Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. april 2024

Scroll to top

Top

Schwarzbier (sort øl) – når det skal være mørkere end mørkt

Hvis du tror, at en porter eller Brown Ale er noget af det mørkeste øl, du kan få, tager du fejl. For øllet kan blive helt sort.

Schwarzbier er navnet – et meget passende navn til en sort øl. Her kan du læse alt om Schwarzbier, og hvem ved – måske får du lyst til at kaste dig over den mørke skønhed?

Hvad er sort øl?

Schwarzbier er en tysk lagerøl, der er helt sort. Den har en uigennemsigtig farve, og den har en smag af bitterhed og sødme samt et strejf af kaffe. 

Det er ikke en kaffeøl, men hvis du godt kan lide kaffeøl, er en Schwarzbier bestemt værd at smage. En Schwarzbier er dog hverken tung eller vildt stærk. Her snyder øjet dig, og øllen har faktisk en frisk og let smag.

Øllen er undergæret, og det betyder, at det tilsatte gær synker til bunds under gæringen. 

Øl i familien med Schwarzbier

Med familie kan der menes to ting. Den kan ligne på farven, eller den kan være samme type øl som en Schwarzbier.

Der findes andre mørke lagere som Bock, Doppelbock samt Münchener Dunkel. Og mens de to første er stærke øl, er en Münchener Dunkel lav på alkohol.

Både portere og stouts samt Brown Ales er også mørke øl uden at være sorte. De er dog ikke beslægtet med Schwarzbier, da de er overgærede

Sort øl og foodpairing: Server den til pølser eller en god bøf

Schwarzbier, altså sort øl, kan sagtens drikkes til maden. Hvis du vil have det bedste ud af både mad og drikke, bør du servere sort øl til pølser eller en god bøf. 

Alternativet kan du vælge Schwarzbier til chili con carne, mørbradgryde og andre retter af den kaliber. 

Men husk, at alle øl altid kan drikkes alene – Schwarzbier er ingen undtagelse.

Find din nye favorit hos Bottle&Can

Har du fået mod på at smage en sort øl aka Schwarzbier?

Vi sælger attraktive ølkasser med øl fuld af kvalitet brygget på danske mikrobryggerier. Her er noget for alle, uanset hvilke øl du elsker – og der er rig mulighed for at få nye smagsoplevelser.

Se vores udvalg her og bestil din øl smagekasse allerede i dag.