Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Gastromand Cityguide: Nice

Gastromand Cityguide: Nice
Webmasteren

En mellemlanding i Amsterdam lufthavn Schiphol og den danske parodi på en sommer var skiftet ud med Sydfrankrigs noget mere seriøse bud på samme – undertegnede har været en uge i Provence – nærmere bestemt Nice. Med udgangspunkt i NH Hotel Nice kastede det bl.a. en række gode franske spiseoplevelser af sig.

Her får du et par af de bedste.

View Gastromands guide til Nice in a larger map

Le Bistro Gourmand

When in Rome… Når nu vi var i Frankrig var vi naturligvis også nødt til at prøve en restaurant med en Michelin-stjerne.

Der er stor forskel på “værdien” af en Michelin-stjerne og niveauet på en 1-stjernet restaurant i Frankrig kan ikke umiddelbart sammenlignes med en 1-stjernet restaurant i Danmark (hvor det kun er Københavns aller bedste restauranter forundt at modtage en stjerne). Det er dog som regel stadig en god indikator for et fornuftigt spisested. Når der endvidere tilbydes en 3-retters menu til 32€ – ja så er det svært at sige nej.

Turens bedste ret…

Le Bistro Gourmand imponerede langt fra og var heller ikke den hyggeligste af de restauranter vi besøgte. Men er du ude for at få en fransk Michelin-oplevelse, er de 32€ altså godt givet ud. Og jeg fik trods alt turens bedste ret på Le Bistro Gourmand – ravioli med rejer i en skummende hummer sauce – yum!

Le Bistro Gourmand

La Rossettisserie

“La Rossettisserie serverer byens bedste kød” – ordene kom fra en fransk pige, da vi forgæves havde forsøgt at droppe ind på den hyggeligt udseende restaurant. Mere behøvede jeg ikke at vide for at reservere bord til aftenen efter. Konceptet er simpelt: Kylling, kalv, okse, svin eller lam fra rotisseriet med stegte kartofler, mos eller ratatouille.

Engelsk udgave af det simple menukort på Rotisseriet…

Og konceptet var lige så godt som det var simpelt. Mørt og velsmagende kød med godt og rustik tilbehør, hvor specielt mosen var suveræn.

Så’ der svin til far…

Vi havde fået bord i restaurantens kælder. Kælderen var super hyggelig og mindede mest af alt om en grotte. Den høje luftfugtighed trak dog ned på oplevelsen, så prøv om ikke du kan få bord i stueetagen.

Hyggeligt… Men fugtigt…

La Rossettisserie

Au Moulin Enchanté

Tripadvisor har ofte været en stor hjælp, når der skal findes restauranter i byer, der besøges første gang, og således også i Nice. Lettere pressede fandt vi en aften en restaurant der ikke lå langt fra hotellet. Vi havde ikke tidligere haft held med at droppe ind fra gaden, men fingrene blev krydset og det virkede åbenbart.

Au Moulin Enchanté er en hyggelig bistro med masser af franske retter. Vi røg på carpaccio til forret og henholdsvis honningmarineret and og bøf af filet med svampesauce. Carpaccio’en var come si comme sa. Til gengæld var det honningmarinerede andebryst lækkert, bøffen mør med en dejlig stegeflade og svampesaucen den bedste jeg husker at have smagt.

Vores tjener på Au Moulin Enchanté skal også lige have lidt ros – han var simpelthen et fransk festfyrværkeri – både på fransk og engelsk og det er altså lidt af en sjældenhed i Frankrig.

Au Moulin Enchanté

La P’tite Cocotte

Turens sidste udemåltid blev også turens bedste! En hyggelig lille restaurant i smøge i den gamle by.

Venlig betjening og sidst men ikke mindst klassiske franske retter, der bare smagte vanvittigt godt. Undertegnede hoppede på den møreste andeconfit til forret, kanin til hovedret og ost til dessert – alt sammen til budgetvenlige 25€. J’aime!

Et kig ud i køkkenet afslørede en kok og et køkken der var halvt så stort som undertegnedes, men der kunne altså laves mad.

Karamel-crème-bruléen faldt virkelig i kærestens smag…

La P’tite Cocotte

Når du er i Nice må du naturligvis heller ikke snyde dig selv for en tur på marked, hos slagteren og/eller i et af de vanvittigt lækre supermarkeder – således indtog vi turens sidste aftensmåltid, bestående af franske delikatesser og oste på hotelværelset.

Tilbage er vist kun at sige: Book du bare den flybillet! :-)

Har du været i Nice? Hvad synes du om byen og hvor bør jeg spise næste gang?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Headhunter

    Jeg kan klart anbefale Le Chantecler til andre der læser artiklen her. Det er vildt luxus og maden var bare spot on! Vi fik lige fra Trøffel/ Foie Gras startere til due der var anrettet som en svane på vores tallerken. Det var virkeligt en oplevelse :)

  2. Jeg synes betragtningen omkring “niveauet” for Michelin-stjerner i de forskellige lande er vildt interessant, hvordan kan det forsvares, at så mange middelmådige franske restauranter have 1-stjerne, og andre fx danske ikke have? Hvordan kan de videre forsvare, at tage til Girona som ligger 130 km fra Barcelona – men ikke til Århus (Frederikshøj) som ligger ca. 180 km fra Flensborg? Svaret er indlysende – jeg påpeger blot det åbenlyse :-)

  3. Jadani

    God guide. Jeg var selv afsted umiddelbart efter Webmasteren, og prøvede også et par af de samme steder (efter den fine service med en lyn-anmeldelse på facebook). La P’tit Cocotte kendte jeg fra et tidligere konferencebesøg i Nice, og skulle selvfølgelig afsted igen; og det skuffede ikke. Rent cost-benefit-mæssigt et af de bedste steder, sammen med bib-gourmand restauranten Bistrot d’Antoine. Begge steder er virkelig gode, og kan klart anbefales. På d’Antoine kan det dog godt betale sig enten at bestille hjemmefra eller sørge for at gå forbi den første aften man har mulighed og reservere til senere på ugen, da der gerne er fuldt booket flere dage frem. Derudover var jeg også forbi michelin-restauranten Bistrot Gourmand, dog valgte jeg “kokkens humør og markedets udbud”-menuen inkl. vinmenu (Champagne, amuse-bouche, 4 retter og 4 glas vin for €89). Fine retter og især interessante vine. Men i lighed med webmasteren, synes jeg godt nok at der er MANGE restauranter i København (og resten af DK?), der kunne have stjerner, hvis det var den generelle standard, der krævedes.
    Men alle tre steder er anbefalelsesværdige, hvis man befinder sig i Nice.

    • Hej Jadani.

      Godt at høre, at du også havde en go’ tur! :)

      Sjovt du nævner D’Antoine, hvor vi forsøgte at få bord af flere omgang – dog uden held, så du har helt ret i, at der skal bestilles nogle dage i forvejen.

      Prøvede du andet interessant?

      • Jadani

        Ja, vi var også heldige med at få plads. Så det kan helt klart betale sig at gøre forarbejdet hjemmefra.

        Jeg prøvede ikke andet der var en anbefaling værdigt. Lidt generiske provence-køkkener, men ikke noget der skilte sig ud.

  4. Haps – den guide er straks gemt, for det er helt sikkert, at jeg skal til Nice igen i løbet af de kommende år. Vi spiste på Lou Pistou, der serverede god, solid lokal mad smagt til med masser af kærlighed og SMØR ;-)

    Hvis du/I vover jer udenfor Nice en dag, så kan jeg anbefale Les Bacchanales, der har Michelin-stjerne og i øvrigt en kok, der har været dansk gift og derfor taler flydende dansk! Smuk, spændende og velsmagende mad – tre retters frokost kostede 35 euro, og det virkelig godt givet ud.

    • Hej Piske.

      Tak! Det er altid godt med et par ekstra tips – de er hermed også givet videre til vores læsere! :)

Smid en kommentar