Udskriv
2.67 fra 6 stemmer

Sønderjydens opskrift på solæg

Ret: Snack
Køkken: Sønderjysk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

SOLÆG

  • 20 æg – gerne små eller medium
  • Skallerne af 2 løg
  • 8 spsk salt
  • 2 l vand

SERVERING

  • Hjemmelavet sennep se side 184
  • Tabasco

Sådan gør du

  • Kog æggene i 20 minutter – ja, den er god nok! Skyl æggene i koldt vand.
  • Lad æggene køle lidt af, knus skallen let og læg dem i dine sylteglas.
  • Kog vandet op med salt og løgskaller, som giver en god farve.
  • Lad saltlagen køle af og hæld den over æggene – sørg for, at lagen dækker
  • æggene.
  • Æggene skal stå i minimum 2-3 dage, før de kan serveres. De kan holde sig
  • i 2-3 uger.

TILBEHØR

  • Smid sylteglassene på bordet sammen med øl og snaps!
  • Hver mand piller selv sit æg, flækker det og fjerner forsigtigt blommen.
  • I hullet kommer man lige så meget sennep, tabasco og eddike i, som man
  • lyster. Peber kan også accepteres.
  • Læg blommen omvendt på det fyldte hul (se evt. billede) og spis det halve
  • æg i én mundfuld.