Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. august 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Butterdejs Pizzaer

Butterdejs Pizzaer
Eksilsønderjyden

I morgen, søndag, spilles finalen i EM’16 på Stade de France i Paris. Paris som emmer af elegance, kunst og flamboyance. En samling af tillægsord man desværre alt for sjælden har haft lejlighed til at bruge, når man skulle beskrive spillet på banen gennem de sidste uger.

Til gengæld har det givet os endnu en undskyldning for at gå i køkkenet, så vi kan sikre at søndagens finale sparkes ordentligt igang. Det har vi tænkt os at gøre med en lille ’EM Snack Battle’ – Frankrig vs. Pordugal (Tak, Morten O.!).
Derfor har vi har til finalen udviklet to versioner af vores butterdejs-pizzaer som fortolker nogle af de to landes mest kendte retter.

Ze French

Hjemmebanefordel og vel nok det største køkken nogensinde. Så usandsynligt mange retter at vælge imellem! Efter længere tids overvejelser og efter at have været forbi foie gras, confiterede andelår og andre lækkerheder, ender vi på en omgang landlig comfort food som inspiration: Tartiflette. Alperetten bestående af kartofler, Reblochon ost, løg og spæk er spækket med smag og derfor den perfekte base for The French…

Em Final (4)

Butterdejs Pizza – The French

5 fra 2 stemmer
Ret: Snack
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4-5 mellem aspargeskartofler
  • 75 gr bacon
  • 1 løg
  • 3 plader butterdej
  • Et par stilke rosmarin
  • 6 skiver Reblechon eller Langres ost
  • Salt peber og olivenolie

Sådan gør du

  • Skær bacon i stænger/tern og steg det sprødt
  • Kog kartoflerne i saltet vand i ca 7-8min. Lad dem køle og skær dem i tynde skiver
  • Halvér løget og skær det i tynde skiver. Steg de halve ringe ved medium varme i lidt olivenolie og tilsæt af og til en smule vand. Lad løgene brune imellem tilsætning af vand. Fortsæt dette til løgene har en dyb brun farve.
  • Stik cirkler ud af butterdejspladerne (hvis du ikke har en udstikker, kan et glas bruges). Forbag cirklerne i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader. Stil evt. en ramekin midt på cirklen, så kun kanten puffer op. Ellers presses centeret af cirklen ned, et par gange under bagningen.
  • Fordel kartofler, ost, løg, bacon og lidt rosmarin på cirklerne i nævnte rækkefølge. Slut af med lidt salt og peber.
  • Bag i 5-6 minutter, eller til osten er smeltet.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

The Portuguese

En klar outsider – både på banen og på tallerknen! Men stadig niveauer over, hvad det danske landshold, frikadeller og brun sovs kunne i ’92! Taler du om Portugal og mad, kommer du simpelthen ikke uden om Bachalau – torsk i alle afskygninger. Og det er møglækkert, skulle jeg hilse at sige! Derfor skal det portugisiske indslag naturligvis baseres på torsk, som ofte bliver kombineret med en kartoffelmos…

Em Final (1)

Butterdejs Pizza – The Portuguese

5 fra 2 stemmer
Ret: Snack
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • The Portuguese
  • 200 gr søde kartofler i tern
  • 200 gr torsk
  • 100 ml fløde
  • 1 pisket æg
  • 1 finthakket løg
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • En håndfuld finthakket bredbladet persille
  • En håndfuld finthakket koriander
  • Lidt muskatnød
  • 3 plader butterdej
  • Salt peber og olivenolie
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Dræn kartoflerne. Tilsæt fløden og bring dette i kog. Mos kartoflerne. Lad køle til stuetemperatur.
  • Salt torsken og steg ved høj varme. Del torsken fint.
  • Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie.
  • Tilsæt torsk, æg, løg, ¾ af krydderurterne og muskatnød til den temperede mos o rør den grundigt igennem.
  • Varm mosen igennem på middel varme.
  • Stik cirkler ud af butterdejspladerne (hvis du ikke har en udstikker, kan et glas bruges). Forbag cirklerne i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader. Stil evt. en ramekin midt på cirklen, så kun kanten puffer op. Ellers presses centeret af cirklen ned, et par gange under bagningen.
  • Fyld torske/kartoffelmosen på en sprøjtepose og fordel på dine forbagte butterdejsbunde.
  • Bag i 5-6 minutter.
  • Inden servering fordeles resten af krydderurterne udover og lidt citron sprøjtes over.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Din vinder?

Hermed vores bud på en pre-finale food battle! Hvem er din favorit?

Og smid så lige dit eget bud på en battle på Instagram og tag @Gastromanddk, så vi kan regramme! Og når du nu er igang, kan du lige smide #mitem2016 @oddsetdk med på…så har du blandt andet mulighed for at vinde en Premier Leauge-tur i Oddsets EM-konkurrence!

Go’ finale og Bon Appetit!

Em Final (3)

 

Stik os en kommentar

Kommentarer


  1. Damn det ser godt ud!!

Smid en kommentar