Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. februar 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Super Bowl LIII: Pulled Chicken

Super Bowl LIII: Pulled Chicken
Familiefaren

En af vores mest populære opskrifter er helt sikkert “Pulled Pork” og kan du ikke få nok har vi også “Pulled Lamb” – men vi mangler faktisk en perfekt opskrift på “Pulled Chicken” som du nemt kan lave og få et lækkert alternativ. Til vores lille Super Bowl tema er denne opskrift helt perfekt som endnu en hovedret – der skal jo spises meget! Det bedste er, at den kan passe sig selv i ovnen imens du laver tilbehøret…

Denne ret skriger på noget mexicansk-inspireret mad. Jeg valgte at lave den i nogle små buritos med syltet kål, hjemmelavet salsa og guacamole. Men du kan naturligvis variere præcis som du selv ønsker det – nogle få must er dog koriander, lime og chili. Hvis du ikke er nået til koriander endnu, så synes jeg du skal give dem en chance

5.0 from 1 reviews
Pulled Chicken
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Chicken
  • Du skal beregne omkring 1-2 øko kyllingebryster pr. person.
Rub
  • 2 dele (typisk spsk.) salt
  • 3 dele rørsukker
  • 3 dele paprika
  • 2 dele barbecuekrydderi el. lign.
  • 1 del cayennepeber
  • 1 del chillipulver
  • 1 del spidskommen
  • 3 spsk ketchup
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk æblejuice
Tilberedning
Rub
  1. Vi nægter at ændre på denne opskrift for den er fucking awesome!
  2. Dagen før “rubbes” kyllingen med pulled pork-rubben.
  3. Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter - Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
  4. Læg kyllingen i en ildfast fad og varm ovnen op til 125 grader hvor du giver dem 3 timer.
  5. Herefter kan du pulled dem med to gafler.
  6. Du kan passende lave en Cold Vinegar Sauce dertil, som kan hældes over til sidst. Se link i opskriften.

Økologisk kylling efter rub…

Pulled Chicken…

Hvis du føler din kylling mangler lidt væde, så er denne Kold Vinegarsauce rigtig god – du finder opskriften her.

Velbekomme – Tid til Super Bowl…

Vi valgte at spise kyllingen sammen med syltet hvidkål og gulerødder – faktisk bare en coleslaw uden “slaw” eller dressingen. Hertil en guacamole, cremefraiche, salsa og naturligvis masser af koriander.

Pulled Chicken, syltet kål og masser af guacamole og koriander…

Så er der vist bare tilbage at vente på kampen starter – må det bedste hold vinde!

Kommentarer

  1. Jesper

    Godt timet…. jeg googlede følgende “ pulled chicken gastromand” og så har i lige lavet opskriften for et døgn siden. Det er vist det man kalder just in time.

    Vildt at jeres pulled chicken er med så “tør en rub” de andre opskrifter jeg har set, tager udgangspunkt i en flydende marinade”

    Jeg kan blive bange for at det bliver tørt?!?!

    Nå men det er der jo kun en måde at finde ud af, jeg gør det sgu!

    • Sgu da godt du lige er opmærksom Jesper – lader til at wordpresse har spist lidt af opskriften – vent lige et øjeblik – der mangler nemlig noget :-) Hepper du på Rams eller? :-)

      • Jesper

        Tak for vildt god service! Og rettelsen!

        Og ja rams!!
        mine penge (nå ja 60 kr) er sat på rams.

        Der er desværre erfarings mæssigt dårlige odds på, at jeg selv kan holde mig vågen hele kampen :)

        God kamp.

        • Det mangler da bare Jesper 🙏 og nej de har ikke de bedste odds men du ved – “Any Givin Sunday” alt kan ske 🤞

  2. Stine

    Jeg er pjattet med jeres opskrifter og bøger! Så da jeg skulle forberede pulled chicken, så var jeres hjemmeside selvfølgelig første valg 👍
    Kender I typen, som blander alt fra ingredienslisten, vender det med kylling – og først bagefter ser billederne, hvor jeres rub på kyllingen er “tør” 🙈
    Skulle kethup, olie, honning, eddike og juice gemmes til dressing? 🤔
    Hvis jeg nu har været for hurtig og kyllingen nu er i marinade fremfor rub – tænker I at det fungerer, eller er det en ommer imorgen tidlig?

    • Hej Stine – hvor er du sød – tak 💋 du kan gøre begge dele – jeg lavede ti forskellige udgaver en tør og en med det hele blandet – jeg vil lave sidste 😊 håber du fandt ud af det – tror du fil akut hjælp på Instagram ikke? 👏

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: