Real Fast Food: The Pepper Jalapenos Burger
Jeg har vist advaret om denne opskrift adskillige gange, så nu er det på tide, at det bliver skudt afsted. Jeg har muligvis ævlet om denne oplevelse før, så det er muligt at der er lidt gentagelse, men det må du altså leve med…
Jeg er på vej hjem fra Bangalore, Indien hvor jeg har besøgt vores IT-afdeling (nej ikke Gastromands…). I flyet på tilbagevejen sidder jeg ved siden af en ærke amerikaner fra Texas, som tilsyneladende synes min imitation af Bill Clinton er vældig morsom (det er den i øvrigt også;-), så vi falder i snak. Jeg spørger ham på et tidspunkt om hans favoritburger (naturligvis), da jeg tænker han må have en holdning til den slags – og det han har! The peberjack jalapenos burger, som de laver på en lokal grillbar i hans hjemby, svarer han. På den 9,5 timers lange flyvetur hvor maden primært består af tør kylling eller vegetar får jeg de sygeste abstinenser og fantaserer om hvordan jeg skal lave og smovse denne burger, når jeg kommer hjem.
I sidste weekend oprandt dagen så endelig, og det blev seriøst godt! en sikker TOP 3 placering over de bedste hjemmelavede burgere jeg har fremstillet (og det er ikke så få) – vi taler tilfredshedsgaranti her!
- 500 gram af det bedste hakkede oksekød du kan finde
- ½ tsk cayenne peber
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ tsk chili i flager
- ½ dl fint hakket rødløg
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 spsk fish sauce
- Olie til stegning
- 2 store rødløg
- 3 spsk jalapenos
- 2 tsk chili i flager
- Olie til stegning
- Yellow sennep
- Heinz - Ja du læste rigtigt
- Hellmans Mayo eller din egen hjemmerørte med chili
- Tortilla chips
- Et par skiver gouda chiliost
- Iceberg
- Se link på siden
- Rør det hele grundig sammen og stil det på køl i 30 min.
- Varm en stor pande op med en god sjat olie og form dem perfekt runde, snyd gerne med en anretter ring.
- Når du vender dem smider du osten på og lader dem stege færdige.
- Skær løgene i skriver og varm en pande op med olie.
- Smid hele molevitten på og steg det i 3-4 minutter, til løgene er faldet sammen og har taget lidt farve.
- Se link på siden.
Tilbehøret blev naturligvis pommes frites, hvor der var en lille battle imellem min faste OBH frituregryde og Tefals Actifry, som du senere kan læse en lille test af. Jeg siger ikke hvor nedenstående pommes frites kommer fra – her må du selv gætte eller vente til weekenden.
For at se burgerbollerne klik her
Så er det vel bare tilbage at sige tak til min amerikanske rejsekammerat for at give en dansk madblogger inspiration til denne burger. Den blev justeret en del. Jeg kunne ikke opstøve Pepper jack cheese – hvis du ved, hvor jeg kan skaffe det, hører jeg gerne om det.
Velbekomme!
-
Hvor ser den vild ud!! Den skal helt sikkert på madplanen i næste uge.. Mmm… Jeg er nemlig kun blevet mere glad for stærk mad efter jeg er blevet gravid og jeg er sikker på at de hjemmesyltede jalapeños er perfekte til denne her :)
-
Hvor var den super god. Jeg blandede friske jalapeno i rødløgene:) og den sure sennep passer perfekt til… Ny yngligsburger:)
-
Den ser jo vanvittig god ud også burgerbollerne. Dem kan jeg til gengæld ikke finde dit omtalte link til (måske fordi jeg læser din side via iPad)
-
Fåk, nu blev jeg også sulten… Og klokken er kun 8.
-
Lyder lækkert. Kan man erstatte engelsk sauce med worcestersauce?
-
“Engelsk sauce” er det samme som “Worcestershire sauce” ;-)
Måske tænker du på “HP Sauce”, men det er ikke det samme som “engelsk sauce”, selvom det er opfundet i England.
-
Well, det kan måske diskuteres, men i de allerfleste tilfælde gælder, at hvis der står “engelsk sovs/sauce” i en opskrift, så menes der Worcestershire Sauce. Altså den “tynde” type sauce fra Lea & Perrin, Heinz eller Beauvais, og ikke den tyktflydende HP Sauce (som også kommer fra Heinz).
-
-
-
Hvor kan man købe French´s classic yellow?
-
French’s kan blandt andet fås i SuperBest.
-
Godkendt med 5 ud af 5 stjerner. Smager lækkert, og man får varmen af chilien. :-)
-
Den ser fantastisk lækker ud. En skam alt har lukket her kl 2 om natten, men måske burger til morgenmad;)
-
Præcis,ingen grønt det er noget der spises efter vi er gået i seng.Kød ost bacon og måske en lille snert af en saltet agurk og røget chipotle relish :-))))
-
Vi har fået den seks-syv gange på et par måneder, og elsker det spark chilien giver. Den tager virkelig ladegreb. Fish- og engelsk sauce har jeg ellers aldrig brugt til noget (fish sauce lugter ikke så indbydende), men det pifter kødet helt vildt op, virkelig lækkert, og når man så lige smider et par Tortila Chips på, får man også noget sprødt og crunchy med i handlen. Jeg bøjer mig i støvet for opskriften.
-
Opskriften er helt klart godkendt herfra! Har aldrig prøvet at putte fish sauce eller engelsk sauce i fars, men det gav virkelig burgeren en ekstra lækkerhed. Jeg er lidt i tvivl om jeg synes burgeren blev for stærk og at det tog lidt af smagsoplevelsen, men det er vel ikke en chili burger for ingenting ;)
-
Jeg lavede denne her til aften. Virkelig god. Lavede 3 bøffer, spiste den ene og smed de to andre i fryseren til på søndag hvor jeg får en kammerat på besøg…og så skal der spise burger igen. :-)
Desværre måtte jeg gå på kompromis og bruge supermarked-burgerboller fordi jeg ikke lige havde tid til at bruge 6 timer på at lave mine egne på en hverdagsaften (hey, man må handle når lysten er der alligevel). På søndag må jeg desværre også gøre det samme…men næste gang bliver om 2 uger og så jeg nok teste jeres Brioche Burger Boller. ;-)
-
Lige et heads up.
Netto har haft pepperjack som spot.
Jeg så det ved et tilfælde i går.
Købte et par pakker og glæder mig til at se hvordan den er.
Kommentarer