Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. februar 2024

Scroll to top

Top

Double India Pale Ale: En øl med slag i

Udover den klassiske India Pale Ale, findes der også Double India Pale Ale (DIPA), som er kendetegnet ved sin stærkere alkoholprocent. Det ligger næsten i navnet “double”, at det er en øl med forøget styrke – så ja, her får du virkelig en øl med slag i.

DIPA er også kendt som Imperial IPA, så du skal ikke lade dig snyde af navnet, når du er på jagt efter en kraftig øl med en god humlesmag. 

Hvad er Double India Pale Ale?

En DIPA er en traditionel IPA med en højere alkoholprocent. Oftest er den på mindst 7,5%. Smagen er stadig sød og bitter af humle, men den er en del kraftigere end i en klassisk IPA. 

En Double India Pale Ale indeholder mere humle, mere malt og mere alkohol. Det er med andre ord en klassisk IPA – blot kraftigere og med mere power.

Hvordan brygges Double India Pale Ale?

DIPA brygges ligesom en klassisk IPA – bare med mere malt og humle, der giver en kraftigere smag. Dermed er der blot tale om en forøgelse af mængden og ikke en decideret ændring i processen, hvor specialøllen stadig er overgæret.

Hvis en DIPA produceres rigtigt, vil den få en lækker smag, der på samme tid er kraftig uden at være for meget. 

Double India Pale Ale og food pairing: Stærk øl til stærk mad

En Double India Pale Ale går med sin kraftige smag godt til krydret og stærk mad som indisk eller asiatisk. Men også bare et par krydrede danske bøffer er et fantastisk valg til en DIPA. 

Ligeledes går en IPA altid godt til fiskeretter eller et klassisk ostebord. Det giver dig mange muligheder for at tage en Double India Pale Ale ud af køleskabet, når maden er på bordet.

Prøv Double India Pale Ale hos Bottle&Can

Hvis du vil prøve nogle af de bedste DIPA’er fra de danske mikrobryggerier, er du kommet til det rigtige sted. 

Hos Bottle&Can har vi i vores ’A Lot of Taste’-kasse flere forskellige Double India Pale Ales fra forskellige bryghuse i Danmark, og du kan selv vælge størrelsen på din ølkasse. Det synes vi, du skulle give en chance, hvis du er på udkig efter en kraftig øl med masser af smag!

Klik dig ind her, og find den ølkasse, der passer perfekt til dig >>