Udskriv
0 fra 0 stemmer

Kartoffelpasta med stenbiderrogn og verdens bedste ostesauce

Forb. tid15 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid20 min
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Ostesauce
  • dl hvidvin
  • dl Noilly Prat
  • 2 dl kyllingfond det bedste du kan opdrive
  • 100 gram Vesterhavsost eller parmesan det skal være en fast saltet ost
  • 100 gram flødeost neutral
  • 10 gram majsmel
  • Saften af ½ citron ca.
  • Friskkværnet Peber

Resten

  • 1 bagekartoffel
  • ½ squash
  • 75 gram stenbiderrogn
  • 2 Kyllingskind fra over/underlår
  • 2 æggeblommer
  • Krydderurt til pynt - kan være brøndkarse eller en vinterurt - undlad timian eller rosmarin

Sådan gør du

Ostesauce

  • Tag frisk osten ud af køleskabet.
  • Kog hvidvin, Noilly Prat og fond ned til ca. halvdelen. Tag gryden af blusset.
  • Riv den faste ost og bland den med majsmel.
  • Tilsæt det og lad det opløse imens du rører det sammen.
  • Tilsæt friskost og smag til med citron og peber.
  • Sæt saucen tilbage på varmen på laveste blus og rør den sammen.

Resten

  • Steg kyllingskindet langsomt op under pres - stil fx en gryde ovenpå skindet på panden så det holdes helt flat. Hvis du undlader dette så trækker det sig sammen.
  • Hvis du nu ikke har en spiralizer så tilslutter du den og sætter kartoflen på. Læg den i koldt vand bagefter. Sæt squashen på og kør den.
  • Kog nu kartoffel i ca. 3-4 min i saltet vand. Den skal endelige ikke have for meget og må godt være lidt "al dente".
  • Hæld vandet fra kartoflerne og anret det i en dyb tallerken, læg squashen ovenpå. Tilsæt 5 spsk ostesauce. Så 5 store tsk stenbiderrogn. Bræk stykker af kyllingskindet og fordel det med krydderurter og friskkværnet peber. Tilføj til sidst 1 rå æggeblomme i midten af retten.
  • Så er der service!