Go Back
+ servings
Butter Chicken ala Gastromand
Udskriv
4.25 fra 114 stemmer

Butter Chicken - autentisk indisk opskrift

En ret med god fedme og meget børnevenlig - afhængig af hvor stærk du laver den.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Marinering3 timer
Samlet tid40 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Keyword: fløde, garam masala, indisk, kylling, smør
Antal: 4 personer
Kalorier: 400kcal
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Garam Masala Krydderiblanding (benyt alternativt ca. 8 tsk færdigblandet)

  • 3 tsk knust spidskommen
  • 3 stk kardemomme kapsler (stødt er også helt fint)
  • 7 stk nelliker (stødt er også helt fint)
  • 2 tsk sort peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk chili (du giver den bare gas, hvis den skal være stærkere)
  • 3 stk hele tørrede chili (valgfrit)

Marineret Kylling

  • 1 kilo kyllingefilet (du kan også bruge en hel udskåret kylling, det er bare mindre børnevenligt)
  • 6 spsk yoghurt
  • 1/3 dele Garam Masala

Butter Sauce

  • 75 gram smør
  • 1/4 liter fløde
  • 140 gram tomatpure
  • 1 spsk fint revet hvidløg
  • 1 spsk fint revet ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stærk paprika
  • 1 tsk salt
  • 3 stk laurbærblade
  • 2/3 dele Garam Masala (resten)

Tilbehør

  • Ris
  • Naan brød
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Garam Masala (kan også købes færdigblandet)

  • Her blander du bare det hele, og bruger du hele kardemomme kapsler skal de knuses lidt.

Marineret Kylling

  • Skær kyllingen i mundrette stykker
  • Bland kylling, yoghurt og 1/3 af krydderierne mindst 3 timer før du spiser den endelig tilberedning, men gør det gerne aftenen før eller om morgen. 
  • Den marinerede kylling steges af på en pande.

Butter Sauce

  • Smid smøret i en opvarmet dyb pande eller gryde.
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og svits det godt af.
  • Tilsæt tomatpure og lad det svitse med.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge let ind ved svag varm.
  • Tilsæt den marinerede og svitsede kylling, og lad det hygge sig ved svag varme mens du koger risene færdigt.

Nutrition

Calories: 400kcal