Udskriv
5 fra 1 stemme

Pivfrække Pølsehorn

Ret: Bagværk
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 200 gr smør
  • 2 æg +1-2 æg til pensling
  • 50 gr gær
  • 1 spsk sukker
  • 1000 gr hvedemel
  • 5 dl mælk gerne sødmælk, men letmælk kan også sagtens bruges
  • Lidt salt
  • 15-20 pølser som skæres i halve

Sådan gør du

  • Smelt smør ved lav varme i en kasserolle
  • Bland gær og sukker, gerne med en køkkenmaskine eller anden røremaskine
  • Kom mælken ned i gryden, når smøret er smeltet. Afvent til blandingen er lunken, og bland det med gæret og sukkeret.
  • Pisk de 2 æg sammen i en skål og kom dem ned i smørblandingen. Lad det piske/røre godt sammen.
  • Kom salt i. ca. 1 tsk.
  • Kom lidt efter lidt melet og lad ælte godt sammen til dejen er konsistent.
  • Lad dejen hæve i 45 min.
  • Skær din dej i mindre stykker og rul dem ud til en rund cirkel og skær den i ottendedele.
  • Rul dine pølsehorn og læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 min. - og gerne lidt ekstra, hvis du ikke har travlt.
  • Pensl dine horn med pisket æg og bag dem ved 225 grader i 13-15 min. i midten af ovnen.
  • Lad dem afkøle lidt, men nyd dem gerne lune.