Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. juli 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Wednesdays Whisky: Singleton And Port Flip

Wednesdays Whisky: Singleton And Port Flip
Gastromand

Det er onsdag og det betyder w-w-whiskyyyyyy! Vi er nemlig halvvejs inde i december og den står på julecocktails på Gastromand. Det er nemlig meget simpelt at jazze din cocktail lidt op, så den får et varmt og “julet” twist. Denne er et glimrende eksempel på hvordan whisky og portvin lavet på den rigtige måde giver dig en lækker cocktail til at fejre, at vi nu er halvvejs i ugen og halvvejs i måneden og kun 10 dage fra juleaften…

For nogle uger siden lavede vi en julecocktail på rom – en såkaldt Zacapa-Swizzle hvor vi bruge to forskellige sirup en med mandarin og en med kaffe/espresso. I denne skal der også bruges en helt almindelig sukkersirup, som er uhyre nem at lave. Faktisk er det sådan, at alle sirup kan laves meget enkelt men resultatet i en cocktail er ret stort. Jeg vil vove den påstand, at det er lidt en hemmeligt våben som man tænker er svært, men i virkeligheden er vildt enkelt.

Slut den af med lidt frisk revet lakridsrod eller fx muskatnød…

Wednesdays Whisky: Singleton And Port Flip

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 12 minutter
Ret: Christmas Cocktail
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 cl Singleton
  • 2 cl Port
  • 1 æg
  • 0.5 cl sukker sirup Is

Sukkersirup

  • 1 del sukker
  • 2 del vand

Sådan gør du

Sukkersirup

  • Bring sukker og vand i kog, rør rundt og lidt det køle ned.
  • Når du har din sirup klar kommer du alle ingredienserne i en shaker med masser af is, og ryst godt i cirka 10 sekunder.
  • Si din cocktail gennem en strainer over i et cocktailglas.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Du kan lige slutte den af med lidt friskrevet muskatnød eller lakridsrod som giver et ekstra pift. Selv er jeg ikke den store fan af lakrids – sorry – ved godt at mange virkelig elsker det og hånden på hjertet, det passer godt til denne. Jeg vælger nok muskatnød som også fungerer glimrende.

Julecocktail…

Singleton And Port Flip

Her er brugt en Singelton som ligger klods op af Macallan, så stilen er samme – rund og blød og helt fritaget for røg. Det er nemlig ikke meningen her. Du kan naturligvis også bruge en Glenlivet eller en Macallan – bare der ikke er røg eller at røgen i det mindste er meget diskret.

Glædelig jul og skål! 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar