Butter Chicken - autentisk indisk opskrift
En ret med god fedme og meget børnevenlig - afhængig af hvor stærk du laver den.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Marinering3 timer t
Samlet tid40 minutter min
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Keyword: fløde, garam masala, indisk, kylling, smør
Antal: 4 personer
Kalorier: 400kcal
Forfatter: Gastromand.dk
Garam Masala Krydderiblanding (benyt alternativt ca. 8 tsk færdigblandet)
- 3 tsk knust spidskommen
- 3 stk kardemomme kapsler (stødt er også helt fint)
- 7 stk nelliker (stødt er også helt fint)
- 2 tsk sort peber
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk chili (du giver den bare gas, hvis den skal være stærkere)
- 3 stk hele tørrede chili (valgfrit)
Marineret Kylling
- 1 kilo kyllingefilet (du kan også bruge en hel udskåret kylling, det er bare mindre børnevenligt)
- 6 spsk yoghurt
- 1/3 dele Garam Masala
Butter Sauce
- 75 gram smør
- 1/4 liter fløde
- 140 gram tomatpure
- 1 spsk fint revet hvidløg
- 1 spsk fint revet ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk stærk paprika
- 1 tsk salt
- 3 stk laurbærblade
- 2/3 dele Garam Masala (resten)
Tilbehør
- Ris
- Naan brød
- Frisk koriander
Garam Masala (kan også købes færdigblandet)
Marineret Kylling
Skær kyllingen i mundrette stykker
Bland kylling, yoghurt og 1/3 af krydderierne mindst 3 timer før du spiser den endelig tilberedning, men gør det gerne aftenen før eller om morgen.
Den marinerede kylling steges af på en pande.
Butter Sauce
Smid smøret i en opvarmet dyb pande eller gryde.
Tilsæt hvidløg og ingefær og svits det godt af.
Tilsæt tomatpure og lad det svitse med.
Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge let ind ved svag varm.
Tilsæt den marinerede og svitsede kylling, og lad det hygge sig ved svag varme mens du koger risene færdigt.
Calories: 400kcal