Udskriv
5 fra 1 stemme

Langtidsstegt påskelam

Forb. tid15 min
Tilb. tid4 t
Samlet tid4 t 15 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 stk. lammekølle - i dette tilfælde 2 6 kg marsklammekølle
  • 1 bajer
  • Et par dl æblemost
  • En håndfuld rodfrugter - i dette tilfælde gulerod persillerod, pastinak
  • Et par løg
  • 1 helt hvidløg
  • Friske krydderurter - f.eks. timian rosmarin, salvie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Forberedelse

  • Skær enden af lammekøllen, hvis den ligesom i vores tilfælde ikke kan være i stegesoen
  • Rids lammekøllen let
  • Hak krydderurter
  • Gnid køllen ind i salt, peber og krydderurter
  • Smid køllen i soen
  • Vask rodfrugter, løg og krydderurter
  • Skær rodfrugter og løg i grove stykker - nej du behøver ikke skrælle dem - juhuu
  • Smid rodfrugter og løg ned til køllen
  • Hæld bajer og æblemost ved

Stegning

  • Læg låg på og smid soen i ovnen i 4 timer ved 130 grader

Efterbehandling

  • Efter ca. 4 timer tager du soen ud af ovnen, tager køllen op og hælder væden gennem en si over i en gryde
  • Kog væden ind til du synes den har en konsistens du kan servere til lammet (det tager noget tid)
  • Skru ovnen op på fuld skrald evt. med grill
  • Læg lammet tilbage i soen og smid den i ovnen uden låg indtil fedtet er blevet sprødt

Noter

Kører du old school, serverer du lammekøllen med en go' gang flødekartofler.