Super Bowl LIII: Pulled Chicken
En af vores mest populære opskrifter er helt sikkert “Pulled Pork” og kan du ikke få nok har vi også “Pulled Lamb” – men vi mangler faktisk en perfekt opskrift på “Pulled Chicken” som du nemt kan lave og få et lækkert alternativ. Til vores lille Super Bowl tema er denne opskrift helt perfekt som endnu en hovedret – der skal jo spises meget! Det bedste er, at den kan passe sig selv i ovnen imens du laver tilbehøret…
Denne ret skriger på noget mexicansk-inspireret mad. Jeg valgte at lave den i nogle små buritos med syltet kål, hjemmelavet salsa og guacamole. Men du kan naturligvis variere præcis som du selv ønsker det – nogle få must er dog koriander, lime og chili. Hvis du ikke er nået til koriander endnu, så synes jeg du skal give dem en chance
- Du skal beregne omkring 1-2 øko kyllingebryster pr. person.
- 2 dele (typisk spsk.) salt
- 3 dele rørsukker
- 3 dele paprika
- 2 dele barbecuekrydderi el. lign.
- 1 del cayennepeber
- 1 del chillipulver
- 1 del spidskommen
- 3 spsk ketchup
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk æblejuice
- Vi nægter at ændre på denne opskrift for den er fucking awesome!
- Dagen før “rubbes” kyllingen med pulled pork-rubben.
- Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter - Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
- Læg kyllingen i en ildfast fad og varm ovnen op til 125 grader hvor du giver dem 3 timer.
- Herefter kan du pulled dem med to gafler.
- Du kan passende lave en Cold Vinegar Sauce dertil, som kan hældes over til sidst. Se link i opskriften.
Hvis du føler din kylling mangler lidt væde, så er denne Kold Vinegarsauce rigtig god – du finder opskriften her.
Vi valgte at spise kyllingen sammen med syltet hvidkål og gulerødder – faktisk bare en coleslaw uden “slaw” eller dressingen. Hertil en guacamole, cremefraiche, salsa og naturligvis masser af koriander.
Så er der vist bare tilbage at vente på kampen starter – må det bedste hold vinde!
-
Godt timet…. jeg googlede følgende “ pulled chicken gastromand” og så har i lige lavet opskriften for et døgn siden. Det er vist det man kalder just in time.
Vildt at jeres pulled chicken er med så “tør en rub” de andre opskrifter jeg har set, tager udgangspunkt i en flydende marinade”
Jeg kan blive bange for at det bliver tørt?!?!
Nå men det er der jo kun en måde at finde ud af, jeg gør det sgu!
-
Jeg er pjattet med jeres opskrifter og bøger! Så da jeg skulle forberede pulled chicken, så var jeres hjemmeside selvfølgelig første valg 👍
Kender I typen, som blander alt fra ingredienslisten, vender det med kylling – og først bagefter ser billederne, hvor jeres rub på kyllingen er “tør” 🙈
Skulle kethup, olie, honning, eddike og juice gemmes til dressing? 🤔
Hvis jeg nu har været for hurtig og kyllingen nu er i marinade fremfor rub – tænker I at det fungerer, eller er det en ommer imorgen tidlig?
Kommentarer