Udskriv
0 fra 0 stemmer

Al pastor

Ret: Mexicansk
Køkken: Mexicansk
Antal: 4
Forfatter: Mexibro.dk

Ingredienser

  • • 5 Guajillochilier uden stilk og frø (kan erstattes af to almindelige røde chilier, uden stilk og kerner)
  • • 2-3 spsk æblecidereddike
  • • 3 fed hvidløg
  • • 2-3 nelliker
  • • 2 tsk. spidskommen
  • • 1 laurbærblad
  • • 2 spsk. achiote se forslag til erstatning længere nede
  • • 1 dl ananasjuice alternativt appelsinjuice
  • • 1 kg nakkesteg- eller filet
  • • Majsolie
  • • 1 løg
  • • Salt
  • • Ananas skåret i små stykker
  • • Majstortillas

Sådan gør du

  • Lad chili og æblecidereddike simre i en pande i ca. 15 min. eller indtil chilierne er bløde.
  • Tilsæt hvidløg, spidskommen, nelliker og achiote og blend til en jævn paste. Tilsæt eventuelt lidt vand eller eddike, hvis nødvendigt.
  • Hæld blandingen tilbage i panden, tilsæt ananasjuice, kog ind i ca. 10 min og lad derefter køle af.
  • Skær kødet i skiver af ca. 1 cm. tykkelse og bank let flade.
  • Bland kød og marinade sammen og lad marinere på køl i min. 4 timer.
  • Steg kødet på en pande eller grill med høj varme. Skær i mindre stykker.
  • Steg et par skiver ananas på en varm pande og skær i små stykker.
  • Server kød og ananas i en majstortilla, top med finthakket løg og frisk koriander.