Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Snacktid!: Pivfrække Pølsehorn

Snacktid!: Pivfrække Pølsehorn
Fynboen

Okay okay, overskriften er måske lidt for kæk, men til gengæld lover jeg at denne opskrift nok skal give succes i børnehaven, madpakken, til fødselsdagen eller bare som en god snack.

Opskriften rækker til omkring 30 pølsehorn.

Let’s get to it!

Pivfrække Pølsehorn
Forfatter: 
Kategori: Bagværk
 
Ingredienser
  • 200 gr smør
  • 2 æg (+1-2 æg til pensling)
  • 50 gr gær
  • 1 spsk sukker
  • 1000 gr hvedemel
  • 5 dl mælk (gerne sødmælk, men letmælk kan også sagtens bruges)
  • Lidt salt
  • 15-20 pølser som skæres i halve
Tilberedning
  1. Smelt smør ved lav varme i en kasserolle
  2. Bland gær og sukker, gerne med en køkkenmaskine eller anden røremaskine
  3. Kom mælken ned i gryden, når smøret er smeltet. Afvent til blandingen er lunken, og bland det med gæret og sukkeret.
  4. Pisk de 2 æg sammen i en skål og kom dem ned i smørblandingen. Lad det piske/røre godt sammen.
  5. Kom salt i. ca. 1 tsk.
  6. Kom lidt efter lidt melet og lad ælte godt sammen til dejen er konsistent.
  7. Lad dejen hæve i 45 min.
  8. Skær din dej i mindre stykker og rul dem ud til en rund cirkel og skær den i ottendedele.
  9. Rul dine pølsehorn og læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min. - og gerne lidt ekstra, hvis du ikke har travlt.
  10. Pensl dine horn med pisket æg og bag dem ved 225 grader i 13-15 min. i midten af ovnen.
  11. Lad dem afkøle lidt, men nyd dem gerne lune.

 

Kommentarer

  1. Christian

    De ser gode ud, og skal helt sikkert prøves ved lejlighed!

    MEN…. Beauvais !!!

    Troede Gastromænd lavede den selv, eller i en snæver vending ihvertfald brugte Heinz.

  2. Fynboen

    Hej Christian

    Du har ret. Det er for dårligt… jeg skammer mig!

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: