Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Stegt flæsk med persillesovs – Danmarks nye nationalret

Stegt flæsk med persillesovs – Danmarks nye nationalret
Webmasteren

Selv kunne vi ikke vælge, men der var der 66.000 danskere der godt kunne. Af disse stemte mere end 40% på Stegt flæsk med persillesovs og Danmark har ikke overraskende fået en nationalret baseret på svin!

Danmarks nye nationalret - a la Gastromand

Danmarks nye nationalret – a la Gastromand | Foto: Columbus Leth

 

Her får du vores take på retten – direkte fra vores nye kogebog:

 

Stegt flæsk - Danmarks nye nationalret

0 fra 0 stemmer
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

FLÆSK

  • 1 kg ribbenssteg uden ben
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker

SPINAT

  • 2 skalotteløg
  • 1 sjat hvidvin
  • 500 g spinat – frisk eller frossen
  • Salt
  • Muskat
  • 2 spsk smeltet fedt fra flæsket –
  • alternativt smør

PERSILLESOVS

  • 1 portion Sauce Bernaise – men udskift estragon eller kørvel med 1 bundt bredbladet persille

Sådan gør du

FLÆSK

  • Tag ribbensstegen ud af køleskabet, så den opnår stuetemperatur, inden
  • du går i gang.
  • Skær stegen i ca. 1 cm tykke skiver, giv dem lidt salt og sukker og lad dem
  • trække i ca. 30-60 minutter.
  • Grill flæskeskiverne i en brandvarm grill over indirekte varme i 15 minutter.
  • Er det ikke lige grillsæson, smider du dem i ovnen på en rist over en bradepande
  • i 15 minutter ved 225 grader varmluft.

SPINAT

  • Hak skalotteløget fint.
  • Varm en pande op og hæld det smeltede fedt fra flæskeskiverne på panden.
  • Tilsæt skalotteløg og sauter løgene, til de er klare.
  • Tilsæt hvidvin og spinat og lad spinaten falde sammen. Smag til med
  • muskat og salt.

PERSILLESOVS

  • Tilbered saucen. Pil persillebladene af stilkene, hak bladene og læg begge
  • dele til side.
  • Tilsæt persillestilkene i bearnaise-essensen. Tilsæt umiddelbart før servering
  • de hakkede persilleblade.

Noter

Anret først spinat, derefter flæsk i passende mængde på hver tallerken.
Giv retten et gavmildt skud persillesovs ved bordet.
DRIKKE
En stor kold fadøl ville være helt på sin plads her!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Er du enig i valget af nationalretten?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Fynboen

    Ja, det var ikke den jeg stemte på, men resultatet kunne da være værre…

  2. Kim

    Det er svært at bladre til side 186

  3. Halvamerikaneren

    I må altså have en noget bedre ovn/grill end min hvis I kan nå at få jeres flæsk sprødt på 15 min

Smid en kommentar