Gastromand.dk | 21. August 2017

Scroll to top

Top

18 kommentarer

Svensk pølseret – verdens nemmeste ret?

Familiefaren

Efter et par dage i vinens tegn er det vist på sin plads at komme tilbage til gryderne. De har givet os klassiske glæder som Volvoen og Ingrid Bergman, men det er naturligvis deres gastronomi, vi sætter mest pris på og ingen over, ingen ved siden af: Svensk Pølseret (ironi og dårlig humor kan være brugt:-).

Det er onsdag aften og det skal gå hurtigt, men du vil også gerne føle dig mæt. I løbet af 25 minutter kan du stå med en ret, som både du og eventuelle barnlige sjæle vil elske. Jeg synes godt retten kan blive lidt ensom, så jeg smider porrer, hvidløg og forårsløg i, som dog afviger lidt fra den traditionelle opskrift.

Pris

4 personer, ca. 50 kr.

4.0 from 2 reviews
Svensk pølseret - verdens nemmeste ret
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 1 kg kogte kartofler, skåret i skiver
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. paprika
  • 2 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 porre
  • 3 forårsløg
  • 500 g pølser, skåret i skiver - jeg brugte nogle kålpølser fra slagteren
  • 2 spsk. ketchup - Heinz and you know it!
  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 1 dl. Creme fraiche (38% selvfølgelig) eller 1 dl fløde
  • 2 dl sødmælk - hvis du lige har en anden sjat stående bruger du naturligvis den
  • Salt og peber
  • Purløg
Tilberedning
  1. Smid kartoflerne over til kogning
  2. Snit løg og hvidløg
  3. Varm olie op i en tykbundet gryde eller pande og svits løg og hvidløg
  4. Imens skæres pølserne i mundrette bidder, smid dem på så snart løgene er begyndt at klare
  5. Jeg holder mest af, at pølserne har fået noget farve og er blevet lidt brankede – det spiller! Så giv dem 5 minutter., gerne ved høj varme
  6. Snit porre og forårsløg imens, smid dem i og svits et par minutter – i modsætning til pølserne, så skal de ikke have så lang tid, så bliver de slatne og triste.
  7. Tilsæt nu paprika og lav plads i midten til tomatpureen – brænd den af!
  8. Rør det hele sammen og tilsæt det resterende
  9. Skru ned for varmen og lad det simre ved middelsvag varme et par minutter
  10. Smag til med salt og peber – og den skal altså have en del salt
  11. Drys med purløg og så til bords!

Det gik da hurtigt – tak til Foodfanatic for inspiration

Velbekomme

Kommentarer

  1. Man skal bestemt ikke undervurdere svinsk pølseret :-) Det er en klassiker som jeg nødigt vil undvære fra tid til anden.

    Jeg syntes det er en god ide at peppe den lidt op med anvendelsen af porrer, hvidløg og forårsløg plus kålpølser er jo noget mere bastante og smagfulde end almindelige wienerpølser.

    Jeg tænker dog ? .. Ingen paprika ? slet ikke ? . Jeg propper selv altid paprika og egentlig også gerne en lille smule chili til at gide den bid.

    Bedste Hilsemer
    Søren

    • Det var lige en svipser, godt nok står det i gennemgangen af retten, men jeg havde simpelthen glemt det i ingredienserne – godt spottet. Og chili kunne være godt – det vil jeg prøve næste gang :-)

      • Jeg havde da også lige overset det i teksten :-)

        Men jeg får helt lyst til at lave det, jeg tror jeg må forbi slagteren senere

  2. Uuuuhhh, har desværre nogle virkeligt kedelige erfaringer med denne ret. Typisk fra diverse cafeteriaer (læs: Forsvaret) hvor det tit er blevet serveret – som straf tror jeg – og ikke med syndelig succes.
    Kan dog være man skal prøve den i Jeres variant og vil nok osse peppe den med noget god spice!

  3. Velbekomme :)

  4. Gad så nok vide om det virkelig var en svensker der lavede den i sin tid for deres køkken er ihvertfald ikke noget at prale af, har spenderet en sommerferie i det kære land og jeg elsker det, men det er ikke for maden man skal besøge vore ‘brødre’. Men det en go’ ret som kan nydes i ny og næ, ser sq godt ud drenge…..

    • I følge wikipedia; “Svensk pølseret er på trods af navnet ukendt i Sverige. Navnet menes at stamme fra danskere, der har været på lejrskole i Sverige, hvor man på en af de sidste dage har frembragt noget sammenkog af resterne: En ret med pølser i Sverige.”
      Jeg kender sku ingen svenske retter, kun det de har i IKEA, og jeg får kvalme ved lugten når jeg er i IKEA, så derfor aldrig smagt det svenske køkken :)

  5. Jeg må ærlig tilstå at jeg har et ret så anstrengt forhold til lige netop den ret. Jeg vil ikke kede med detaljer, men det er noget med en fest, lidt for meget alkohol og “ofring” :-D
    Det ser dog godt ud, når jeg bare skal kigge på det og ikke dufte til det…..

    Mange hilsner
    Birthe

    • HAHAHHA!

    • Nej den er ond den der! :-) Men fik lige smilet frem på mig her til aften!

    • Hvad menes der med “ofring” ? Så vidt jeg ved har svensk pølseret ikke meget med religiøse ritualer at gøre.

  6. Jens Rasmussen

    Bestemt en af de svenske bidrag til verdensgastronomien – altså udover “korv med mos” og surströmning …. og så de allesteds nærværende kødboller med tyttebær. Jeg har inhaleret en større mængde af svinsk pølseret på mine kanoture i netop sverige. Netop fordi det hele kunne holde sig hvis man sørger for at købe dåsepølser ! (lyder lidt frækt faktisk :) )

  7. Ca. hvert 5 år laver jeg den og nyder den – men der mangler 2 ting:

    1) Steg ikke i olie men smør, denne fede sødme spiller bedre med kartofler og tomat
    2) Det skal være en stærk paprika, den skal give noget varme – evt lidt chilli

  8. Janus Gertz

    Hands down, den bedste opskrift på Svensk Pølseret. Jeg er vild med at der er blevet inddraget porrer og forårsløg. Har lige lavet den til familien, med succes. Takker for opskriften.

    • Jamen selv tak Janus – det er derfor vi er her, godt nok også en gammel opskrift efterhånden – men dejligt de bliver brugt og ja the smoked paprika er lækkert, mine piger er simpelthen bare sådan efter mig når jeg bruger den slags! God aften herfra!

  9. Janus Gertz

    PS. Jeg brugte røget paprika, det gav lige et ekstra pift.

  10. Tine

    Den bedste svenske pølseret, jeg både har smagt og lavet. :-)))

    • Hvor er du sød Tine – men for pokker et dårligt billede – det får jeg lige lavet om på :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: