisu før, men den blev super lækker, så alt i alt et fantastisk måltid – og resterne … dem skal vi ha’ i aften og vi glæder os!

  Tak for en fantastisk side – med masser af lækker mad og god humor!

  :-) Carina

  • Godaften Carina – den er den slags oplevelser og kommentarer, som lige er med til, at gøre dagen helt fantastisk. Det lyder som en perfekt aften – nu må jeg nok hellere huske at lave tiramisu i næste weekend, denne gik med at smage påskesnaps… og tak for roserne!

 11. Lundaldo

  Halløj

  Der står to dåser tomat, men ikk hvornår de skal i? Vil gætte på sammen med bouillon og vin, men det kunne min ellers relativ store gryde i kapere. Så satser på den bliver ligeså lækker uden :)

  • Jamen for pokker, den havde jeg glemt! Helt korrekt, jeg synes du skal smide dem i, ellers mister det smag! Tak for påmindelsen…

 12. Tina

  Skønne kommentarer og jeg bliver nød til at kaste mig ud i denne ret i aften, har dog lige nogle spørgsmål: jeg vil lave kødet i stegeso i ovnen, hvor lang tid og i hvor mange grader. Og så lige ud over Gremolata, har man brug for noget andet salat andet syre?

  • Hej Tina, det er faktisk nogenlunde samme tid – jeg vil give den en 3 timer ved 180 grader… øhh salat siger du? Nej, det er bare gremolata du har brug for :-)

 13. 4 stars
  Hejsa puha der var jeg heldig. Lavede denne ret for ca. 1 mdr. siden og det var skønt og gæsterne var vilde med retten. Lavede dog også lidt artiskokmos til i små bagte forme. hmmm. Havde så lige glemt hvor jeg fandt denne ret. Skal have gæster igen på lørdag og vil gentage denne lækkere opskrift.
  Fandt heldigvis din side igen. Nu ligger du på fortrukne. Skal have kigget lidt mere på hvad du ellers tilbyder. Men 1000 tak for denne gang. Hygge hejsa

  • Som Lunte fra Nissebanden så fint udtrykker det :-) Men tak Dorte, vi gør vores bedst, så roser varmer altid! Lad os endelig høre hvad du ellers finder!

 14. mumimor

  5 stars
  Det er den lange hale her ;-)
  Fik lige trang til at sige, at når opskriften ligger på rygmarven kan impro-versionerne blive gode.
  Vi levede igennem en mega børnefødselsdag i dag: 17 børn fra 3.A + hele familien…. Jeg er næsten færdig
  Til aften skulle vi have noget nemt fra trykkogeren, og jeg havde købt og optøet frosne osso-buco skiver fra Brugsen. Men ikke noget tomat – når ens indkøbsliste har over 30 elementer, der alle har med kage, kakao og søde boller at gøre, kan man godt glemme det egentlige i livet. Til gengæld havde jeg en lille rest puttanesca sovs et eller andet sted, og på grund af den fine opskrift her og snakken, brugte jeg den istedet, med vin og fond.
  Fantastisk råd fra en kær kollega: man skal altid have en tube italiensk ansjospasta i køleskabet. I dette tilfælde var den allerede indgået i puttanesca -sovsen, men det er stadig virkelig en god ting. Ellers har jeg intet at tilføje

  • Hej Mumi – fedt – du sparker røv og er meget aktiv på Gastromand, det kan vi lide… Du ved godt hvad puttanesca betyder ikke? :-) Men dejligt, det tror jeg også gerne passer godt. Jeg skal lige høre, smider du det i en trykkoger, så sparrer du ca. halvdelen af tiden eller hvordan?

 15. mumimor

  Haha, ja her kan vi godt kalde det luder-pasta når der ikke er fremmede gæster…
  Back in the day var mumi-hjemmet et samlingspunkt for strippere, men det er jo noget helt andet. (Ikke selv stripper).
  Med trykkoger tager det 30 min under tryk – men man skal huske at gryden både skal op i tryk og ned igen – så måske 45-50 min i alt. Jeg valgte at brune kødstykkerne forud og at hælde vin på den pande jeg brunede i for at få en rigtig fin pandesky, som jeg hældte med op i trykkogeren. Det er muligvis helt overflødigt.
  Osso-buco-tilberedningstiden passede på den måde nærmest perfekt med risotto-tilberedningstiden. Nogle hævder, at man kan lave den perfekte risotto i trykkoger, men jeg har ikke prøvet det endnu, og jeg har også kun én trykkoger.
  Ekstra information: Jeg har læst et eller andet sted, at Puglisi mener at nogle retter faktisk bliver bedre i trykkoger, og jeg er ikke helt uenig. Der er noget ved den måde hvorpå smagene smelter sammen, der er helt uforlignelig, både når det gælder osso buco, kalvehaleragout og taginer. Andre putre-retter synes jeg ikke fungerer så godt i trykkogeren – f.eks. coq au vin. Men man skal nok prøve sig frem.

 16. Øhhh… jeg har måske et lidt andet billede af Mummihjemme end et samlingspunkt for strippere :-) Men nu blev fredagen da lige lidt mere spændende. Lyder fantastisk med trygkogeren, faktisk er det for dårligt vi aldrig har eksperimenteret mere med dem, navnlig det med risotto ville være fedt at teste af!

 17. Johanne

  Jeg tror det vil være perfekt til min 40 års fødselsdag!
  Men vi bliver 9 pers. og så stor en gryde/pande har jeg ikke – kan jeg lave det i bradepanden med folie over eller har du et bedre forslag?

  • Hej Johanne,

   Det kunne du sagtens, hvis det ikke buldrer derudaf, så skal det nok gå – tillykke i øvrigt :-)

 18. Lene

  Hej Familiefar ?

  Været ved vores lokale slagter og købt kalve Osso buco… Gæt hvad der står på menuen i aften… Den gamle støbejernsgryde er pudset af og klar… Glæder mig vanvittig til denne ret og til at introducere den for vore unger. Uhmmmmmmm ???

  • Verdensklasse Lene, nu kommer vejret også, som i den grad indbyder til simremad! God fornøjelse!

   • Lene

    Hej Familiefar ?

    Lige en update på Osso buco’en… Ungerne og manden var meget begejstrede for retten… Kødet var så mørt at benet faldt fra ???? lavede bagt kartoffelmos med gulerødder til… Mmmmmmm bestemt ikke sidste gang, jeg bruger 51/2 time på madlavning…

   • Verdensklasse Lene!

 19. Line

  Hvem kom først, gastromand eller Price? Den ligner virkelig meget Pricebrødrenes, helt ned til anbefalingen af, at man skal have 1,5 pr person!?

  • Hej Line – den er tagget med “Priceless” som jeg ved jeg brugte meget dengang, men nu er det 3½ år siden den blev lavet. Dog ved jeg, at jeg har været utrolig inspireret af Brødrende, faktisk var det dem, som gjorde jeg overhovedet startede med at lave mad. Men reelt takker jeg det italienske folk for inspiration, opskriften er nok den mest kendte og brugte og laves temmelig ens – ellers vil jeg skyde på at jeg har ladet mig inspirere af Jamie Oliver…

 20. Bjergmotionisten

  5 stars
  Super skøn læsning lige efter min smag – har ikke læst alt. Men en god ide til OB retten og andre simreretter er at bruge ovnen. Vi har 14 til OB på søndag og når forberedelserne med svitsning mm er ovre fylder vi et kæmpe fad og sætter det i ovnen v 105 grd.
  Det står fra formiddagen til vi skal spise = frit køkken ?
  Måske det er skrevet tidligere i tråden – men stadig en god måde.
  Bon appetit

  • Helt enig – Hr. Rytter – spændende nickname i øvrigt, jeg cykler selv en del – selv om vi Gastromænd jo ikke tror så meget på at holde sig i form :-) Men god ide – jeg har faktisk en enkelt gang oplevet, at jeg har givet det for længe således at kød og sovs faktisk var blevet til ét – det var lidt synd…

 21. Okay.. Hvis jeg ikke blev overbevist af de lækre billeder, så blev jeg det da af kommentarerne i denne tråd! Denne osso buco ryger på menukortet til mine gæster i påsken.. :D

  Men men men.. Når man nu har sådan en træls type – aka mig selv – der ikke kan tåle selleri, hvad bruger man så som erstatning? :/ Eller skal man blot undlade? I mine tanker/drømme, så er der godt med kraft og spark i den der sauce – og det vil jeg jo gerne bebeholde.. ;)

  Mvh. Katrine

 22. Hej Katrine – Billederne kunne sgu være bedre – et gammel indlæg, hvor jeg var dybt inspireret af alt hvad Brødrene Price lavede – og ja jeg ved godt de ikke er ophavsmænd på opskriften, men stadigvæk :-) Du kan sagtens undlade selleri – porer kunne være et bud? Kunne det gå an… og tak for rosen!

 23. Ulla Marie

  Tak for altid gode opskrifter og en fed humor.
  Er i gang med Ossobuco – indtil videre tegner det godt :)
  Står tilbage med 3 store flotte øko-citroner, som vil være noget så synd ikke at bruge til noget fornuftigt og tanken falder straks på citronfromage. Så nu vil jeg presse citronen og lave den skønneste luftige og florlette dessert til min søde mand ;)

  Mvh. Årgang58

  • Hej Ulla Marie – det lyder da fantastisk! Citron Fromage har jeg faktisk aldrig mestret – der der med stivelse i den rette mængde er for mig bare svær at ramme, men der lyder da til du har styr på det! Tak for rosen og god weekend til dig!

 24. Ha ha, man behøver ikke nødvendigvis knivskarpe billeder for at genkende kød der smelter af benet.. ;)

  Og tak for svar – jeg prøver at give mig i kast med porer istedet. :)

  Jeg har forsøgt mig med lidt brassieret oksebov (dog var kødet uden ben). Både én med øl og én med rødvin, og jeg har været lidt skuffet over smagen. Det har slet ikke været intens nok. Synes bare det har smagt af en lidt trist omgang chili con carne – bortset fra chilismagen! :P

  Så jeg er spændt på denne opskrift. Ikke mindst fordi jeg er novice ud i ansjoser.. Hø hø.. ;)

  Så jeg

  • Håber det bliver godt da – ansjoserne er vigtige – de giver en god saltet smag – du kan i hvert fald smage når de ikke er det, hvis du har spist det meget. Men benene er jo vigtige – marven smelter ud og giver endnu mere smag! Håber det bliver godt…

 25. Rawlpluks

  På alle måder fantastisk ret. Var bekymret over manglen på kryderier ned det endte jo godt.
  Eneste anke var at vædske behovet for risottoen er betydeligt mere end de anførte 2 1/2 dl. Snarre 6-8 før risene er al dente

 26. Rawlpluks

  Ahh der skrives 2 1/2 litter!! Sry :)

  • Hey Rawlpluks – no worry! Godt du fandt ud af det og tak for rosen!

   • DenFaldneNordjyde

    4 stars
    Lige et lille spørgsmål her ang. simringen. Skal det være med eller uden låg? Og gør det overhovedet nogen forskel?

   • Helt klart med!

  • :)

 27. Niels Mortensen

  Er det kun mig, der har oplevet at have fulgt opskriften slavisk og stå til overs med 2 dåser flåede tomater? ;-)

  Jeg kan næsten selv regne ud, hvor i processen de hører til, men nu står jeg med en fyldt gryde, så det bliver med flåede tomater næste gang.

  Glæder mig til at sætte tænderne i denne fantastiske ret om 3 timers tid.

  God weekend!

  • Hej Niels – du har vist ret – jeg får det lige tilføjet – det er ved punkt 7 de skal i! Blev det godt?

 28. David

  Spændende opskrift. Er der nogle derude som har prøvet at lave retten i en stegeso – og oplyse lidt om stege tider ect.

  • Hej David – det bliver awesome – det har jeg gjort – efter 3 timer er det smeltende mørt – men pas på med at give det for længe for det kan koge fuldstændig sammen!

 29. Far til Fire

  5 stars
  Hermed takkes og bukkes ærbødigt‼️
  I en alder af 42 år, uden køkkenkundskab, -hvor jeg knap evnede tilberedningen af frosne prefabrikerede forårsruller forudsat, at de blev trykket firkantede ved opvarmningen, så de kunne “styres”, men så alligevel blev næsten sorte med koldt fyld- var min ynglingsjoke, fortællingen, om manden, der slog sin kone ihjel med en stegepande, ude i køkkenet… -dét sq da en syg verden, som vi lever i… -hva’ fan’ laver han ude i køkkenet… 🙄😉…

  Her, 10 års entusiastisk tilgang til grydegemakkernes vidunderlige simre-verden senere, en solstråle:

  Jeg søgte og fandt denne opskrift, handlede og glædede mig til, at orkestrere denne -hvilket det viste sig, at være- fantastiske ret.

  Imidlertid havde jeg overset et skoleforældre-arrangement, hvor hver især skulle medbringe en ret til et fællesbord.

  Lang historie kort:

  Jeg tog handsken op, kreerede Osso Buco, Risotto alla Milanese, og Gremolata.

  Med vanlig sans for ALDRIG, at lave for lidt mad, var min entré med den største Römer-so, samt tilbehøret, da heller ikke uden alles bevågenhed…😳😳😳 😆 Var jeg ikke kendt, som den loose spradebasse, havde scenariet -i al ubeskedenhed sagt- været et eklatant blærerøvsstunt.

  Jeg havde lavet mad til vores 4 børn, modstandsbevægelsen og jeg selv og “vanen tro ganget med 2” -ALT(‼️) blev spist. -rub og stub. -selv “ringene” løb børnene med…😂😂😂 -og de rosende ord og superlativer fra forsamlingen, ville ingen ende ta’…

  Så kære “Familiefaren”:

  Stegte myre på Noma eller sorte forårsruller på nederste…

  Af hjertet tak‼️

  • Hold da Far til Fire – (jeg er selv Far til Tre) – det må til dato være den varmeste og dejligste kommentar jeg har læst! Jeg er oprigtigt rørt og taknemlig! Du har lige gjort denne dag endnu bedre – tusind tak og det glæder mig utrolig meget at høre…

   Du må videre i madlavningsuniverset :-)

 30. Mikkel

  Har sat den i gang efter tøm-køleskabet princippet, så i dag er den med gule beder, rødbeder, pastinak og gulerødder. Håber den holder….

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering