Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. april 2020

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Rapscallian

Wednesdays Whisky: Rapscallian
Gastromand

Sidste onsdag inden jul og for Familiefaren sidste arbejdsdag i år! Yes – der er nemlig nogen som har punchet overtime ind – to the max! Det betyder whisky – whisky og whisky! Faktisk bliver dette en dag hvor, hvor der bliver nappet lidt mere end enkelt. Denne har også et “julet-twist” som passer helt perfekt til denne årstid. Den er nem at lave og resultatet er sygt godt… We give you Whisky Rapscallian!

Sidste onsdag kørte vi den ind med Singleton And Port Flip som var en cremet og krydret – fredag stod den på Zacapa-Swizzle hvor der var rom på programmet. Denne er mere enkelt og ren i smagen. Det er den type af cocktails, som jeg er nået til at bestille når jeg er ude – helst opbygget med ren alkohol. Den sødmefulde Sherry og Pernod skaber det “julede” twist her, men reelt kunne du sagtens drikke den på andre tider. Dog vil jeg sige, at det er en afterdinner cocktail eller til de kolde tider.

Rapscallian – “Mischievous Person”…

Wednesdays Whisky: Rapscallian

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 2 minutter
Ret: Cocktail
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 cl Talisker 10
  • 2 cl Pedro Ximenez Sherry eller en anden sødmefuld Sherry
  • 0.25 cl Pastis Pernod
  • Is

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i et stort glas sammen med masser af is.
  • Rør din cocktail grundigt sammen med en barske, og si den gennem en strainer over i et cocktailglas.
  • Easy as that...
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Skål og glædelig jul…

Du kan sagtens vælge en anden Sherry, men gå efter noget kvalitet – blot fordi den skal i en cocktail betyder det faktisk ikke, at du kan gå på kompromis. Jo bedre spiritus – jo bedre cocktail – og det har jeg lært af en professionel, så det lytter jeg til.

Rapscallian….

Det var sidste julecocktail i denne omgang – hvis du har studser lidt over navnet “Rapscallian” er den bedste løse oversættelse og beskrivelse jeg kan finde til dig en person, som er lidt svær at gennemskue, en som sikkert vil løbe om hjørner med dig – eller Captain Jack Sparrow om man vil – han er en Rapscallian…

 

 

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar